Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Imam problem kako da ga resim, kada povezem PC sa TVLCD sliku koju dobijem na TV-u je uredu ali probleme koje imam su sledeci:
1 - task bar na TV-u se vidi polovican, ako je bitna rezolucija - monitor 1280x1024 a TV 1920x1080
2 - kako da dobijem zvuk na TV-u, sve ide preko HDMI kabla
kada izadjem iz HDMI moda na TV imam nus pojave u PC-u, ako otvorim explorer ili browser bili sta, ne dobijam prozore otvorene vec samo prikazuje na task baru da je otvoreno.

Podesi overscan u opcijama kod graficke kartice, zato ti nije sve stalo na ekran. Sto se tice zvuka: desni klik zvucnik u taskbaru, izaberi Playback devices i stavi HDMI kao primarni izvor (podrazumeva se da imas HDMI audio drajvere instalirane sto dolaze uz drajvere za graficku). Sto se tice "nuspojava", nisu nuspojave nego ti otvara te prozore na drugom ekranu.

Da li neko ima problem da prevrnutim video u Metro Skype-u?
Čitao sam , problem je sa Asus drajverom za laptop, a Windows ne dozvoljava da se instaliraju originalni, već samo njihovi signature drajveri.
Ima par rešenja, probao sam jedno ,neće bez originalnih Asus drajvera, a to ne može,jer M$ je napucao svoje drajvere.
Takodje postoje hintovi za reg editovanje, ali tih ključeva nema bez originalnih drajvera.

Postoji li rešenje?

Pomoc! Upravo instaliram win 8.1 na novo kupljenu maticnu plocu koja ima UEFI bios. Ploca je FM2-A55M-E33.I dodjem do dela kad treba da formatiram particiju na koju hocu da instal. win. To uradim ali mi onda napise-Windows cannot be installed to this disk. The selected disc has an MBR partition table. On EFI system windows can only be installed to GPT disks. Sta da radim? Hocu da instaliram win na SSD, koji imam,a i predhodni win mi je bio 8.1 ali na AM3 ploci. I sad mi instalacija win-a stoji tako-pomagajte!

Pomoc! Upravo instaliram win 8.1 na novo kupljenu maticnu plocu koja ima UEFI bios. Ploca je FM2-A55M-E33.I dodjem do dela kad treba da formatiram particiju na koju hocu da instal. win. To uradim ali mi onda napise-Windows cannot be installed to this disk. The selected disc has an MBR partition table. On EFI system windows can only be installed to GPT disks. Sta da radim? Hocu da instaliram win na SSD, koji imam,a i predhodni win mi je bio 8.1 ali na AM3 ploci. I sad mi instalacija win-a stoji tako-pomagajte!

Trebas obrisati sve sa diska, te prebaciti sa MBR na GPT tip particije, a to ces uraditi tako sto ces.

Kad se pokrene instalacija i dodje do onog dijela da biras jezik, pritisnuti shift i f10 i otvorice ti se komandi prozor i u njega kucaj..

diskpart

zatim

select disk "broj diska"
clean
convert gpt
i dva puta kucaj exit, jednom da izadjes iz diskpart, a drugi iz komandnog prozora.

Zatim nastavi instalaciju.

*Ovo znaci da si ostao bez fajlova..

Imao slican problem, rijesio ga tako. Evo slika kao propratno sredstvo.
23242.PNG

Poslednja izmena:
Trebas obrisati sve sa diska, te prebaciti sa MBR na GPT tip particije, a to ces uraditi tako sto ces.

Kad se pokrene instalacija i dodje do onog dijela da biras jezik, pritisnuti shift i f10 i otvorice ti se komandi prozor i u njega kucaj..

diskpart

zatim

select disk "broj diska"
clean
convert gpt
i dva puta kucaj exit, jednom da izadjes iz diskpart, a drugi iz komandnog prozora.

Zatim nastavi instalaciju.

*Ovo znaci da si ostao bez fajlova..

Imao slican problem, rijesio ga tako. Evo slika kao propratno sredstvo.
Pogledajte prilog 127595

Hvala veliko!

Jel ima neko neku "aktivaciju" novu,ona -Spico,ne radi,a ni ona sa kucanjem 5 linija u comand promptu isto ne radi.

Meni ta sa pet linija u cmd-u, na zadnjem koraku pukne..
Takodje, ako neko ima neko rjesenje, ako moze da proslijedi. Zahvalan unaprijed..

Ljudi ja vam kazem koristite onaj activator sa zamenom onih tokens foldera sve dok traje podrska M$ za preview verziju 8.1 trajace i taj seriski koji tako dobijes.

Ponavljam se,ali moram opet da kazem. Najlakse je instalirati windows 8,aktivirati ga (njega je lako aktivirati) i onda uraditi nadogradnju na windows 8.1 . Ja sam to uradio i imam aktiviran windows 8.1, bez ikakvog vremenskog ogranicenja.

Ponavljam se,ali moram opet da kazem. Najlakse je instalirati windows 8,aktivirati ga (njega je lako aktivirati) i onda uraditi nadogradnju na windows 8.1 . Ja sam to uradio i imam aktiviran windows 8.1, bez ikakvog vremenskog ogranicenja.

Lako je biti general nakon bitke.

Ja sam insatalirao 8.1 preko sedmice kako je tako je...

Produzice podrsku za RTM koji uopste nije ni trebao da je ima posle launcha? Sigurno, svi su oni vesla sisali u Microsoftu pa da produzuju expiration date za probni proizvod.

Zivi bili pa videli :) . A i do tada ce da se pojavi neki dobar pouzdan krek.

Koja ono bese solucija da mi ne trazi kucanje sifre prilikom dizanja sistema?Neko je to postavio pre ovde,a sad ne mogu da nadjem.

One fore sa tokensima traju do 16 januara 2014 godine , dok one sa command prompt SLMGR /IPK traju do 3 marta 2014 godine! Za sada permanent activator nema!

Koji se shortcut kuca da bi video dokle mi je aktiviran win?

Danas sam ga aktivirao i kaze mi da mi traje do 7.5 2014!E sad,dali je to maj ili jul-neznam!

Fala dzoni!

Je*emu, koji je 5. mesec u godini? :p Aktivator inače aktivira na maks. 180 dana, pa te je to verovatno zbunilo.

To je to, i meni je do tada aktiviran. Izgleda da je to maks. za sada.

PS: Nema na čemu.

Poslednja izmena:
Znam, al' prikazivanje datuma zavisi kako si ti podesio kod sebe. Ako si ti sebi namestio da ide dan/mesec/godina, onda je i taj podatak o aktivaciji tako prikazan.

Izvini što te mračim, al' samo da razjasnim. :)

Pa jel se taj format datuma odnosi i na sva mjesta ili samo na ovaj cosak desno? Tj. da li ce npr u cmd-u prikazati onako kako je kod Gringosa ili onako kao sto sam ja stavio da stoji dole u cosi.

Poslednja izmena:
Jedno možda već zastarelo pitanje pošto sada po prvi put radim na Windows-u 8 i hoću da uradim direktni update na Windows 8.1.

Nije moj Windows 8 pa se neću dugo s njim bakćati, ali instaliram koleginici laptop Asus R510C na kome je već instaliran Windows 8. Ali uopšte NEMA update direktno na Windows 8.1 u Windows Update, a na Windows Store isto ga ne vidim. Našao sam direktan link ka Windows 8.1 update-u preko jednog sajta ali kad kliknem na taj link Windows Store ode na pčetnu stranicu.

Šta da radim kako bi se najzad izvršio update ??? Hvala na pomoći.

Ako je aktiviran preko KMS-a ili ako je Enterprise, ne mozes da odradis update preko Store-a.

Nazad
Vrh Dno