Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ja resio problem sa predugim cekanjem kod welcome ekrana. Stavio sam window 8 pro i sad je stvarno brz, cak i ne stigne da ispise to welcome. Jeste da sad imam opet nekoliko sati instalacija programa sve ispocetka ali bar radi kako bi trebao da radi.

Super. Onda ni meni to ne gine, mada mi se to bas ne radi sad. Meni je i s Windows-om 8.1 leteo login sve do (koliko se secam) predzadnjeg "veceg" update-a. Taj me je skroz zeznuo. Al koliko vidim, to nije slucaj kod vecine. Sve se nadam da ce neki naredni update to srediti, al cu verovatno pre docekati Windows 9 :D

Bila je na benchamarku vest o ovim update-ovima pre nekoliko dana (ne znam tacno brojeve update-ova, al su verovatno to ti), al meni se login kilavio i pre tog update-a koji je navodno bio falican. No, ce probam i to.

Slazem se :)

Imao sam i ja te boot tripove, pa sada sam sve vise siguran i da je HDD poludeo upravobzbog tih beta update-a a navodno su final.

Sa tim W9 valjda ce konacno da izadju iz " Vista " sindroma.

Inace sta nam ponosi taj update 2 koji su nesrecno povukli?

Juce sam odradio neki security update i trazio je restart, ja reko ajde...

Koliko sam shvatio, 9ka ce na desktopu biti uskracena za metro ui??? A to znaci i manja pootrosnja cpu\ram ;)

Jel zna neko postoji li uopšte mogućnost i ako da, kako da se ugasi ovaj dosadni maintenance ili kako već da ga nazovem?
Tipa ostavim komp neaktivan - miš i tastatura, skidam nešto i samo počne da li da radi defrag ili šta već, uglavnom čuje se da hdd počne nešto da raducka i vidi se ona y sys trayu scheduled maintenance valjda ispiše. Proao da nađem sam, ali mrka kapa

Jel zna neko postoji li uopšte mogućnost i ako da, kako da se ugasi ovaj dosadni maintenance ili kako već da ga nazovem?
Tipa ostavim komp neaktivan - miš i tastatura, skidam nešto i samo počne da li da radi defrag ili šta već, uglavnom čuje se da hdd počne nešto da raducka i vidi se ona y sys trayu scheduled maintenance valjda ispiše. Proao da nađem sam, ali mrka kapa
Nemoj gasiti, maintenance radi upravo to što mu ime kaže, a bolje da se radi automatski nego kada se setiš, to jest nikada :)
Ako i dalje želiš, možeš ovako isključiti

Samo da se javim da mi se i sa Windows 8 oduzilo vreme na Welcome ekranu. Isto miu treba 30-40 sekundi. Tako da reinstalacija nije resenje.

Pa ne troši ni sada ako nema uklučenih Live Tile. Koliko sam video i na novom Start meniju će biti Live Tiles tako da ni to nema veze.

Au bre neka naprave jednostavno verziju za Desk bez Metro -a i opet ce biti na nogama, ljudi jednostavno zele Win7 fazon...
Nemam ja nista protiv za Meteo ali ponekad je konfuzno preci iz Deska u Metro UI...

Kakvibtile-ovi u Staru, neka odrade za Tablete metro a za Desk da ostave izbor ili da bude Mix ili samo Win7 classic desktop.

Au bre neka naprave jednostavno verziju za Desk bez Metro -a i opet ce biti na nogama, ljudi jednostavno zele Win7 fazon...
Nemam ja nista protiv za Meteo ali ponekad je konfuzno preci iz Deska u Metro UI...

Kakvibtile-ovi u Staru, neka odrade za Tablete metro a za Desk da ostave izbor ili da bude Mix ili samo Win7 classic desktop.

Ono što mi želimo i ono što M$ planira da ćemo morati ako ne poželimo ono što on planira da ćemo poželeti su uglavnom različite stvari :) :)

Na kraju sledi Prihvatanje ;) tako je uvek bilo..

Ma ta "Metro" strana nije važna uopšte, ne moraš ni da je vidiš ako nećeš App neki da upotrebljavaš. Problem je što nema meni kakav je bio na 7mici i pre nje. Dodatak neke zamene te vraća direktno na 7micu i desktop i mirna Bačka. Ja sam seebi namestio sve kao što je na 7mici bilo kod mene, ni taj stari meni nisam upotrebljavao, samo ikone u folderima na desktopu sortirane po tipu programa i neke na Taskbaru. Posle jedno stotinak instaliranih programa ni stari Meni nije bio dovoljan. Na 8mici sam namestio Start Menu (Metro) i All Apps menu samo za desktop programe i tako mogu da ih upotrebim sa najmanje 3 mesta, pa kom sam bliži. One Apps nijedan nemam, ne nađoh ništa upotrebljivo, barem ne besplatne.
8mica (sada 8.1 up1), mi jednostavno radi nešto bolje nego 7mica na istoj mašini (imam dual boot) i mane mi programa crkava. TV neće na 7mici da radi duže od sat-dva pa BSOD, na 8mici nikada i tako još nekolkio stvari.

Poslednja izmena od urednika:
Nije samo reč o tome da ko ne želi ne mora ni da gleda Metro.
Otvorio sam anketu, to jest modovi su je otvorili u moje ime u kojoj je prilično jasno da najviše procenata bench članova nikada ne koristi metro.

Metro strana priče je bitna ipak zato što ona ipak prilično komplikuje dizajn i strukturu windowsa, povećava broj bagova, komplikuje update windowsa i uopšte rečeno windows sa njom je mnogo sporiji nego što bi bio bez metro-a.

Ne gajim iluzije da će se to ikada desiti (da će povući metro), samo naglašavam da iako ja i ti nikada ne viđamo metro zato što ga ne želimo i ne koristimo, to ne znači da on i dalje nema negativan uticaj na korisničko iskustvo.

Ima jako negativan uticaj na prihvatanje Windowsa 8. Ljudi jednostavno to ne žele.

Ljudi ne zele nista sto oni prodaju u poslednje vreme: Windows 8, Office 365, Xbox One, Win Phone, Surface... to ce im se obiti o glavu. Kinezi najavljuju prelaz na sopstveni OS, postoji sansa da zabrane Windows. GG Microsoft.

Pozdrav svima! Instalirao sam 8.1 pre neki dan i cesto mi se javlja problem pri otvaranju stranica u bilo kom browseru. Javlja da ne moze da otvori stranicu i prijavljuje unable to connect to DSN ili tako nesto. Probao sam sve browsere i ista greska se javlja nekoliko puta u toku dana. Posle par minuta normalno otvori stranicu. Da li je neko imao slican problem? Hvala

Imas jos neki kompjuter i slicno? Ako imas, jesi podesio manuelno IP adrese i DNS?

Imam pitanje, jer mi nije jasno kako su uspeli to da izvedu. Pošto sam bio dovoljno glup da rođacima koji su u komšiluku popravljam računare, pri tome besplatno. Počeli svi da mi utrapljuju, jer su ovi raspričali...
U svakom slučaju juče mi dadoše neki laptop na kom je glavna particija RAW, recovery je čitava. E, sad, kako su i čime uspeli da pretvore particiju u RAW, na sistemu je bila osmica? To nikad nisam video. I s obzirom da se ne razumeju, opet mi nije jasno. Prvo sam mislio da hard disk crkava. Ali radi perfektno od sinoć.

Ljudi ne zele nista sto oni prodaju u poslednje vreme: Windows 8, Office 365, Xbox One, Win Phone, Surface... to ce im se obiti o glavu. Kinezi najavljuju prelaz na sopstveni OS, postoji sansa da zabrane Windows. GG Microsoft.

... i tako skoro 34 godine.
Nemoj samo o kinezima, daleko im lepa kuca.
Nista sami nisu izmislili, osim kako kopirati sve sto valja.

Ko ne voli Microsoft ima izbora u Apple-u, Linuxu, zar ne?

Izmislili su narodne poslovice i umotvorine, mada ni za to nisam siguran dal' jesu ili nisu neke kopije :d

Samo da se javim da mi se i sa Windows 8 oduzilo vreme na Welcome ekranu. Isto miu treba 30-40 sekundi. Tako da reinstalacija nije resenje.
Bezveze, dakle nema pomoci :/ Blago tebi, tebi traje do 40 sekundi, meni "malo" duze :D

Poslednja izmena:
Imam pitanje, jer mi nije jasno kako su uspeli to da izvedu. Pošto sam bio dovoljno glup da rođacima koji su u komšiluku popravljam računare, pri tome besplatno. Počeli svi da mi utrapljuju, jer su ovi raspričali...
U svakom slučaju juče mi dadoše neki laptop na kom je glavna particija RAW, recovery je čitava. E, sad, kako su i čime uspeli da pretvore particiju u RAW, na sistemu je bila osmica? To nikad nisam video. I s obzirom da se ne razumeju, opet mi nije jasno. Prvo sam mislio da hard disk crkava. Ali radi perfektno od sinoć.
To sa rođacima, komšijama i prijateljima se i meni stalno događa. Pokušam namerno da uradim nešto što je njima uspelo i u pola slučajeva mi ne uspe. Ako je to noviji laptop sa UEFI i fabriočkom OM 8micom, verovatno su pokušali "restore to factory state" sa "običnim" Win8 sa USBom ili diskom napravljenim programom koji ne podržave UEFI, video sam nekoliko takvih slučajeva na drugom forumu. Ili to, ili je bio slučaj "šta će mi toliko praznih particija, 'ajde da uštedim 500 MB".

Ne umeju oni ni toliko. Mada su ga nosili kod nekog iz tehničke službe, da ne navodim čega. I oni su rekli da je nešto "zaštićeno" i "da ne može da se namesti".
Jeste laptop sa UEFI i Win 8.

Vrh Dno