Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ja to sve odmah pogasim...

Imam jedan *****an problem, a to je da računar povremeno ugasi ekran, i ne budi se na miša ili tastaturu. I moram nasilno da restartujem. Pa me zanima do čega je.

Poslednja izmena:
E, to se meni dešavalo na laptopu. Na kraju sam video da je do grafičke. Grafika je Radeo 6350M (ili tako nešto). Kada instaliram neke stare drajvere sa Asus sajta, sve radi OK. Ako instaliram nove sa amd sajta, dešavalo mi se upravo to. Ali ne baš povremeno, već uvek kada ekran bude isključen.

Ja to sve odmah pogasim...

Imam jedan *****an problem, a to je da računar povremeno ugasi ekran, i ne budi se na miša ili tastaturu. I moram nasilno da restartujem. Pa me zanima do čega je.

Izgleda da je do asus-a ista stvar se desava i kod mene.
Nasumicno 2-3 puta mesecno.( samo u idle, surf.. ne kada igram)

Poslednja izmena:
Pripisivao sam to power save modu, ali izgleda da ni r7 i r9 svih
proizvodjaca nisu imune na ovaj problem.
Ljudi nosili u servis, oni normalno opterete kartu i ona radi.
I vrate kao ispravnu. :D
Ovo se desava iskljucivo u idle modu, surf netom...

Ali sad, softverski problem, drajver ili BIOS karte?

Ja imam problem sa Windows 8.1. Naime instalirao sam ga pre neki dan zbog nekog programa koji mi treba za faks. Problem je sto se sat uvek poremeti kad se racunar upali. Da li je neko imao slicnih problema?

Ili nisi podesio TimeZone Settings (desni klik na sat pa / Change Time zone) ili manje verovatno da se istrosila baterija na ploci...

Ali sad, softverski problem, drajver ili BIOS karte?
Sada sam se malo pozabavio(mrzelo me do sada, ne desava se cesto)
Ljudi su navodno resavali problem podizanjem napona.
Drugi opet obaranjem takta memorijama sa 750 na 500.
Sve mi ovo deluje suludo, posto niko nije kupio graficku
da bi obarao performanse.
Tip je probao sa svim mogucim drajverima, nije dalo rezultata.
Koliko sam video sapphire prednjaci sa ovim problemom
ljudima se javlja problem skoro svakodnevno.
Javljam ako nadjem neko resenje.

Poslednja izmena:
Sada sam se malo pozabavio(mrzelo me do sada, ne desava se cesto)
Ljudi su navodno resavali problem podizanjem napona.
Drugi opet obaranjem takta memorijama sa 750 na 500.
Sve mi ovo deluje suludo, posto niko nije kupio graficku
da bi obarao performanse.
Tip je probao sa svim mogucim drajverima, nije dalo rezultata.
Koliko sam video sapphire prednjaci sa ovim problemom
ljudima se javlja problem skoro svakodnevno.
Javljam ako nadjem neko resenje.
To je onda faličan BIOS napon za idle clock. Imao sam problem sa 5770 tako, morao sam da je menjam.

Sumljam i na power save, ono njihovo 10w u idle, kada monitor ode u sleep samo 3w.
Kada je duze u idle modu moguce da se kartica ugasi i ode u ovaj mod od 3w.

Ali bi trebalo da se probudi... Bolje da pređemo na temu za grafičke, ako nije do OS-a.

Gomila update-ova danas, neki prilično važni, specijalno za IE.

Stavio sam ih sve, samo da vidim da li će da prave neki problem. Zadnji put je bila ona greška pre više od godine za sedmicu, gde nisi mogao da digneš sistem u nekim slučajevima. Pa mi je tako PC sa tim update radio, dok je laptop išao u loop pa sam ga jedva digao. I onda izbrisao.

znam da sam lenj, ali nigde ne mogu da ga nađem na netu, onaj mali programčić što nam vraća start meni na win 8.1 :)

Instalirao sam Widnows 8.1 update-ove sto su stigli pre 2 dana i sada se sistem pali i gasi primetno duze. Da li jos neko ima ovakav problem?

Jutros kada sam ustao video sam da se računar restartovao, a juče instalirani svi ti novi updejtovi.
To se ranije nikada nije desilo, barem ne pamtim a siguran sam da nije.
Računar se nikada ne gasi inače, znači imao je idle nekih desetak sati pre gašenja monitora i ponovnog paljenja.
Razmišljao sam da uradim i ova dva dodatna optional updejta ali videću večeras da li će ponovo da se restartuje sam od sebe, ako se ponovo desi probaću i njih da stavim pa ću videti dalje ...

Jutros kada sam ustao video sam da se računar restartovao, a juče instalirani svi ti novi updejtovi.
To se ranije nikada nije desilo, barem ne pamtim a siguran sam da nije.
Računar se nikada ne gasi inače, znači imao je idle nekih desetak sati pre gašenja monitora i ponovnog paljenja.
Razmišljao sam da uradim i ova dva dodatna optional updejta ali videću večeras da li će ponovo da se restartuje sam od sebe, ako se ponovo desi probaću i njih da stavim pa ću videti dalje ...

Posle instaliranja apdejta sistem se automatski restartuje posle 24h ako za tim postoji potreba, a korisnik to nije u međuvremenu uradio. U pitanju je normalno ponašanje.

Ne, možda se nisam dobro izrazio, pod instaliranje updejta podrazumevam i rebutovanje (drugačije i ne može zar ne? ) , dakle instalirani updejtovi, rad na računaru nekoliko sati bez ikakvih problema, ugasio monitor samo pred spavanje, nakon spavanja kada sam upalio monitor vidim da je sistem rebutovan dok sam spavao.
otišao sam nakon instaliranih updejtova ponovo u windows updates i nije javio da ima novih updejtova niti da će se sistem rebutovati ako sam to ne uradim (ako si na to mislio).
Nadam se da je sada jasnije.

Meni je počeo da se koči kad hoću da uđem u update sekciju. Zakoči se na par sekundi.

Sad je kao prestalo. Nije mi baš jasno...

Onaj moj memory leak ću da ureknem. Ali mislim da sam ga rešio, ili proredio.

Skinuo sam neki drajver koji daje MSI za svoje ploče, ugasio u network opcijama Qualcomm kontrolu protoka i ndu u registru.

Имам једно можда глупо питање али сам први пут стицајем околности купио лаптоп уз који долази и WIN8. Пошто сам имао само партицију "C", преко "disk managmenta" сам је поделио на "C" за "WIN8" и "D" за моја документа. Занима ме, ако решим да инсталирам свежу инсталацију WINDOWS-а или урадим ресет, хоћу ли изгубити партицију "D" и све податкена њој?

Имам једно можда глупо питање али сам први пут стицајем околности купио лаптоп уз који долази и WIN8. Пошто сам имао само партицију "C", преко "disk managmenta" сам је поделио на "C" за "WIN8" и "D" за моја документа. Занима ме, ако решим да инсталирам свежу инсталацију WINDOWS-а или урадим ресет, хоћу ли изгубити партицију "D" и све податкена њој?

Nista ne brini, neces izgubiti D.(ako ih windows vidi kao dve particije)

HELP - kako da obrisem ove precice ka igrici? :)
ybynuzaq

Nisu, imam samo taj GRP koji pikam ali hocu samo te precice da obrisem...
Kapiram da je on negde te precice kesirao, samo gde...

Vrh Dno