Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Danas je bio poveći paket za ažuriranje, zna li neko o čemu se radi, kakve su promene, kozmetičke ili malo veće?

Nije još. I neće biti ništa bitno što se tiče funkcija. Sve se čuva za 9.

Samo što sam rekao da nije još. XD
Evo skida se preko Update pa javljam.

Izasao update 2. Moze i manuelno da se instalira, postavio je linkove clan Darkodar.

Sta je novo: Precision touch pad improvements:

August update adds following new options in user settings to improve touch pad precision:

Leave touch pad on when mouse is connected
Allow right-click on the touch pad
Double-tap and drag

Miracast Receiver:

This update provides a set of Wi-Fi direct APIs for Hardware Vendors and OEM companies to develop Windows 32-bit applications that can run on all supported 32-bit (x86) or 64-bit (x64) versions of Windows 8.1 and can enable the Windows 8.1 computer as a Miracast receiver.

Minimizing login prompts for SharePoint Online:

This update reduces the number of login prompts while accessing SharePoint Online sites. If the user enables the "Keep me signed in" check box while logging on for the first time, he'll not see prompts for successive access to that SharePoint Online site.

Instaliram Windows8.1-KB2975719-x64.msu pa cu posle restarta Windows8.1-KB2990532-x64.msu pa cemo da vidimo...

Zovu ga avgust apdejt, kao normalni mesecni apdejt, a ne update 2. Zato nema nista veliko novo. Ipak se cuvaju sve novine za Windows 9.

Znam.

P.S. Što volim moj SSD, sve gotovo.

Posle instalacije oba update-a hard disk mi se opterecuje 100% prvih par minuta valjda dok ucita update-a novine! Posle sve u redu...

Ja sad imam utisak da vreme stoji kad sednem za računar sa hardom.

Žali Bože instalacija update-a sad mi samo stoji kao ukras taj update , te novine što sto su dodali meni ne trebaju...znam da bi sigurno na SSD-u te novine očitao za 20-ak sekundi posle instalacije a ovako minut-dva na običnom hardu! explorer.exe mi je sad 6.3.9600.17249 jedino tu novinu što primećujem!

Treba li li nešto pod obavezno odraditi na win8.1 da bi radio optimalno sa SSD?

Dolazi u samsung evo neki programcic za optimizaciju i rapid mode koliko to zaista vredi ili je bloatware?

Da sad ne citam 152 strane,da li je neko od vas imao problem sa titlovima,nece nikako da cita čćđ šta god namjestio u bs playeru,central european ne pomaže kao ni promjena u notepadu iz ANSI u UTF-8 i ostale *******cije.
Prevod koji skinem cim otvorim vidim da su hijeroglifi umjesto čćš dok na Win 7 uredno rade.

@boki99
Misliš na Samsung Magician?
Instaliraj ako želiš, ali od rapid moda nećeš videti benefite u realnom radu.

@voodoo300
BS koristim samo za povlačenje titlova ali u GOM plejeru s uredno prikazuju naši karakteri kada se stavi na central european.
Sve na defaultu, i bez ikakvih intervencija što se tiče windowsa.
Znači do BS-a je, njegove verzije ili ti se nešto pobrkalo sa windowsom.

@boki99
Misliš na Samsung Magician?
Instaliraj ako želiš, ali od rapid moda nećeš videti benefite u realnom radu.

@voodoo300
BS koristim samo za povlačenje titlova ali u GOM plejeru s uredno prikazuju naši karakteri kada se stavi na central european.
Sve na defaultu, i bez ikakvih intervencija što se tiče windowsa.
Znači do BS-a je, njegove verzije ili ti se nešto pobrkalo sa windowsom.

Sad skinuo najnoviji BS i GOM al isto ******,win 8.1 je svjeze instaliran,nije nista cackano u njemu itd itd

Sad skinuo najnoviji BS i GOM al isto ******,win 8.1 je svjeze instaliran,nije nista cackano u njemu itd itd
Ne znam do čega bi moglo biti.
Do windowsa 8.1 samog po sebi je isključeno da jeste, inače bi problem postojao i kod mene i kod drugih korisnika.

Jel si instalirao kodeke?

Imam sve kodeke naravno,nasao sam gdje je bio problem,pod "Language for non-Unicode programs" mi je bio English (US) pa sam prebacio na naš i sad uredno čita čćš :)

Eto ako neko bude imao problem sličan meni,samo neka ide u Control Panel>Region>Administrative i pod Change system locale... izabrati SR,HR ili BiH :D

Notepad ++ skini, otvori u njemu srt fajl, idi na encode tab, pa character set, pa Central European, pa Windows 1250. Onda opet Encoding, pa Convert u UTF 8 i onda 'save' na plavi flopi. To bi trebalo da radi.

Edit: Ne viđoh zadnji post.

Poslednja izmena:
Imam sve kodeke naravno,nasao sam gdje je bio problem,pod "Language for non-Unicode programs" mi je bio English (US) pa sam prebacio na naš i sad uredno čita čćš :)

Eto ako neko bude imao problem sličan meni,samo neka ide u Control Panel>Region>Administrative i pod Change system locale... izabrati SR,HR ili BiH :D
Meni je oduvek dotična stavka po defaultu (English) i uvek su se naši fontovi prikazivali uredno.
Zna li neko od članova u čemu je tačno stvar.

Player verovatno podešava po sistemskom. I verovatno može da se promeni. Ja sam na PotPlayer i nemam taj problem. A ovo je jedino logično objašnjenje.

Kod mene i kod njega je bio GOM plejer (ja ga koristim a on ga je probao zato što je problem imao i sa BS plejerom) i kod mene i njega je stavka u Language for non-Unicode programs bila English.
Kod mene ih prikazuje ali on je tek prebacivanjem na SR uspeo da mu prikazuje čžšć.

Sad ćeš da me teraš da idem da isprobam. :D

Vrh Dno