Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Linkovi su za 23H2. ISO. a to nije ni sa poslednjim ažuriranjem
1727336047236.png

Mogu da se generišu linkovi, ali ne vode nikuda, za sada :)

Sa RO foruma:
М$ФТ се спрема за велики дан (ГА), званично издање за Виндовс 11 24Х2 МАЛОПРОДАЈА.

Исо слика, Вин11_24Х2_Енглисх_к64.исо, треба да буде верзија 26100.1742 (РТМ).
Вратићу се са линковима када отворе славину.

Od 8 Oktobra...

Screenshot 2024-09-26 190131.png

Poz, radio sam dualboot na laptopu, glavni 11 a drugi 10. Obrisao sam disk sa 10, ne treba mi više, ali na paljenju još uvek piše da izaberem koji ću da koristim. Kako da sklonim 10 opciju i da mi samo uđe u 11?

Jel može da se doda ovde u listu Win10 sa drugog diska?

Ubacio sam sa posla ssd sa W10 i svaki put kad hocu da ga pokrenem idem preko biosa boot option pa biraj disk iz liste :rolleyes:

Može ali mora da se propisno napiše ručno.
Recimo kao ovo kod mene ili
Windows 10 sa posla (E (ili disk they are on) :\Windows)
Možeš da staviš i Timeout na neko vreme da bi automatski započeo default windows.
1727590043818.png
Da bi imao još više opcija, naj lakše je da se napravi BOOT menu sa ovim programom
1727590174661.png

Hvala, W10 disk mi je onemogućen preko device manager u W11 (i obratno) jer je brljao sa admin pravima na PDF dokumentima ali probaću da omogućim privremeno pa da probam

Jedno pitanje..... izvinjavam se ako nisam pazio na casu pa propustio da zapisem....
Da li update za Win 11 stize normalno i za racunare sa hardware-om koji nije podrzan za Win 11?

Da, još uvek mada se ne zna kada će da se popišmane i ukinu.

1727732388578.png

Videh na YouTube neki video navodno mozda ce sutra da krene update...

Tek 8og (Update Tuesday) kreće za sve. Po običaju već je relativno odavno već podeljen za OEM tako da ISO mora da postoji pa je možda negde procureo. 24H2 već odavno postoji u nekoliko Insider verzija. Naj bliži je "Insiders in the Release Preview Channel" a naj napredniji (sa najviše promena) je "insider Canary channel" i "Insider Dev channel" ali to ne znači da će sve iz njih da bude uključeno.
Ko je redovno updejtovao 22H2 i 23H2 već ima veliku većinu svega što je u 24H2 podeljenih malo po malo kroz "Cumulative Update Preview Build"-ove a buildovi sa "Enablement Package" aktiviraju neke od tih promena/doadataka i/ili omogućuju sledeći update/upgrade.
Tako da ne treba da se misli da će 24H2 da izazove neki zemljotres ili nešto naročito novo nego samo da omogući i aktivira skrivene promene i dodatke. To tako radi još od poslednjih W10, od kako su uveli tu nomenklaturu (xHx) da ne bi svaki update morao da skida i instalira svih 5-7GB svaki put. Ako se neko seća onih SP-a za XP i W7 koji su uzimali sate dase skinu i instaliraju, videće kolika je razlika i napredak.
PS.
September 30, 2024 - KB5043178 (OS Build 26100.1882) Preview je nekima napravio grdne probleme pa su povukli na jedan dan pa opet pustili. Zato pre nego što se instalira 24H2 treba sačekati par dana ili prvo pun backup.

Poslednja izmena:
Kako će izgledati instalacija ? Kao svaki redovni update ili kao što je nekad bilo da dugo traje i liči na inplace upgrade ?

Ја већ инсталнух 24H2, ништа посебно ново не примећујем. На прву лопту, task manager лепше изгледа, и укључен ми је сам од себе do not disturb. Код брзине подизања система нисам приметио разлику. Заузеће меморије нисам гледао. Не знам ни шта сам очекивао. Брзина промене тастатуре и даље јако спора.

Meni update uz pomoć "Windows 11 Installation Assistant" nije prošao. Prijavio kod sa greškom. Čekam 8.10., ili radim novi instalaciju OSa.

Ја већ инсталнух 24H2, ништа посебно ново не примећујем. На прву лопту, task manager лепше изгледа, и укључен ми је сам од себе do not disturb. Код брзине подизања система нисам приметио разлику. Заузеће меморије нисам гледао. Не знам ни шта сам очекивао. Брзина промене тастатуре и даље јако спора.
Očekivao si previše a dobio samo više AI. Kao što rekoh pre, već više meseci imam Insider 24H2 u dual boot i razlike su minimalne specijalno posle onog patch-a za AMD na 23H2, Nešto bolje radi Ryzen a i grafička, bar 20% mada za to ne vidim ni jedan razlog.

Vrh Dno