Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Vi što imate probleme sa web pregledačima da vam čas rade, čas ne, probajte da isključite sve programe koji koriste internet (torrent pogotovo) na svim računarima koji koriste internet pa probajte onda. Ako nije ograničen upload i broj konekcija u programu za torrent-e, dešava se da se stranice ne otvaraju iz prve.

Poslednja izmena:
ja više nemam problem nisam imao više strpljenja tako da je juče odrađena instalacija win7 i sve odlično funkcioniše :)
izgleda da ovi iz MS jedan windows dobro urade a sledeće je propast.
tako je XP bio solidan, Vista propast pa 7 odličan pa 8 opet nije nešto.
videćemo možda 9 bude odlična. inače na starom računara 7 je radila skoro 4 godine bez ikakvih problema.

Ne znam šta je više s Vistom, ja sam je stavio nakon SP1, kao dual-boot i ubrzo je leteo XP, bila mi je stabilnija i lepša. Čim je izašao 7 prešao sam na njega. Bez ikakvog žaljenja. 8 je bio meh. 8.1 je dobar i može da prođe sa Classic Shell, mada me forsiranje potpisanih drajvera nervira. Treba da daje promt, pa da biram da li hoću da instaliram bez digitalnog potpisa.
Na laptopu, 8 nije odmah prepoznavao Wi-Fi bez dodatnog drajvera, dok 8.1 to radi. Fina finesa. I nema krckanja zvuka nakon što se stavi u sleep, dok je na 7 bio problem (na tom laptopu).

Da li je neko gasio/brisao OneDrive iz ove verzije Windowsa?

Nervira me što mi je uvek upaljen, usporava mi paljenje računara, a nikad ga ne koristim.
Pokušao sam da nadjem neki tutorial, ali uglavnom počinju od toga da treba da se pokrene gpedit.msc, a ja taj program ili šta je već ne mogu da pokrenem.

Ja sam ga ugasio jos prilikom instalacije. U nekom trenutku pita dal oces da ugasis. A mozda da se prebacis na local account mislim da on automatski gasi onedrive.

Ja nisam instalirao, dobio sam sa instaliranim Windows 8, pa se on posle apdejtovao na 8.1.
Sad ću da isprobam :)

EDIT: Uspešno, nema ga više u taskbaru. Hvala! :D

Poslednja izmena:
Ја сам у рутеру подесио на DMZ, знам да није неко решење али зато интернет пичи све у шесн'ест :D

Zna li neko moze li da se odradi Screen mirroring na laptopu Acer V3-571 ?
Video sam neki ljudi da su to uspeno radili na HD3000 sa Win8 ali da su sa Win8.1 imali problema. ali to je sve iz 2013, nisam uspeo da nadjem nista novije.
Evo detaljnih spec. laptopa.
http://postimg.org/image/xm2akbh1p/

kolege

da li neko zna da mi kaze zasto ne mogu da promenim internet explorer 11 podesavanja u metro varijanti? odem u control panel, internet options, browsing history i tamo mi stalno pise reload : automatically. kad promenim u "every time i start internet explorer" ne zapamti to nego vrati u automatically. i onda kada koristim back dugme uvek moram da cekam nekoliko sekundi i vraca me na vrh strane.

a interesantno je da sam u desktop varijanti ie uspeo da to podesim i tu mi back dugme radi kako sam navikao, odmah i tacno na deo strane na kom sam bio.

ne znam kako da ova podesavanja otvorim kao administrator? da li to ima neke veze? taj deo osmice mi nije bas najjasniji.

Ја сам у рутеру подесио на DMZ, знам да није неко решење али зато интернет пичи све у шесн'ест :D
Nije ti to pametno rešenje.
Bolje odradi port forwarding,a DMZ aktiviraj, tj. deaktiviraj.

ajde jedno pitanje, kako mogu potpuno da iskljucim metro?
instalirao sam classic shell i kad stisnem start ponekad se pojavi start a nekad taj metro. koja je fora tu ?

Ko ima problema da se uloguje na Games metro aplikaciju, nek proba sledece, tako sam ja sebi resio.

- Renstaliraj Games metro aplikaciju

- Idi u Store i instaliraj Games metro aplikaciju

- Control Panel\Clock, Language, and Region, Change location (promeni u United Stated)

- Sign out iz Windowsa

- Sign in u Windows

- Idi u Games metro aplikaciju i uloguj se

- Ako si se ulogovao, promeni lokaciju opet (Serbia na primer)

- Sign out iz Windowsa

- Sign in u Windows

Jel ovo onaj update sto je bio pun bagova jos namenjen korisnicima za avgust??? Juce sam ga dobio.
jel to update2 ili samo neki security zakrpe?
ubynamyp.png

Zdravo, imam jedan problem, od kad sam instalirao windows 8.1, svaki put kad pokrenem racunar, prvi put se zamrzne slika kada se podize sistem, vidis se na slici ovde
windows-8-1-boot.jpg
I onda moram da ga restartujem i tada prodje taj deo i upali se.
Da li neko zna zasto se to desava, znacila bi mi pomoc. Hvala unapred :)

Verovatno lose krekovana verzija windowsa ...

Posle nekih skorasnjih update-ova mi se Windows vratio u normalu, sad se ponovo instant loguje :)

Nije sija nego vrat ;)

Zdravo, imam jedan problem, od kad sam instalirao windows 8.1, svaki put kad pokrenem racunar, prvi put se zamrzne slika kada se podize sistem, vidis se na slici ovde
Pogledajte prilog 149422

Boot particija ima nepravilnosti. Malo sam se udaljio od Windows a. Na Linux možeš da središ problem, što se tiče Windows a ne znam koji alat može da se iskoristi. Pretpostavljam da se neko razume više od mene u prozore.

Nije sija nego vrat ;)

Jedno sa drugim nemaju veze. Sija i vrat su sinonimi i upucuju na istu stvar. Losa aktivacija i problem pri instalaciji nisu sinonimi. Da sam tebe poslusao bezuspesno bih pokusavao da resim problem na pogresnom mestu. Kada nesto ne znas, bolje cuti. Jedina opasnija stvar od od neznanja je poluznanje.

Elem i meni se jedan laptop tako ponasa, mada je stariji i nisam ni mnogo gubio vremena oko toga. Ali interesuje me sta bi mogao da bude problem.

Edit: mozda je problem i aktivacija, ne znam, nije mi se desavalo do sada. Ako je problem u aktivaciji onda se izvinjavam unapred na delu da bih trazio problem na pogresnom mestu. Ali odgovor za dve potpuno razlicite stvari koji glasi "nije sija nego vrat" je u potpunosti...

Poslednja izmena:
Jedno sa drugim nemaju veze. Sija i vrat su sinonimi i upucuju na istu stvar. Losa aktivacija i problem pri instalaciji nisu sinonimi. Da sam tebe poslusao bezuspesno bih pokusavao da resim problem na pogresnom mestu. Kada nesto ne znas, bolje cuti. Jedina opasnija stvar od od neznanja je poluznanje.

Elem i meni se jedan laptop tako ponasa, mada je stariji i nisam ni mnogo gubio vremena oko toga. Ali interesuje me sta bi mogao da bude problem.

Edit: mozda je problem i aktivacija, ne znam, nije mi se desavalo do sada. Ako je problem u aktivaciji onda se izvinjavam unapred na delu da bih trazio problem na pogresnom mestu. Ali odgovor za dve potpuno razlicite stvari koji glasi "nije sija nego vrat" je u potpunosti...
Koliko vidim ti si iz prve dao tacan odgovor za neresenu misteriju :d

Pogledajte prilog 149422
Ubaci DVD\USB od osmice i pokusaj ovo:

Windows-8-Automatic-Startup-Repair.png

jedno pitanje da li u 8.1 ima akceleracije na misu kao u 7ci?

super pa ovo radi i na 7ci. tnx

Vrh Dno