Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Pozdrav ljudi, uzeo sam Asus laptop i ubacio win8.1 i imam problem sa wifi mrezom, neko vreme radi i onda mi izbaci limited network pa moram restart racunara da bi se net povratio. Citao sam po netu da dosta ljudi ima taj problem i vise caka sam probao ali nijedna nije resila za stalno problem. Kucao sam i nesto u command promt-u, menjao drajvere, iskljucivao nesto u podesavanjima mreze ali se problem opet desava. Da li je neko imao slican problem i kako je resio? Hvala
Jesili probao Power saving options za WiFi adapter ?

Iskljucio sam tamo nesto da se ne gasi kako bi stedeo struju ako na to mislis. Nisam pri kompu pa nmg lepo da napisem sta sam tacno iskljucio :D

Podesi sam IP adesu u podesavanjima za adapter. Meni je to pravilo probleme na jednom racunaru.

Chrome mi pravi problem na 8.1 bukvalno svaka verzija ima isti problem (x64, beta, standardna) pise da ne moze da se updateuje posto sam ja kao Admin to zabranio ! sta kod djavola... Do sada to nije bio nikada problem, el to nesto sistem zeza ili je do Chroma? (Precicu na Operu iako je losija od Chroma bar nema tih problema a koristi isti Engine kao Chrome) :D Takodje sinocni update kako za Office tako i standardni security nije prosao najbolje, par njih je izbacio kao failed... kako mogu ponovo zatraziti da instalira te neuspele??? Silverlight npr nije uspeo da updateuje i tako par njih, to mi se i pre desavalo. Hvala

-Da napomenem da koristim Core edition tj standardnu 8.1 (ne znam koji me djavo terao to da instaliram a ne PRO) mozda zbog toga neki update ne prolazi?

Poslednja izmena:
A zašto je Opera gora od Chrome?

Care daj pomagaj mani tu moju ishitrenu izjavu... Zar nije Chrome kompletniji i zar ga ne pravi jaca tj ozbiljnija ekipa? Nisam to rekao da je Chrome zakon, meni se cak Opera i vise dopada vizuelno, default speed dial , Dicover menu, Opera turbo itd... Opera 27beta je sasvim ok.

Jok. Čak ispada u zadnje vreme da je Opera brža, a ima i više opcija. Mada ne kao pre što je imala.

Samo da srede Opera link (sync) ovo je previse smesno sto otvara njihovu web stranicu mesto da bude integrisana opcija... Necu dalje u off.

@Dzoni86bgd

Imaj u vidu da file na Win 8+ služi i za FastBoot pa i nije baš pametno da se gasi.

Pozdrav ljudi, uzeo sam Asus laptop i ubacio win8.1 i imam problem sa wifi mrezom, neko vreme radi i onda mi izbaci limited network pa moram restart racunara da bi se net povratio. Citao sam po netu da dosta ljudi ima taj problem i vise caka sam probao ali nijedna nije resila za stalno problem. Kucao sam i nesto u command promt-u, menjao drajvere, iskljucivao nesto u podesavanjima mreze ali se problem opet desava. Da li je neko imao slican problem i kako je resio? Hvala

Isti problem!

Ljudi ako moze mala pomoc prilikom umrezavanja dva racunara (LT i PC) putem klasicnog LAN kabla. Oni su umrezeni preko telekomovog ADSL rutera (LAN1 i LAN4 na uredjaju). Oba racunara imaju internet i adrese su stavljene na automatske vrednosti, meni je potrebno da se oni medjusobno vide i da razmenujem gabaritne podatke izmedju njih (par gigabajta).
Kako ovo odraditi bez poteskoca? Da li kucati standardnu IP adresu 192.168.1.xx?
I kako resiti problem trazenja username-a i pass-a prilikom pristupa?

Na oba imam pod nazivom WORKGROUP i vide se, ali ne mogu nikako pristupiti serovanim fajlovima. Takodje na jednom je W7, a na drugom W8.1, ako je znacajna informacija..,

Na oba imam pod nazivom WORKGROUP i vide se, ali ne mogu nikako pristupiti serovanim fajlovima. Takodje na jednom je W7, a na drugom W8.1, ako je znacajna informacija..,

Idi na advance setovanja za mreznu karticu i ukljuci opciju da mozes bez password da pristupas folderima na drugim racunarima u mrezi.

Sa kojim programom da napravim butabilan usb flash, pokusavam sa unetbootin-windows-583 ali nece da mrdne, pocne sa drugim korakom
2. Raspakujem i kopiram fajlove (Trenutno) i tu stane mislim nepocne kao treba sace samo sto nece a nikako da oce i tako stoji?

Jesili probao Power saving options za WiFi adapter ?
Gde se to nalazi? imam sličan problem. Kada se konektujem na wifi, radi ok, ali nekada jednostavno se diskonektuje i moram ponovo da se konektujem.To mi se dešava kada se spojim na AP koju kreiram na android telefonu pa koristim GB u paketu. Ako se slučajno desi da u nekom trenutku telefon izgubi 3g signal odmah me win 8.1 diskonektuje sa neta. Dok sam imao win7 tog problema nije bilo, pijavi mi limited network, pomerim malo telefon dok ne nađe 3G mrežu i sve radi. Ovo na Win8.1 pravi problem jer mi se diskonektuje i prekine, recimo, neki download i slično.

Da li ima neko ideju za ovaj problem.

Baci pogled ovde

Prilozi

• wifi.JPG
    wifi.JPG
    108.2 KB · Pregleda: 161
Sa kojim programom da napravim butabilan usb flash, pokusavam sa unetbootin-windows-583 ali nece da mrdne, pocne sa drugim korakom
2. Raspakujem i kopiram fajlove (Trenutno) i tu stane mislim nepocne kao treba sace samo sto nece a nikako da oce i tako stoji?

Sa ovim http://wudt.codeplex.com/
Instaliraj, ubaci flach i odradice sve sam....

kad upalim racunar ne svaki put, ali evo recimo danas izbaci mi ovo i posle restarta normalno digne windows, a ovo moze da stoji do sutra ako ga ne restartujem, sta bi to moglo biti?

Moze da bude do hard diska ..

moguce da je hard, ne znam sto, isto sam primeto i ono kad mi izbaci ahci devices i tu malo zastane taj prvi put, kako proveriti hard disk? hdd sentinel?

Ima jedna stvar koja mi nije jasna, i dešava se na osmici, a ne na sedmici, zanima me zašto.
Kad otvorim WinRAR arhivu i prevučem fajl da se raspakuje čak i kad je na isto mesto gde je arhiva, ona se prvo raspakuje na C, pa se onda kopira nazad. Dok ako idem desni klik na arhivu i kažem da odmah tu raspakuje, lepo ide direktno.

e to sam primetio i ja ali ne znam zasto se to desava, ali nekako mi se ne menja winrar, mozda 7zip ne pravi taj problem...

Nazad
Vrh Dno