Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Evo ga resenje za problem:

Download the update file from the Windows 8.1 preview site
http://windows.micro...ownload-preview

1. Place and rename the MSU file in an easily accessible place, e.g. C:\8preview\preview.msu
2. open command prompt in administrator mode.
3. Type: Expand –F:* c:\8preview\preview.msu C:\8preview\
4. Type: DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:c:\8preview\Windows8-RT-KB2849636-x64.cab

Please see the Microsoft help article where I posted the same answer, and people replying that it worked for them!

ako ga instalirate iz stora obavezno dozvolite firewallu pravilo za download, da nebi stopirao ja sam tu pri kraju/appling changes...

Da li radi Start8 sa ovim Win 8.1 posto i on dodaje Start dugme?

Opsti utisak o ovoj probnoj verziji je isti kao i za win8.Malo je poboljsan sto se tice metro-a i prelaz metro-desktop,a to je mogunost postavljanja postera sa desktopa na metro, te sad manje bole oci.Kako su postavili ono start dugme,sad mi jos vise nedostaje start meni i celokupan utisak da je sistem "rasprckan" i metro jos vise beskoristan.Primetio sam da su izbacili onaj sistem za ocenjivanje hardvera.Skydive,Photos,Camera aplikacije su integrisane u windows i ne mogu biti obrisane!Naravno windows ne nudi mogucnost ulaska u sistem sa lokalnim nalogom prilikom instalacije,vec samo sa microsft-ovim nalogom i sifrom(kasnije mozete da namestite na lokalni).I dalje ne vidim neka specijalna poboljsanja vezane za metro aplikacije kao i windows prodavnicu-valjda zato sto su loseg kvaliteta i i dalje beskorisne na personalnim racunarima.

P.S Classic Sheel radi na ovoj verziji-Startisback i Start8,ne.

Evo ga resenje za problem:

Download the update file from the Windows 8.1 preview site
http://windows.micro...ownload-preview

1. Place and rename the MSU file in an easily accessible place, e.g. C:\8preview\preview.msu
2. open command prompt in administrator mode.
3. Type: Expand –F:* c:\8preview\preview.msu C:\8preview\
4. Type: DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:c:\8preview\Windows8-RT-KB2849636-x64.cab

Please see the Microsoft help article where I posted the same answer, and people replying that it worked for them!
Ovo kod mene ne radi,uvijek dobijam neke greske.

Gde ti tacno izbaci gresku?

Kod ovoga: 3. Type: Expand –F:* c:\8preview\preview.msu C:\8preview\

pokusao sam i ovako,a pokusao sam i umjesto ono x64 da stavim x86 i opet izbacuje greske.

Ok, jesi cmd startovao sa admin privilegijama? Koji si folder kreirao na C: i da li si ga pravilno otkucao u komandi?

Skinuo sam en_windows_8.1_preview_x64_dvd_2358761.iso i instalirao evo prvih utisaka:

- Brzi je od windows 8 malo.

- Za boot ponovo stavili neku ribu kao ranije kada je bio windows 8 preview.

- Drajver za graficku intel hd 3000 i 520mx mi nije nasao morao sam sam da instaliram, ostale drajvere mi je nasao , cudi me to s obzirom da je windows 8 nalazio drajvere za graficke obe , moguce da je microsoft odlucio da uskrati support za pojedine stare graficke kartice ipak su intel hd 3000 i 520mx matori 2 godine!

- Ne radi program Drivermax a on mi bas treba za dajvere ali dobro snacicu se nekako , intel centirino wireless mi za sada ne koci leti!

- Umesto Computer sada pise This PC.

- Ima ikonica start ali kad udjes u nju ulazi u metro , nesto su vece ikonice za metro od windows 8(pojedine).

- Nema boot to desktop prilikom paljenja a rekli su da ce da ima.

Traje do 16 januara 2014

2s0h8nb.png

Na properties od This PC pise "windows is activited" tako da nema razloga za brigu cekamo jesen i finalnu verziju!

Poslednja izmena:
Ranije je bila priča da preview neće moći da se upgrajduje na zvaničnu verziju. Jel zaista tako? Da znam da ne gubim vreme na ovo ako kasnije budem morao da radim format...

druže ja sam zažalio što sam "upgradeovao"....toliko je g**** da nemam reči, evalution moraš ponovo aktivirati, ima samo jedan key na netu, ono smaranje telefonski...pa i dalje piše evalution watermark u donjem desnom uglu, perrsonalizacije nema, kao da je lite verzija, demo tj. kad uđem u run, winver, izbaci mi da evauliacija ističe za 6 meseci...ja, KOJI SAM BIO UVEK U TRIPU DA IMAM NEŠTO NAJNOVIJE, sam se vratio na 7cu ultimate x64, iapsolutno se nimalo ni najmanje ne kajem....i ispadne tačno da je vaki drugi sistem majkrosofta krš, sa sedmice ću preći na devetku dogodine ili one tamo.
savet vama koji ipak želite da imate 8cu na kompu, nikako ne savetujem 8.1.... malo su popravili start meni i ništa više, old school win7 i dalje rula

Jedno pravilo treba da znate a to je konja koji pobedjuje ne treba ga menjati u ovom slucaju Win 7 je taj kojeg ne treba menjati. Probo osmicu i posle nedelju dana se vratio na sedmicu, sve sto sam radio na osmici je da je dovedem u red da bude kao sedmica a sto bih to radio kada to sve vec imam na gotovo bez nekog cackanja. i te price brza je osmica od sedmice bas me zanima gde su to videli i ako je brza koliko je to stvarno brza sekundu dve a to je podpuno zanemarljivo.

Sedmica je nesto sto se ne menja osim u slucaju ako se stavrno pojavi nesto sto je bolje od sedmice a do tada furati sedmicu.

Niko nije video ni razliku između 3.1 i 3.11 pa je ipak bilo i to puno. Win8 i ne treba da izgleda kao 7mica nego ono što je. Ako 7mica toliko dobr zašto bi je onda unapređivali Meni dosta bilo te 7mice za ceo život, ovde sve radi bolje. E, sad, koliko bolje sa 8.1 "ke da vidame, ke da vi kažeme". Kome treba 7mica neka je čuva, zašto uopšte upoređivati sa ostalima.
"Sedmica je nesto sto se ne menja osim u slucaju ako se stavrno pojavi nesto sto je bolje od sedmice a do tada furati sedmicu. " , E pa pojavilo se, zove se 8mica.

druže ja sam zažalio što sam "upgradeovao"....toliko je g**** da nemam reči, evalution moraš ponovo aktivirati, ima samo jedan key na netu, ono smaranje telefonski...pa i dalje piše evalution watermark u donjem desnom uglu, perrsonalizacije nema, kao da je lite verzija, demo tj. kad uđem u run, winver, izbaci mi da evauliacija ističe za 6 meseci...ja, KOJI SAM BIO UVEK U TRIPU DA IMAM NEŠTO NAJNOVIJE, sam se vratio na 7cu ultimate x64, iapsolutno se nimalo ni najmanje ne kajem....i ispadne tačno da je vaki drugi sistem majkrosofta krš, sa sedmice ću preći na devetku dogodine ili one tamo.
savet vama koji ipak želite da imate 8cu na kompu, nikako ne savetujem 8.1.... malo su popravili start meni i ništa više, old school win7 i dalje rula

Pa ne znam šta si ti uopšte očekivao, da preview verziju aktiviraš zauvek? U pitanju je test verzija, a ne zvanična, za tako nešto sačekaj jesen...

Sto kaze jedan na jednom sajtu "Ovo sa Windows 8.1 me podseca na Windows 98 second edition" upravu je covek sta im sad znaci Windows 8.1 bolje Service Pack da su izbacili a ne ovo!

Kad pre stigoste da izanalizirate 8-icu, a kamoli 8.1 ? :)

Ipak je moguce da direktno bootuje desktop na startu up-u samo ukljucite ove dve opcije i bice vam kao windows 7 evo kako:

iqzexy.png

http://blog.laptopmag.com/boot-to-desktop-windows-8-1-preview

Razmisljao sam da vratim Windows 8 ali sad posto vidim da su dodali opciju za ukidanje metro-a na start up-u i direktno bootovanje desktopa ipak necu! Sad mi je kao na windows 7 konacno su se setili da dodaju to opciju ;)

Očekujem da će u 8.2 da vrate i Start meni iz sedmice, ako imaju imalo mozga. Barem kao opciju.
Ja neću uopšte razmatrati prelazak sa Win7 na Win8 dok mi ne omoguće da apsolutno nikada ne vidim modern/metro koji mi ne treba nizašta.

startIsBack resava sve probleme Win 8 :) ja guram evo vec neko vreme win8 i ne planiram da se vracam na win7, bar sve dok postoji ovaj programcic koji resava klasican start :)

Jedno pitanje pitanje za korisnike Win 8.1 a da su vlasnici nvidia kartica. Preko win. update koju verziju drajvera vam pokazuje za download? Hvala :)

Čekajte bre ljudi, zar vi stvarno koristite taj start i dalje? Razumem taj hejt ka metro UI-u, realno i meni je ružan, ali ja već godinama, a i svi ostali oko mene start koriste samo da bi ukucali aplikaciju koju će pokrenuti, a to isto funkcioniše i kod metro UI-a. Šta više sam win8 start deluje daleko korisniji od običnog starta, budući da imate mogućnost da odmah budete obavešteni o pristiglim mailovima, spoljašnjoj temperaturi, najnovijim vestima... Meni je taj metro start totalno super sa neke nazovimo funkcionalne strane, samo mi je dizajn totalno odvratan.

Da li moze da se menja font i boja okvira neaktivnog prozora?

Niko nije video ni razliku između 3.1 i 3.11 pa je ipak bilo i to puno. Win8 i ne treba da izgleda kao 7mica nego ono što je. Ako 7mica toliko dobr zašto bi je onda unapređivali Meni dosta bilo te 7mice za ceo život, ovde sve radi bolje. E, sad, koliko bolje sa 8.1 "ke da vidame, ke da vi kažeme". Kome treba 7mica neka je čuva, zašto uopšte upoređivati sa ostalima.
"Sedmica je nesto sto se ne menja osim u slucaju ako se stavrno pojavi nesto sto je bolje od sedmice a do tada furati sedmicu. " , E pa pojavilo se, zove se 8mica.
Pa od cega bi ziveli ako ne bi cesto izbacivali nov OS?
startIsBack resava sve probleme Win 8 :) ja guram evo vec neko vreme win8 i ne planiram da se vracam na win7, bar sve dok postoji ovaj programcic koji resava klasican start :)
Takav Win8 ti dodje manje vise kao Win7. :p

Čekajte bre ljudi, zar vi stvarno koristite taj start i dalje? Razumem taj hejt ka metro UI-u, realno i meni je ružan, ali ja već godinama, a i svi ostali oko mene start koriste samo da bi ukucali aplikaciju koju će pokrenuti, a to isto funkcioniše i kod metro UI-a. Šta više sam win8 start deluje daleko korisniji od običnog starta, budući da imate mogućnost da odmah budete obavešteni o pristiglim mailovima, spoljašnjoj temperaturi, najnovijim vestima... Meni je taj metro start totalno super sa neke nazovimo funkcionalne strane, samo mi je dizajn totalno odvratan.

Pa sada, mogao si sve to ranije sa vidžetima na Visti i 7. Vreme, mejlovi, novosti... Metro izgleda kao desktop sa mnogo ružnom pozadinom, prevelikim ikonicama i vidžetima koji te nešto obaveštavaju, u zavisnosti od funkcije. Start dugme uopšte nije esencijalno ali je zamenjeno diskutabilnim rešenjem. Da je to rešenje bolje onda niko ne bi obraćao pažnju na nedostatak Start-a, ovako izgleda da je mnogima Metro inferiorniji u odnosu na tradicionalni desktop mod.

Jedina situacija kada mi je trebalo Start dugme je kada sam prvi put pokušao da isključim laptop. Da me je neko tada video mogao je da primeti ogroman znak pitanja iznad moje glave jer sam navikao na Start -> Shut down. :)

Ovako u samom radu ja iskreno ne primećujem drastičnu razliku između Win8 i Win7. Osmica je možda za nijansu brža, pre svega kod butovanja ali ništa značajno. Ako se Metro ostavi po strani (a moguće je to, ja skoro nikada ne ulazim tamo) iskreno ne razumem zbog čega je ovo loš operativni sistem. Na Metro gledam kao na običan gimmick na desktop i laptop računarima bez touch screen-a.

Samo temperatura vredi necemu. Mejl aplikacija je krsh (koristim je s vremena na vreme pa znam) a aplikacija za vesti kao i sve ostale metro aplikacije su krsh na kub.

Vrh Dno