Šta je novo?

Windows 7 - hardver, drajveri...

ati

jel neko pokrenuo win 7 na ati radeon x1600, sa kojim driverima. Takodje me zanima iskustvo na nvidia 6100 maticnim plocama. Hvala

Nisam na X1600, ali na X800 radi sasvim ok sa legacy drajverima za Vistu.

Ljudi meni neće da radi Gadget za vremensku prognozu, kaze mi "Service not available in your Region" iako kod svih ortaka radi.
Mislim da sam zeznuo kada sam još pre 5-6 meseci isključivao "Nepotrebne" servise, da sam možda isključio servis koji je potreban tom gadget-u za rad. Ali sada nemogu da pronadjem taj servis, zna li neko šta je u pitanju??

jel neko pokrenuo win 7 na ati radeon x1600, sa kojim driverima. Takodje me zanima iskustvo na nvidia 6100 maticnim plocama. Hvala
Kakva koincidencija, baš u kući imam jedan nForce 6100 + X1650XT kombo. Drajvere za ploču je instalirao Windows i rade lepo, a za grafiku ideš ovde i biraš Windows 7, Radeon, X1xxx Series.

Kakva koincidencija, baš u kući imam jedan nForce 6100 + X1650XT kombo. Drajvere za ploču je instalirao Windows i rade lepo, a za grafiku ideš ovde i biraš Windows 7, Radeon, X1xxx Series.
E tako se to radi.
Hvala vudu, znaci win regulise plocu a grafika sa atija. Jel samo osnovni ili sa onim cudom dodatnim ati..ccc..

Ljudi meni neće da radi Gadget za vremensku prognozu, kaze mi "Service not available in your Region" iako kod svih ortaka radi.
Mislim da sam zeznuo kada sam još pre 5-6 meseci isključivao "Nepotrebne" servise, da sam možda isključio servis koji je potreban tom gadget-u za rad. Ali sada nemogu da pronadjem taj servis, zna li neko šta je u pitanju??

Any idea plz

Control panel -> Clock, Language and Region->Region and language pa stavi format English(UK) i location isto UK i trebalo bi da proradi:wave:

Ovde sam postavio i onda radi sve super. Jer meni nije pomoglo ni na promenu na US, ali ovo jeste: http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=175844&page=323 Post 4843. Poz!

problem sa ati

Ne dozvoljava da se instaliraju driveri, uvek podize win-ove. U modern warfare 2 ne prikazuje slova vec pikselizovane mrlje. Slika je ok ali umesto slova neke mrlje. Jel to zbog drivera?Kkako da instliram driver da radi. Hvala. win7, 1gb ram, ati x1600/256

Verovatno koristiš pogrešan paket, za pre-HD2000 kartice treba ti drugi.
http://support.amd.com/us/gpudownlo...px?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English

Ako ne prođe ni on, nešto nije u redu sa karticom.
vidi kada se podigne win on vidi karticu ali ucita neke njegove driver-e. ati driver-e ne konstatuje. kada se deinstalira grafika i restartuje win instalacija kao prodje ali nema driver-a, ne vidi ih nego ponovo ucita neki win-ov genericki. Gde gresim?

Pitanje: instaliran Win7 na Asus K52Jr laptop, sve glatko ide, medjutim nije mi jasno:
1. kako da otkrijem koje drajvere za wlan treba da instaliram tj. kako da saznam kog proizvodjaca uredjaj imam? (windows mu je dodelio neke i uredjaj radi)
2. i pored uredno instaliranih chipset drajvera, kada ubacim usb fles, pokazuje mi da drajveri za PCI Simple Communication Controller nisu instalirani? ima li resenja? hvala.

Poslednja izmena:
Kod ortaka normalno radila x1650pro (doduse AGP) u W7 bez problema :)

Evo sveze instalisan Win 7. Racunar " dinosaur " iz potpisa :S:

Nekoliko stvari u vezi drajvera :

1) grafika je ati 1600 uredno prepoznao bez bilo kakvog dodatnog drajvera.
2) mrezni adapter ok
3) imao sam problema za zvucnim cipom AD 1986a u devices manager-u ga
prepoznaje, " everything is working properly " ali zvuka nema pa nema!:wall:
problem sam resio 45 minutnim guglanjem i instalaciom drajvera za Vistu 64bit.
4) prijatno iznenadjenje je usledilo prepoznavanjem devet godina starog asusovog
tv tjunera tako da ad gledanje tv u Media Centru je pravo uzivanje u odnosu na
budjavu PowerCinem-u :S:

Pozdrav, imam problem sa instaliranjem ove tv kart na W7 Ult. 32 bitni.

http://www.chinaqualitycrafts.com/view/25310401/ITV300_PCI_TV_Tuner.html

Konfig je amd sempron na 1.9, 1 Gb ddr, Nvidia 8500 GT. Imam cd koji je dosao uz karticu, ali se 7ica nigde ne pominje, Media centar prepoznaje da imam analog tv card, al do sad nisam uspeo da ga nafircam da radi, tj. prikaze sliku i ton. Svaka pomoc dobrodosla, hvala.

Poslednja izmena:
Sta se desava sa sedmicom kada ubacujem hovi hardver? Promenio sam plocu, procesor i grafiku..hoce li windows sam da prepozna komponente sa nekim univerzalnim driverima ili ce da pravi problem?

Prepoznaće sve bez problema, ogromna prednost u odnosu na XP. Možeš da šetaš istu instalaciju Windowsa sa kompjutera na kompjuter.

A da li je bitno da li si konektovan na internet ili ne? Jel on trazi drajvere na netu ili ih ima u sistemu?

Osim ako ti disk nije nakačen na SATA III konektor na nekoj od ovih novijih AMD ploča što imaju SATA III kontroler u okviru čipseta, ima ih u sistemu.

ja sam baš juče/sinoć to uradio i odradio je bez. probl. ali ako ti je nova graf. , ploča, memorija, praktično ceo komp. kao kod mene...drži ti te diskove pri ruci...sa sv.sl. (treba da imaš za sve ako si kupio novo)...problem može da pravi ako ti je recimo kao meni ostao i stari hard sa drajverima od xp-a, meni npr. tv. kart nije W7 kompatibilna, pa sam stavio dualboot...xp za za tv. neke baš stare igre i još ponešto što na 7ici ne radi...a W7 za sve ostalo. Ako slučajno imaš 2 (fizička) harda, ja bih ti preporučio taj fazon, možeš da staviš i automatski da diže o.s koji hoćeš, kao i da podesiš u BIOS-u, vreme (ono koliko odbrojava dok ne podigne sistem koji si stavio pod 1.)

ja sam svoj Mustek 1200UB+ bacio jer je neupotrebljiv(citaj: ne postoje drajveri.) a to smece sada ne vredi ni 5 eur

Probajte da pustite Win update da nadje drajvere, to vam je poslednja sansa. Ukoliko nadje ostavite samo drajvere da skida, ostalo ne ako imate narodnu verziju :D

imam Mustek BearPaw 1200+ skener, al ne mogu nikako naci drajvere za W7 64b za njega?

Nekim ljudima su problem resila uputstva sa sledece stranice:

http://mustekdriver.murashkin.biz/load/2-1-0-1

Na zalost ne i meni, pa sam skinuo drajver sa stranice proizvodjaca:

http://www.mustek.com.tw/Download/driv_scanr/html/english.html

Pre instalacije je potrebno 'Setup.exe' podesiti na compatibility mod sa Windows XP SP2 i ukljuciti 'Run as Administrator'. Posle ce sve biti bajno- sjajno.

Nekim ljudima su problem resila uputstva sa sledece stranice:

http://mustekdriver.murashkin.biz/load/2-1-0-1

Na zalost ne i meni, pa sam skinuo drajver sa stranice proizvodjaca:

http://www.mustek.com.tw/Download/driv_scanr/html/english.html

Pre instalacije je potrebno 'Setup.exe' podesiti na compatibility mod sa Windows XP SP2 i ukljuciti 'Run as Administrator'. Posle ce sve biti bajno- sjajno.

PS: Paket drajvera ce tokom instalacije nagurati na masinu i nekakav 'ForgiveMe.exe' fajl, sto moze izazvati podizanje obrva paranoicnih gadova medju koje i sam spadam. Internet pretraga otkriva jedan ruski forum na kojem covek tvrdi da mu je bezbednost sistema ugrozena instaliranjem ovih drajvera. Ovo ne bi bio izolovan slucaj da se spyware distribuira u drajverskim paketima (ViMicro i A4Tech webcam drajveri itd.). Verovatno postoji razlog sto drajveri za odredjen hardver nisu ukljuceni u Windows 7 bazu drajvera. Ne mora sve ovo da znaci nista, ali mozda nije lose biti oprezan.

Poslednja izmena:
upomoc... :)
radio sam neki notebook ovih dana, medjutim NIKAKO ne mogu da nadjem drajvere za 7x64 fali mi unknown device, i PCI Communication controler
sve zivo sam probao... otisao na sajt skinuo sve drajvere, instalirao... ova dva NIKAKO da nadjem a ne znam ni sta je u pitanju da bih skinuo sa sajta proizvodjaca :(

Nazad
Vrh Dno