Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Meni metro sluzi za prikaz vesti, mailova, vreme, i te aplikacije su odlicne, prikazuju sve te informacije na jednom mestu bez potrebe da se traze browserom, search je po meni takodje dobar, brzo nalazi sve , malo mozda losije radi preporuke ali dobro, takodje metro mi se svidja i za postavljanje precica, tako jedan red mi prikazuje sva ta obavestenja a drugi sluzi za precice, sada kada mogu da budu i male ikonice jos bolje , organizujes ih u grupe kako vec hoces rasporedis i super je. Mnogo bolje nego da gomilam te ikonice po desktopu i quick lanchu , tako da sve u svemu svidja mi se 8.1 i njegov metro, mislim da je jako koristan, i ostavlja desktop slobodan za ozbiljan rad, nema potrebe da bude bilo sta na njemu. Metro aplikacije su vecinom mnogo lose jer su za tach, ali neke su jako korisne kao npr b92 app, mail, vreme, i jos par ...

Kalav search? Nema nista brze od quick launch. U njega ubacim 10-ak najcesce koriscenih allikacija, a klasican start meni koristim veoma retko.
Microsoft pokusava da nam bukvalno ugura metro ui iako velika vecina korisnika ne zeli ni da gleda ni da koristi. Ne razumem tu nasilnicku politiku prema korisnicima.
Ko moze neka pocne da trazi alternative. Vreme je da se odustane od Microsofta.

Koristim i ja quick launch vecinu vremena ali je ovaj taskbar na Win 8 mnogo gadan. Ceo sistem je mnogo ruzan jer je izbacen Aero.

Mada i Win 7 taskbar je tragican u odnosu na Ubuntu Unity Launcher. Em je vertikalan (sto je u skladu sa widescreen monitorima), em moze da se skroluje na dole sto omogucava bezbroj precica. Izgleda bolje i ima bolju funkcionalnost. Tako nesto na Winu nema, cak ni kao 3rd party launcher. Kada prebacis Win taskbar da bude vertikalan, tek krece smehotres.

Edit: Ako me pitas sto ne koristim classic temu i male ikone u taskbaru, odgovor je da mi vid nije bas najbolji i pored odgovarajuce dioptrije i da preferiram krupne elemente na ekranu.

Poslednja izmena:
Kalav search? Nema nista brze od quick launch. U njega ubacim 10-ak najcesce koriscenih allikacija, a klasican start meni koristim veoma retko.
Microsoft pokusava da nam bukvalno ugura metro ui iako velika vecina korisnika ne zeli ni da gleda ni da koristi. Ne razumem tu nasilnicku politiku prema korisnicima.
...
+1

Ima li neko informaciju kada ce izaci zavanican windows 8.1?MIslim kada ce se naci u prodaji?

Ne zna se tacan datum, ali ocekuje se pred kraj godine i bice besplatan za korisnike Windows 8.

Start dugme je vraćeno, a da li ima opcija da se ukloni ?

Instalirao ESSET NOD i dobio BSOD nisam mogao da ga oporavim jer sam svašta čačkao...
Da nema metro ili da ima opcija pri instalaciji wina da se metro ne instalira win 8.1 bi bio najbolji OS, mnogo brži od win 7, manje koristi memoriju brzo se butuje...
Probao zaseban start meni dobar jer uklanja metro prečice na desktopu (gore desno kursorom).
Toliko, ne instalirajte nod ili prvo napravite backup image ili restore point.

Instalirao ESSET NOD i dobio BSOD nisam mogao da ga oporavim jer sam svašta čačkao...
Da nema metro ili da ima opcija pri instalaciji wina da se metro ne instalira win 8.1 bi bio najbolji OS, mnogo brži od win 7, manje koristi memoriju brzo se butuje...
Probao zaseban start meni dobar jer uklanja metro prečice na desktopu (gore desno kursorom).
Toliko, ne instalirajte nod ili prvo napravite backup image ili restore point.
A jel ti znas da NOD32 nije kompatibilan sa Windows 8.1? Nije ni cudo sto si popio BSOD. Ja kad sam instalirao Windows 8.1 samo su Ccleaner i Chrome radili.

A jel ti znas da NOD32 nije kompatibilan sa Windows 8.1? Nije ni cudo sto si popio BSOD. Ja kad sam instalirao Windows 8.1 samo su Ccleaner i Chrome radili.

Očigledno da nisam znao..:d Nisajm pratio forum niti bilo kakve vesti samo sam video da je izašao skinuo i probao...
Radilo mi je sve što sam probao firefox,chrome, portable programi, ATI drajveri, igre wrc3 cod4 ... (čini mi se bolje) namerno sam antivirus ostavio za kraj poisključivao firewall i defender instalirao nod i cvrc. Sad me mrzi da se ponovo zezam, sledeći put ću ga verovatno staviti za glavni OS.

Ili uopste da nestavis NOD32 i ostavis Firewall/Defender. ;)

Comodo i AVG rade normalno na Win8, ako vam treba neki poseban antivirus.

Zar je moguće?:crash:

AVG nisam probao na 8.1 ali Avast mi radi isto kao i pre. Danas stavljam 8.1 na jednu mašinu sa AVG om pa ćemo videti.

Brate de li vi nalazite samo tolke virusčiće? Da comodo nije hteo ni meni da radi ali PrivateFirewall je hteo dok nisam sve vratio na osmicu. Ne sviđa mi se taj 8.1.

Ja i dalje nemam razloga da predjem na njega, za gaming je neisplativ i dosta programa nije portovano za njega.

Brate de li vi nalazite samo tolke virusčiće? Da comodo nije hteo ni meni da radi ali PrivateFirewall je hteo dok nisam sve vratio na osmicu. Ne sviđa mi se taj 8.1.
Ma ne nalazimo mi njih, nađu oni nas. Stvarno neznam zašto nebih imao neku zaštitu, specijalno ako je besplatna ? AV bar preuzme deo odgovornosti a ostalo je između ušiju. Ne igraju svi samo poneku igricu ima nas koji moramo i na internet i da ubacujemo svakave medije i da stvarno nešto radimo na kompjueru a to nosi svoje rizike koji se moraju smanjiti na najmanju moguću meru.

Sve to ili gasim, ili ignorišem kao verovatno i mnogi. Bilo bi lepo imati "prazan" OS bez gomile glupih appleta pa samo da stavim moje omiljene bez da moraju da se isključuji ili po mogućstvu deinstaliraju originalni.

Poslednja izmena:
Probao sam Windows 8.1 i nisam nigde mogao da nadjem drajvere za zvuk,lan itd,sve u svemu savetujem da sacekate konacnu verziju sistema,a dok cekate nista vam nece faliti na Windows 8 ili Windows 7 :)

Probao sam Windows 8.1 i nisam nigde mogao da nadjem drajvere za zvuk,lan itd,sve u svemu savetujem da sacekate konacnu verziju sistema,a dok cekate nista vam nece faliti na Windows 8 ili Windows 7 :)
Svašta, što ima drajvere za 8micu ima i za 8.1, ništa tu nije skinuto što se drajvera tiče. Čak i većina 7micinih drajvera radi.

Upravo tako razlika između 8 i 8.1 je kozmetičke prirode i nema razlike kad je reč o drajverima

Libraries aren’t actually removed in Windows 8.1, but they might as well be removed for the average Windows user. Libraries no longer appear by default in the File Explorer app. In its place, you’ll find SkyDrive — Microsoft doesn’t want you to save your images and documents to your Pictures and Documents libraries, they want you to save them to your SkyDrive folder.

Hehe, Microsoft se igra gugla. Sve za majku NSA :D

Inače što se tiče SkyDrive-a, ako neko nije primetio on po defaultu ima uključenu opciju "Let me use SkyDrive to fetch any of my files on this PC". Tako da SkyDrive sa tom opcijom ima pristup svim podatcima i diskovima, ne samo onim koji su sinhronizovani preko SkyDrive foldera. Tu opciju svojevremeno ne bi ni primetio da se nisam ulogovao na svoj skydrive sa drugog mesta i primetio da mi je sve na izvolte. Doduše verovatno sve to im je dostupno i kada je ta opcija ugašena :)

Sam po sebi koncept cuvanja podataka u obalaku Skydrive i MS mi se nije svideo, ne zbog spijunaze vec zbog bezbednosti koja nikada nije bila zastitni znak Microsofta. Prvo sto sam uradio na Win8 bilo je pravljenje akaunta u lokalu i gasenje geolocation API i dodatne zastite u IE slanjem posecenih linkova.
Glupo je razmisljati na nacin da postoji samo softverska spijunaza, hardverska ne postoji? Procesori, mrezni kontroleri, ruteri, modemi? How yes no :-devil-:

Poslednja izmena:
šta mislite da li će 8.1 rtm kao update moći da se nađe na netu krajem avgusta jer ne treba mi čitav sistem ispočetka

Moze li neko da mi objasni zasto je MS odabrao ovakav nacin da plasira par "zakrpa" za sistem? Zar nije jednostavno mogao sve to lepo da spakuje kao jedan service pack?

Nazad
Vrh Dno