Šta je novo?

Windows 7 pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko zna da li na 32-bitnom Windowsu 7 rade drajveri za 32-bitnu Vistu za starije Canonove štampače (LBP 810 konkretno)?

Pojavio se novi 7077 build Sedmice. Kernel je još više ubrzan, uz par dodatnih stvarčica i malo kozmetike. Traje legalno do početka marta 2010. Po nekima s Neta to bi mogao biti poslednji build iz 70xx serije; navodno desetog aprila (u petak) pojavljuje se zvaničan RC1 kao build 71xx, koji bi se, pišu oficijelni MS blogeri na MS sajtu, instalirao kao upgrade na Vistu, odnosno morao malo da budži da bi se uradio upgrade na seriju 70xx. Očito hoće da beta testere iskoriste da oprobaju Sedmicu kao upgrade na Vistu. Takođe se pojavljuju i vesti da će MS dozvoliti i downgrade sa Sedmice na XP (i tako XP-u produžiti život) onda kad 7 bude i zvanično objavljen u punoj verziji.

Iza ponoći bi trebalo da ovaj novi 7077 legne na moj disk. Sutra ću napisati prve utiske, ako stignem da ga instaliram noćas.

sta da koristim umesto deamon toolsa posto vidim da ne radi a treba da instaliram stosta office nero...?

a i avast me zeza,?

izgleda da sam intalirao W7 pored starog windowsa, jer niuje postojala opcoja da formatiran particiju a kojo hocu da instaliram novi windows.
gde ima ta opcija?

Ako si poceo setup iz Windows'a, verovatno ni nema te opcije. Moraš butovati sa DVD-a..

u biosu sam namestio da se bootuje sa cd/dvd, kao i svaki put, instalirao posle vratio da se bootuje sa harda. imao sam opcije gde hocu na kojoj particiji. mozda sam propustio. za vistu ne mogu da se setim ali na XP je bija opcija formatiranja pa kreiranja porticije i instaliranja.

sad imam dva windowsa jedan pored drugog na istioj particiji i jos neke foldere "delta banka" i ...

avast mi prijavljujer neku gresku 4200 ne radi.

Pogledaj na slici sta je uokvireno, treba da stanes na particiju na koju želiš da instaliraš 7-icu i kliknes na to sto je uokvireno i dobices opciju Format..
6142d1237475886-win-7-will-not-install-partition-0-drive-options-advanced-2009-03-19_151649.jpg

uradio sam i ja dual xp i w7 build 7077. Ne kapiram kako da podesim net da mi radi na w7? Usb sbb modem.

instalirao sam W7 7057, koristim dva dana:
za sada mi radi ok, imao sam problema sa vavastom ali sam ga resio skidanjem nove verzije sa jata ( imao sam verziju 4.6 koji sam na visti nadogradio na 4.8) ovde to nisam mogao.
net mi je odmah proradio tako da sam neke drajvera pokupio sa neta mada su i ovi radili.
office 2007, jDowdloader, nero 9 acd 9, winamp, kmplayer, mv2, radi.
e banking inteze radi na IE 8,.

ali imam jedan cudam problem: windows explorer mi puca samo kad otvorim folder sa muzikom ali samo na ovom jednom posto ih imam vise. cim otvorim taj folder "muzika 2" on pukne i ti posle dve sekunde, kao ono windows ima neki problem. svo ostali folderi rade normalno mada nisam sve ni otvarao, ali ove koje jesam rade - ne pucaju.

u cemu moze da bude problem

u tom folderu ima i nekih narodnjaka ( beki bekic i ostali po par pesama) da nije zbog toga?

instalirao sam W7 7057, koristim dva dana:
za sada mi radi ok, imao sam problema sa vavastom ali sam ga resio skidanjem nove verzije sa jata ( imao sam verziju 4.6 koji sam na visti nadogradio na 4.8) ovde to nisam mogao.
net mi je odmah proradio tako da sam neke drajvera pokupio sa neta mada su i ovi radili.
office 2007, jDowdloader, nero 9 acd 9, winamp, kmplayer, mv2, radi.
e banking inteze radi na IE 8,.

ali imam jedan cudam problem: windows explorer mi puca samo kad otvorim folder sa muzikom ali samo na ovom jednom posto ih imam vise. cim otvorim taj folder "muzika 2" on pukne i ti posle dve sekunde, kao ono windows ima neki problem. svo ostali folderi rade normalno mada nisam sve ni otvarao, ali ove koje jesam rade - ne pucaju.

u cemu moze da bude problem

u tom folderu ima i nekih narodnjaka ( beki bekic i ostali po par pesama) da nije zbog toga?

100%, novi win zna šta ima a šta nema smisla da stoji na HD. Narodnjake ala Grand tumači kao virus. Mnogo je pametan ovaj novi win:banana:

@ faca:
7057 je i kod mene imao problem sa zvukom.
7077 nema nikakvih problema. (Čak sam ga umuvao, kroz vLite, na eee 900, i radi i tamo.)

nemam ja problema sa zvukom, mada sam na samom pocetku startovanja W7 imao malih problema muzika je malo zavijala kao da je bio ukljicen neki efekat, to sam resio ali ni sam neznam kako.

ali ovo sa otvaranjem foldera na znam sta je, samo taj jedan jedini folder mi puca.

jel zna neko sta moze biti problem?

imam jos jedan problem:
kad pustim neki film pa ga posle ugasim pojavlju ju se sledece poruke o nekoj gresci.

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    57.3 KB · Pregleda: 70
  • Untitled1.webp
    Untitled1.webp
    56.7 KB · Pregleda: 58
S obzirom da Microsoft 30.04.09 preko Techneta i Msdn pusta zvanicno Win7 Rc , koju cu naravno skunuti, mene interesuje sledece oko drivera.
Da li postoje Win7 driveri za moj hardver?

Inace, ovaj pravi Rc1 ce bez problema moci da radi do 31.03.2010, do kada ce se vec pojaviti finalni build.

Nisam jos nasao, a mozda neko zna, da li ce moci da se odradi samo update preko rc1 ili ce da padne format c:/ ?

S obzirom da Microsoft 30.04.09 preko Techneta i Msdn pusta zvanicno Win7 Rc , koju cu naravno skunuti, mene interesuje sledece oko drivera.
Da li postoje Win7 driveri za moj hardver?

Inace, ovaj pravi Rc1 ce bez problema moci da radi do 31.03.2010, do kada ce se vec pojaviti finalni build.

Nisam jos nasao, a mozda neko zna, da li ce moci da se odradi samo update preko rc1 ili ce da padne format c:/ ?

drajveri za tvoj harver kao i moj postoje jos od builda 7057, tako da ovaj RC može da ima samo više drajvera sa sobom. Što se instala tiče verovatno da može ali clean install je majka svih installa.

Inace ja sam cuo da će se tek 5. maja pojaviti na MSDNA.

imam jos jedan problem:
kad pustim neki film pa ga posle ugasim pojavlju ju se sledece poruke o nekoj gresci.

Koju verziju KM Playera koristish? Moja verzija je 2.9.4.1434, instalirao sam i CoreAVC za 1080p filmove, sve radi kao sat na 7057 x64.

Već sam pisao, ali sad imam i empirijsku potvrdu:

U firmi smo testirali 4 kompjutera na Win7. Na 2 smo uradili upgrade sa 7077 na 7100. Na dva smo uradili clean istall 7100. Oseća se da je je brži i stabilniji clean install, naravno. Tamo gde je upgrade nešto je dugotrajniji boot sistema (ništa strašno, za oko 2 sekunde), i shutdown ponekad sačeka 3-4 sec da se regularno odjavi explorer (ni to nije ništa strašno). Ostalo je sve isto na obe varijante (sve testirane mašine su inače identičnog hardvera).

MS je najavio da će jedna od verzija RC biti upgrade sa Viste. Testiraćemo i to, pa ću javiti kako je bilo.

Koju verziju KM Playera koristish? Moja verzija je 2.9.4.1434, instalirao sam i CoreAVC za 1080p filmove, sve radi kao sat na 7057 x64.

koristim 2.9.3.1214.

inace filmove mogu da gledam, samo kad gasim KM javlja se ta poruka o gresci.

Ja koristim vec mesec+ dana 7057.

U cemu je razlika u odnosu na 7100 i vredi li cimati se i raditi clean install (ili mozda upgrade)?

ima li neko canon laserski stampac i win7 x64?
ima li drajvera?

stavio na makinu 7100, i kada sam ukljuchuo usb transenda, puf plavi ekran, restart.... ajd cao

To ti je do USB porta.. nema tu windows ništa..

gde se u W7 nalazi opcija aperence ili tako nesto, gde se podesava izgled foldera boja velicina velicina zaglavlja i td.. dali postoji aero u W7 da se vide prosori kao listovi jedan iza drugog?

i kako da namestim da mu u polju search pretrazuje ceo kopijuter sve particije a ne samo C. da ne moram uvek da idem na more search?

ok ja imam pitanje, kako bre da instaliram Firefox???? stalno mi trazi administrator password a nisam stavljao uopste sifru, blank sifra ne moze, ako stavim run as user taj i taj onda nece ni da pokrene instalaciju? sta ovde zeza? ne bunim se za IE 8 extra radi ali opet FF je FF

Pojma nemam, kod mene najnormalnije prošla instalacija, s tim što sam prethodno skroz ugasio UAC.

evo i kod mene posle restarta masine sve proslo glatko, ali nekako i dalje imam utisak da IE 8 radi brze....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno