Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Nisam se nesto cimao, da li postoji opcija da se instalira W11 na konfiguraciji koja navodno ne moze da je instalira, a ima legalan, aktiviran W10.

Kod mene iso fajl je velicine 5.41gb, a stari 23H2 je 6.24gb. Da li je i kod vas 5.41gb, jer sam gledao nesto po yt neko skida iso fal on je preko 6gb

Ja trenutno skidam sa Ms-a preko UUP metode. Do sada je skinuto oko 5GB i još traje, skida file po file.

Meni ovaj novi Windows 11 24H2 ne pojazuje koji mi je procesor , inače i7 8850H mi je

Screenshot 2024-10-02 142111.png

Završio skidanje preko UUP ovo je rezultat
26100.1591.240820-2119.GE_RELEASE_SVC_PROD3_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO
Sada radim pun backup pa da probam In place upgrade.

Treba li neka posebna verzija Rufusa ili ide na ovu trenutnu?

Završio skidanje preko UUP ovo je rezultat
26100.1591.240820-2119.GE_RELEASE_SVC_PROD3_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO
Sada radim pun backup pa da probam In place upgrade.
A upgrade se završilo ovako
1727884379690.png

Evo ga moj poslije apdejta. Za sada sve glatko. 😏😏😏😏😏🥳🥳🥳🥳🥳🥳😎😎😎😎😎😎
2024-10-02 20_31_13-Settings.png

Još jedno mesto za ISO
Edit
Sada sam čuo da može i Rufus.

Poslednja izmena od urednika:
ja sam pauzirao azuriranja na 14 dana, neka dodatno beta testiraju korisnici :D
Ovo sto je MS izbacio na sajtu je ISO koji ce se vrteti mesecima tako da dzaba cekas.
Danas sam odradio clean install, koristio media creation tool sa sajta i prvo sto videh da su promenili installer ponovo, nije mi instalirao nikakave drajvere na silu ali je bilo dugme "Install drivers" ne znam na sta se odnosi, da li je za sve drajvere ili samo za mrezu.

Meni je sudo komanda bila najiteresantnija kao nativna opcija, ali razocaran jer ne mogu da pokrenem sudo my_function, tako da se vracam na gsudo ponovo

Problem sa "In place upgrade sa ISO "Keep APPS and personal files" ne može da se štiklira/odabere a nisam spreman za Cleen install jer imam preko 100 APP/programs/games koje sve itreba da se ponovo instaliraju, neki ponovo aktiviraju a neki i da se downloaduju opet.
1727943698555.png
1727943760235.png

Mom sistemu bilo vreme da se instalira novi i taman sam sada 24H2 uradio clean, pa ćemo videti kakav je. Za sada je sve ok.

Samo čista instalacija sistema i instaliranje samo aplikacija koje se stvarno koriste :)
Mene opasno nervira i smara da odradim instalaciju 24H2 zbog Samsung particija/aplikacija na Galaxy Book laptopu...

diskpart.png

Na kraju uspeh

1727958117830.png
Ovo je treći ISO koji sam skidao, treća sreća ostali nisu hteli da se instaliraju ajedan nije dao da sačuvam podatke i programe.
Tajna je u jeziku, mora du bude tačno isti kao 23H2 a kod meneje US_English, Ne sme da bude International Engliš pa ni British.

Videcu sutra da azuriram na 24h2, nego me zanima zbog cega ste radili cistu instalaciju (vecina)?

Videcu sutra da azuriram na 24h2, nego me zanima zbog cega ste radili cistu instalaciju (vecina)?
Vole to :)...a i čista instalacija eliminiše greške koje su se nakupile u korišćenju, jedino je dosadno da se posle sve opet instalira...mada pošto oni to vole nema vremena da se greške nakupe :)...fetish uglavnom.

Zeza li nekog local network na 24H2? Nikako ne mogu da podesim da vidim shared folders, koje sam mogao na prethodnoj verziji koju sam imao. Takodje mi i TV vidi najnormalnije foldere koji su share-ovani.

Vidi jesu li instalirani protokoli SMB/CIFS - prvo na pamet što mi pade...

Мени се дешавало да приликом тих надоградњи кућну мрежу пребаци на "Public", онда не ради дељење фајлова.

Istekao edit. Probao na drugom sistemu Win10 da pristupim shared folders, radi bez problema. Dakle, nešto su promenili kod 24H2 i local share mi ne radi onako kako je radio do sada.

EDIT:
Ova komanda u Power Shell rešava problem: Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false

Poslednja izmena:
PS.
September 30, 2024 - KB5043178 (OS Build 26100.1882) Preview je nekima napravio grdne probleme pa su povukli na jedan dan pa opet pustili. Zato pre nego što se instalira 24H2 treba sačekati par dana ili prvo pun backup.

Ovo je opcioni update, a njih nikad ne instaliramo, barem ja to ne radim.

Ovaj konkretno sam namerno instalirao na dva računara sinoć (odmah nakon clean install 24H2 i redovnih apdejta i drajvera) i na oba sam probao sfc/scannow. Na oba je bila ista situacija, deset puta uzastopno je prijavio da je našao probleme i rešio ih, navodno. Isto je bilo sa restartom i bez, sa DISM ili bez. Tada sam odustao i deinstalirao taj update. Nakon deinstalacije, sfc više nije nalazio probleme.

Nazad
Vrh Dno