Šta je novo?

Windows 7 - hardver, drajveri...

Da nebi dobijao tu dll gresku pokreni vplug setup i on ce instalirati taj fajl koji ti fali.

OK radi thx. Neznam shto se nisam ja setio da pokrenem instaler nego sam samo prekopirao file-ove sa XP-a :)

Jel se pojavio neki driver za canon lbp 2900 usb stampac kad je u pitanju 64bit windows 7 , ja nikako ne mogu da ga osposobim te mi zbog toga stoji na polici i samo upija prasinu :mad:

Poslednja izmena:
ja sam na beti i rc-u imao problema da instaliram HP1020 da radi. pokrenem npr. instalaciju drivera 15-ak puta svaki put javi da nije uspeo i tek 16-ti put instalira bez problema.
kad sam nabacio ovu retail verziju, isto mi nije ponudio preko update-a driver ali ovaj što sam skinuo instalirao je od prve. inače štampač je host-based a sa njima inače svi imaju problema što se tiče drivera na beti i rc-u.

da li neko uspeo da instalira software za logitect G5 mis, tastaturu i volan sam instalirao nez broblema ali mis nikako, treba mi deo gde mogu da podesavam osetljivos misa na igre
OS Win 7 x64

Meni su radili najnoviji driveri za G5, skinuo sam kao za vistu 64, ali sad gledam, na logitech sajtu ne mogu da nađem G5 među miševima

Da li neko zna kako da instaliram Scitex Dolev Press 800 stampac i neki Linotronic? U XP-u su postojali drajveri za iste ali sada ih u W7 nema.

MSI Tjuner

Ja imam jedan problemcic!
Instalirao sam W7 64bit na jedan disk kao test.
Sve radi (od drajvera) cak sam i Creative Sound Blaster 5.1 namestio da radi kako treba.
Ali zato MSI AnyWhere Master Tjuner nema sanse nema drajvera !
Instaliram ja DScaler najnoviji i on mi nadje karticu ! sam covek sve namesti sve sljaka snimanje, kanali sve ! Ali u Device Menager-u pise nepoznat hardver tj zna da je multimedia device! Probao sam Huppuage cx2388 i prodje kao prepozna ali nece da radi !
Zato pitam da li postoji neka fora da ja nekako "izcupam" drajvere iz DScalera i namestim u W7 da radi lepo

Stavljam slikau da vidite kako ga je prepoznao

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    71.5 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Da li neko ima problem sa mreznom karticom na intel x975xbx - Bad Axe ploci? Radi se o Intel PRO 1000 PL adapteru. Kada se sistem podigne svaki put mi prijavljuje No internet iako mreza radi i preko browsera mogu pristupiti ruteru recimo. U tom slucaju moram disable/enable lan kartu da bi net proradio. Pokusao sam preko update-a ali nema novijih drajvera :( Da li neko ima resenje? U pitanju je 64bit verzija win7

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako je stanje sa drajverima za Dell Inspiron 1525, da li da instaliram?

Kod mene na Dell Vostro instalacija prosla za 20min - sve zivo instalirao sam :)

Probaj! Nadam se da ces se prijatno iznenaditi :)

Ovako da se ubacim dok neko ne dodje sa problemom - za Win 7 x64 i popularne stampace HP 1010, 1018, 1020 drajveri sa zvanicnog sajta od Win XP x64 bez problema rade u compatibility modu za XPSP3 (posto strucnjaci iz HP ni Vistu nisu podrzali kako treba a Win 7 tek pocinju da pominju).

Verovbatno ste vec navikli na ovo pitanje al ajd da pitam sada posto sutra instaliram W7. 32 bit ili 64 bit? Trenutno imam 2GB rama ali planiram sledeceg meseca da dodam jos 2GB. Dell studio lapotpo je u pitanju i incahe maksimalnu memoriju koju vidi jeste 4GB.

x64 naravno.

Instalirah sedmicu, i mogu da kazem da je neki subjektivni osecaj da je racunar zivahniji... Jeste da nije neka ljuta masina ili nesto, ali meni se cini da mi racunar brze radi :) .

No, moj problem je Canyon web-camera. Oznaka 413G... na sajtu postoje samo neki drajveri koji ne rade na 7... nasao neko resenje, ili neki uopsteni drajveri, da tako kazem?

Edit: Onog momenta kako sam postavio post, drajveri su... proradili. Uplasio se :d .

Poslednja izmena:
search mi nista ne izbaca , ima li kome da radi rivatuner na win7 kako treb , ubih se i nema sanse da mi da opcije za overklok , instaliram ali prijavi nepotpisan driver iako sam f8 i disable driver signature enforcement ...????

Evo sad vidim da ni na XP64 bit nema taba za overklok ...aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Poslednja izmena:
Posto cu vrlo brzo da izvrsim migraciju na W7, bacio sam se u pronalazenje drajvera. U pitanju je masina iz potpisa. Za graficku, naravno, nije problem, sve ima lepo na Nv sajtu.
E sad zanima me za pocetak maticna ploca. Da li da jurim drajvere sa nV sajta posto je nForce 560 chipset ili sa sajta proizvodjaca tj. ovo?
Drugo pitanje se odnosi na X-Fi Gamer. Sta sa njim da radim - vidim da ovi ****** iz Creative-a imaju nekih zescih problema sa drajverima? Evo ga link za moju karticu i jedino sto vidim da mi nudi je Creative Alchemy!? Jel ja trazim na pogresnom mestu ili sta? Nasao sam ovo na Softpediji, ali ne znam da li je to najbolje i najnovije resenje za mene.
Molim za pomoc.

Poslednja izmena:
.....
E sad zanima me za pocetak maticna ploca. Da li da jurim drajvere sa nV sajta posto je nForce 560 chipset ili sa sajta proizvodjaca tj. ovo?......

Moja ploca iz potpisa ima nForce570 ultra AMD chipset, skinuo sam sa nVidia sajta i sve sa Win 7 radi perfektno, tako da ce i tebi to resiti problem pretpostavljam .

OK, tako ce i biti!
Sad mi jos samo ostaje dilema vezana za driver za X-Fi Gamer.

Jedna napomena za vlasnike odredjenih HP-ovih stampaca. Iako zvanicno ne postoje drajveri za Win7 (tako stoji i na sajtu), skinite full pack (nalazi se pod "Vista"), koji je prilicno veliki, za moj P1005 je oko 200MB i extractujte. Kod mene nije prosao navodno provereni workaround (iako sam na n mesta procitao da radi) da se setup.exe prebaci u compatibility za Vistu, pukne install. Jednostavno pustite install iz device managera i usmerite na folder gde ste extractovali, i radice sve u najboljem redu, upravo ono o cemu sam citao da nece proci :) .

Poslednja izmena:
Molim vas samo da mi neko potvrdi da je ovo trenutno najbolji drajver za moju zvucnu, pa da mogu da se bacim na posao. :)

ima li neko link do windows instaler 5.0
moram da ga reinstaliram

Instalirao sam win 7 pre nekih 2-3 nedelje i evo do sada sam bezuspesno pokusavao da nadjem odgovarajuce drivere za moju zvucnu (Trust 511) i za skener Canon (Canoscan lide 20):wall:. Za sada kako stvari stoje jos uvek se treba drzati starog, dobrog i proverenog XP-a.

Na sajtu Canona stoji da postojeci drajveri vec rade na Win7...

Zanima me da li zna (ili ima) neko koji HDD moze da predje skor od 5.9

U attachu je slika, a konfa iz potpisa.

Prilozi

• score.PNG
    score.PNG
    34.4 KB · Pregleda: 119
Vrh Dno