Šta je novo?

Windows 7 - hardver, drajveri...

upomoc... :)
radio sam neki notebook ovih dana, medjutim NIKAKO ne mogu da nadjem drajvere za 7x64 fali mi unknown device, i PCI Communication controler
sve zivo sam probao... otisao na sajt skinuo sve drajvere, instalirao... ova dva NIKAKO da nadjem a ne znam ni sta je u pitanju da bih skinuo sa sajta proizvodjaca :(

Ako je u pitanju Asus notebook, onda za PCI comm controler instaliraj ovo:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/MEI/MEI_Intel_XP32_Vista_Win7_600117
Za "unknow device" je potreban ATK0100 ACPI driver:
http://dev.drp.su/download/packer/3524/8576_ATKDrv_V1043231105_Win7_32.exe

I to je to. :)

Ne mogu nikako da na Win 7 64-bit instaliram drivere za HP LaserJet P1005.
Jednostavno, instalacija se prekine kada dodje do nekih 30% kada instaliram zvanicne drajvere.
A kada samo povezem stampac i windows sam krene sa instalacijom built-in drivera (koji bi mi zavrsili posao)
isto ide neko vreme i onda mi samo dole izbaci poruku da je instalacija failovala.
U pitanju je Toshiba laptop sa dual core Turionom i 4 giga rama.

Sta raditi?

У последње време ми се дешава да ми систем закочи на секунду и онда настави рад нормално. Грешка коју добијам с времена на време, која следи након губитка слика на екрану на пар секунди "nvidia kernel mode driver not responding". Покушао сам са брисањем драјвера, брисањем трагова Driver Sweeper-ом, инсталацијом нових и ево опет пре пар секунди је кренуло изнова, изазвано овај пут гледањем клипа на Тјубу, барем тако изгледа.
Немам идеју шта да предузмем, видим на интернету има гомила људи са истим проблемом, ваљда је неко нашао решење.

Creative driver za Audigy 4 koji ima EAX 4.0 podrsku (za win 7 prof 64 bit)? Zna li neko?

Koji je uopste najbolji drajver da se turi po vama? Prosli put sam stavljao sa creative sajta oficijelni drajver, ali nije bilo eax u win7.

INstalirao sam Windows7 64. i imam problem sa instalaciom skenera. Naime, Canon Lide 30 nema drajvere za 64-bitni Windows. Neki prijatelji su mi rekli da drajveri za Vistu mogu da se ''nateraju'' i da sedmica prepozna ovaj skener. Da li je to izvodljivo i kako?

Zna li neko gde da nadjem drivere za ovu Labtec kamericu za Windows 7 ?

Unapred hvala.

znwlcx.jpg

35d0sj7.jpg

Ako je predzadnja sa OVOG sajta, onda probaj driver za Vistu (ima x32 i x64, u zavisnosti od operativnog sistema koji imas)

Ne odgovara kaze this product is not designed for your System.

Odatle sam i skinuo ali dobijam gresku kad probam da instaliram da nije podrzano.

Probaj preko Device Manager-a da instaliras taj driver, a prije toga probaj desni klik na njega, pa Run in compatibility with Vista.

Edit: evo sam pronasao rjesenje koje je nekome pomoglo

Download the Vista driver, x86 or x64 from Labtec. http://www.labtec.com/index.cfm/service/listing/EUR/EN,crid=68,crid2=1764

Install the software. Yes, it gives an error "You cannot use the current version blah blah blah". HOWEVER, setup extracts the drivers to the following directory:
C:\Program Files (x86)\Labtec\WebCamWebInstall\Drivers\x64

[Comment] Normal unistall -procedure shouldn't leave any files behind, but Labtec's does (fortunately).

Now open the Device manager. Choose your webcam. And if you don't know which one of the devices is your webcam, you should try to find ? -sign and if you check the hardware details, you should be able to find the USB hardware id. Hardware ID for my webcam (same as yours) should be USB\VID_046D&PID_08A2&REV_0100&MI_00

Choose the device. Click the mouse's right buttom. Choose Update the driver software. Locate the driver. You can find the driver from directory: C:\Program Files (x86)\Labtec\WebCamWebInstall\Drivers\x64 or similar... depending the OS version you have.

There are also two subdirectories ...\WELH64 and ...\WIM64

Your driver is in ..\WELH64 -subdirectory, if you have models Labtec WebCam(Elch 2) / Lacamus, Labtec webcam plus
Your driver is in ..\WIM64 -subdirectory, if you have models Labtec Webcam Plus, Labtec notebook webcam, Labtec Webcam pro.

In your case choose the ..\WIM64 -directory, press ok, and it should find the driver. Voila.

And these instructions should work also for combinations: Windows 7 & Labtec WebCam(Elch 2), Lacamus, Labtec webcam plus, Labtec Webcam Plus, Labtec notebook webcam, Labtec Webcam pro

Poslednja izmena:
Hvala ovo je pomoglo.

Pokušavao sam preko ovog linka, skinuo, instalirao, i neće da se pokrene!

Probaj desni klik run as administrator.

INstalirao sam Windows7 64. i imam problem sa instalaciom skenera. Naime, Canon Lide 30 nema drajvere za 64-bitni Windows. Neki prijatelji su mi rekli da drajveri za Vistu mogu da se ''nateraju'' i da sedmica prepozna ovaj skener. Da li je to izvodljivo i kako?

A ovo je:
http://www.canon-europe.com/Support/...ownload&page=1

Sve uradio kako treba: skinuo, instalirao, ali neće da pokrene skener.

... a mogu li na tabletu da ga instaliram (win7) ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno