Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Da li jos uvek windows 8 jede memoriju iz cista mira?
Kako stojimo sa "kupovinom"?

Meni je jeo ali više ne, ili je bio "loš" iso image tada kada je jeo ili je u pitanju 8.1 update 1 iso image, kod koga ne jede :)

Da li jos uvek windows 8 jede memoriju iz cista mira?
Kako stojimo sa "kupovinom"?
Ja sam sa tim imao problema kod ovog računara sa piratskim doduše mnogo slabija konfiguracija. Na svom radnom imam legalnu i nikad nisam imao problem sa jedenjem memorije, verovatno jer dosta pazim.

Koliko vam jede memoriju u idle? Meni 8.1 Update oko 500-600mb. :) 32-bit

Pa meni mozda i treba prazna posto imam samo 1gb rama. :)

Pitanje je bilo cisto da se informisem koliko u idle jede win memoriju, nista drugo. :)

Jede koliko si ga opteretio glupostima. Av, programi koji bleje u trayu i pokrecu se sa windowsom i sl.

Vezano za memoriju, meni je otprilike ovo neki prosek, generalno uvek je toliko.

Da li treba da se zabrinem, ili je ovo normalno, u principu razumem da
je memorija tu da bude iskorišćena.

capture.png

Poslednja izmena:
Sve je ok.
Nemoj da se zamaraš sa memorijom.
Ako računar radi kako si i navikao i nema (sumnjivih i prevelikih) oscilacija u performansama nebitno je koliko je zauzeto/slobodno RAM memorije.

E hvala ti, dobro je to znati.

Generalno, na mnogim forumima stranim i domaćim se vodi večito debata
o normalnom procentu iskorišćenosti memorije. I svakakvih stvari se čovek
načita.

Meni kao laiku deluje logično da je ona tu da bi bila iskorišćena.

Imam sveze instaliran win 8.1 pro ( originalni, da se pohvalim ;p ) i ne mogu da namestim da mi skype desktop klijent startuje kad i win, ona njihova aplikacija svakako ne moze , to sam batalio odmah, ali normalan skype koji instaliram i u kom u podesavanjima stikliram start with win , i nista. . u startupu stoji skype ali pise "not measured" za prioritet . . neka pomoc? hvala unapred : )

Kod mene vec duze vreme problem koji niko ne spominje ovde. Po ukljucivanju racunara hard disk usage 100%, i onda padne posle 5 min. Kad pokrenem neku aplikaciju poput chromea opet. Kako da utvrdim do cega je?

Kod mene vec duze vreme problem koji niko ne spominje ovde. Po ukljucivanju racunara hard disk usage 100%, i onda padne posle 5 min. Kad pokrenem neku aplikaciju poput chromea opet. Kako da utvrdim do cega je?
To je normalno, kako bi i moglo drugačije kada se startuje računar.
Šta misliš odakle se učitava prilikom starta windows, antivirus i svi ostali programi i procesi?
Sa interneta ili hard diska?

Evo rezultata: http://prntscr.com/48ri4d
Izgleda da je sve ok sto se tice hardverske strane.

@poolmaker
Razumem ja sve to ali mnogo vremena prolazi od uključivanja računara do trenutka kada moze normalno da se koristi racunar. Jer u prvih 5 min (ako ne i vise) sta god kliknuo otvara sa veoma velikim delay-om. *Pokušao i reinstalaciju sistema.*

Evo rezultata: http://prntscr.com/48ri4d
Izgleda da je sve ok sto se tice hardverske strane.

@poolmaker
Razumem ja sve to ali mnogo vremena prolazi od uključivanja računara do trenutka kada moze normalno da se koristi racunar. Jer u prvih 5 min (ako ne i vise) sta god kliknuo otvara sa veoma velikim delay-om.*Pokušao i reinstalaciju sistema.*
To je već nešto drugo.
Pod pretpostavkom da je sve u redu sa hardverom (baci pogled i na smart odeljak u Sentinelu) tada ostaje softver.

Bilo divlja/budžena verzija windowsa, bilo isuviše startup programa kao i još par mogućih uzroka.

@mikecthebest, probaj da ugasis Superfetch ili OneNote, posto sam i ja imao isti problem :) Tacnije, do Superfetcha je problem, ugasi prvo u services.msc a onda u registry moras posto se posle gasenja on opet pali iako je u servis ugasen :) Izguglaj kako u registry ugasiti Superfetch

Vidi imas li gamadi na start up:

Capture.PNG

Takodje iskljuci Windows update:

1.PNG

I restartuj i vidi kako se ponasa!

Poslednja izmena:
@Darkodar
Pogašeno sve osim Lightshota i Realtek HD Audio Managera.

@scylla
Evo uradio sam i to pa se nadam da će pomoći.

Usput evo uspeo sam da uvatim SS mog problema: http://prntscr.com/48uxth

Hitachi. Inače čini mi se da se malo bolje ponaša sad računar posle ovih podešavanja. Trenutno koristim IE umesto Chrome i mislim da i on manje harda opterećuje.

Jel se to desava sa ovim procesorom u potpisu AMD Athlon II X3 440 ? Ako jeste on je slabiji od mog 2020m pentiuma na laptopu tako da to nije nista cudno ako malo stuca...pise da je hard disk ali ja mislim da je procesor , ne znam mozda gresim...meni je hard disk stalno u radu od 0 do 4% Seagate hard disk , komsiji je bilo 100% na nekom toshiba hard disku na laptopu posle ulazka u windows doduse windows 8 100% tek posle minut dva mu je palo , pogasio sam mu sve procese i windows update i sad je kao malo brzi i nije mu 100%

Evo meni kako je

Capture.PNG

^
Jeste s njime, a trenutno nemam neki bolji da ubacim da probam s njime. Evo mojih grafika:

jJ9nTyg.png

Potrebna pomoć i, u jedno, pitanje za sve:

- Kako da mi IE11 (pod win8.1) zapamti Gmail password???

Ubih se guglajući a li ne nađoh rešenje...

tnx

Nije do hardvera, win update zna da vergla dugo i zamara hard, mada i servisi koji nisu apdejtovani itdd..,, apdejtuj ti komplet sistem i to par puta odradi check for update pa oočisti smeće'' i ostalo đubre'' iz temporary foldera tako što ćeš upotrebiti recimo , wise cleaner programčić, prođi'' njime jednom pa odradi defragmentaciju i optimizaciju istim programom i biće to okej.

Vrh Dno