Šta je novo?

Windows 7 - hardver, drajveri...

Stavio sam sedmicu, sve savrseno funkcionise za sad - jedino sto me brine je to sto mi nije dao da instaliram drajvere za plocu sa nV sajta. Jel imao neko slicno iskustvo? Kaze da kao nemam odgovarajuci hardver za te drajvere :D

I kod mene je 5.9 za HDD. To mi je i najvisa ocena :d .

Ako neko ima problema sa drajverima, tj. da ih nema za Win 7 (stampac, skener) neka obavezno procita ovaj clanak, mozda bi moglo i u sticky.

XP Mode also enables you to use peripherals (such as older scanners and multifunction devices) that are not supported by Windows 7; you can run them in XP Mode and save the output to locations accessible to both XP Mode and Windows 7

http://www.maximumpc.com/article/features/windows_7_feature_focus_virtual_windows_xp_aka_xp_mode

Da li je neko probao može li XP mod da pristupi štampaču na paralelnom portu?

Gde da nadjem driver za Sezamov ADSL modem? ( Conexant )

Toshiba Tecra - svi drajveri instalirani pri samoj instalaciji Win-a, sem biometric-a i audigy-a zs/notebook sa kojim imam problem, ali ne sa samim driverima, oni su instalirani i zvucna radi, ali daje prilicno tih zvuk. Jel' postoji neki fix ili nesto tako, ja nisam uspeo da nadjem nista.

Hvala za pomoc,... koristan savet i ukaz... prosto se zapitam, kako se toga ranije nisam setio...:wall:

Instalirao sam Win 7 64 i skinuo driver (sa vishe mesta indetichan) za ac 97, file se zove 6303_Vista_Win7_PG537 i kada ga pokrenem dobije poruku da nije veriifkovan i ako nastavim stalno me vraca na tu poruku :crash::crash::crash: da li je neko uspeo da instalira :S:

Da li je neko probao može li XP mod da pristupi štampaču na paralelnom portu?

Koristim HP 6MP i Win7 na laptopu preko lpt. Prvo je rekao da nema drajvera za stampac, ali sam onda isao na rucno dodavanje stampaca, sa neta je skinuo spisak drajvera i onda se sve lepo instaliralo i radi bez problema.

Vidim da se patite sa drajverima. Windows update mi je nasao sve drajvere cak i za Atheros 5001 wireless sa kojim sam se patio vise sati pre toga. Dakle, win update i onda resavajte rucno i pirucno probleme sa drajverima.

Poslednja izmena:
Imam isto neki AC97 i zvuk sam instalirao sa XP drajverima i radi bez problema (32bit verzija win7).

search mi nista ne izbaca , ima li kome da radi rivatuner na win7 kako treb , ubih se i nema sanse da mi da opcije za overklok , instaliram ali prijavi nepotpisan driver iako sam f8 i disable driver signature enforcement ...????

Evo sad vidim da ni na XP64 bit nema taba za overklok ...aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Mani na Win7 32 radi Riva bez problema i to sve sa ATI-ijem. Ako misliš na Win7 64 batali odmah. Ni u Visti 64 Riva nije radila kako treba, a o OC kartica u CF ni da ne pričam.

Da li neko zna kako da resim ovo: This operation requires an interactive window station??

To mi se desava prilikom instalacije drajvera za zvuk. Ne mogu nijedne drajvere za zvuk da instaliram.

Mani na Win7 32 radi Riva bez problema i to sve sa ATI-ijem. Ako misliš na Win7 64 batali odmah. Ni u Visti 64 Riva nije radila kako treba, a o OC kartica u CF ni da ne pričam.
Ne znam kako je na ATIju ali meni Riva 2.24b radi najnormalnije na Win7 x64 i 190.62, odradjen samo update na kraju instalacije...

@bole083
Probaj da odes u cmd kao admin i kucaj
Kod:
bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
pa restart

To su matori drajveri, možda će ti bagovati sa novijim igrama, skini bolje nove sa sajta.

Hm posle instalacije skoro svih drajvera Win 7 radi fenomenalno, odusevio sam se koliko je brzi od Viste, a jos vecina programa radi. Jedino imam problem da nadjem drajvere koji odgovaraju mom Toshiba x200 laptopu za Mass storage controler i PCI memory controller.
Ako neko zna kako da resim ove probleme molim vas da mi pomognete.
Drajveri za Vistu nece uopste da se instaliraju, kaze da su Vista only.

BTW da li je neko imao flinching probleme sa monitorom nakon instalacije?
I pre i posle instalacije drajvera za graficku i dalje se povremeno presece ekran.

Nisam ni ja uspeo da nađem te drajvere za Toshiba laptop, javiću ako ih iskopam negde. Mada, jedino što sam provalio za sada da ne radi je SD card reader.

BTW kako si uspeo pravilno da instaliras sound drivere i koje?

Hm... koliko se sećam nisam ništa ja instalirao, sve je proradilo odmah posle podizanja sistema.

Ama ljudi sve savrseno radi posle instalacije win 7 64 bit samo njie prepoznao audigy 2 walue,ali vec su skoro sve drajvere za cretive izbacili na njihovom sajtu za bilo koji sistem.
Moze li netko da mi navede neke debele razloge zasto ne preci na win 7 64-bita?

ukljucis windows update i proradi zvuk sam od sebe posle sat vremena i jednog restarta :D

Ma ok, meni radi zvuk od pocetka, cak sam uspeo nekako da instaliram drivere ali NIKAKO ne mogu da poteram sve zvucnike da se cuju. Samo dva rade (prijavljuje mi da imam samo stereo, a imam 5 zvucnika na laptopu :(). Probao i da silim XP i Vista drivere, cak i Realtekove drivere sa sajta i drivere za win7 za neki drugi model sa istim zvicnicima ali nista.
Woofer ne radi nikako, lose se cuje samo na dva zvucnika :(

Za divno čudo, svi drajveri rade. Iako sam čuo da ljudi imaju mnogo problema sa leadtek winfast tv karticom, canon stampacom. Kod mene je oba glatko instalirao i isto rade kao na xp, s tim sto mi je na kartici najbolja slika na renderer EVR. Cak i za prastari mustek bearpaw 2400 skener rade vistini drajveri.

Poslednja izmena:
ne mogu da nadjem drajver za creative live

moze pomoc...?

pomoc za creative live je KX driver.Radi.Malo podesavanja posle i sve je ok.

Nazad
Vrh Dno