Za te pojmove, udri na Google, previše je opširno da se objašnjava ovde.
Za kompletnu dezinstalaciju uzmi free verziju Revo Uninstaller-a. Ostane prilično posle "normalne" dezinstalacije.
Za pojmove u vezi DTS verzija jesam Googlao i da sam našao negde koncizno i jasno, kao na primer neki "comparison table" ne bih pitao ovde.
Najjasnije što sam našao je ovo (linkovi su zastareli):
DTS X is for home theatre setups, many speakers -
https://dts.com/dtsx
DTS Headphone X is Surround sound for headphones -
https://dts.com/headphonex
Mislio sam da neko zna kako se koristi ona jedina komponenta koja je free i lecensed, a to je "DTS:X Home Theater". Tu postoji neki neki sample video, a da bi se ova komponenta omogućila traži HDMI vezu. Meni je računar povezan Display Port kablom. TV mi nije pored računara, tako da mi ovo ništa ne znači pa sam deinstalisao.
Ostale dve komponente koje moraju da se plate su: DTS Headphone; X i DTS: X. Trial nisam započeo pošto mi je Mokichu napisao da moja ploča nema licencu za ovo. Licenca je inače ubačena u DTS APO4x Extension Driver koji instališu sami driveri.
Za zapažanje u vezi deinstalacije Microsoft Store aplikacija tj. da se ne vide u starom "Programs and Features" iz Control Panela i da treba koristiti Revo Uninstaler, dao si mi generički odgovor za deinstalacije uopšte.
Prvo, taj program koristim od neke 2.x verzije bog te pita od kada, platio sam i imam punu verziju.
Nije tačno da on može da skine apsolutno sve repove (foldere, fileove i ključeve iz Registry-ja). Približno tome je kada se program instalira uz pomoć njegovog rezidentnog monitora koji prati šta se sve instalira i koji se ključevi prave u Registry-ju. Tada će kod deinstalcije skinuti skoro sve.
Ali šta ako program na kraju praćene instalacije zahteva restart koji ubije u memoriji i njegov monitor ? Jedino da se snime promene do tada i onda restartuje, ali i onda posle restarta neki programi tek tada završavaju instalaciju i prave nove ključeve u Registry-ju. To Revo neće zabeležiti. Nisam još video da se posle restarta Revo i njegov monitor sami pokrenu i snime promene nakon toga.
Međuitim, jednom sam doživeo da se prilikom deinstalacije, koja je tražila restart, Revo sam ponovo pokrene i ponudi da pretraži štra je zaostalo i da se to ručno obriše. Ali tu nije bio uključen njegov monitor.
Da je Revo svemoćan onda bi se i na pr. instalacija Realtek drivera mogla pratiti njegovim monitorom pa bi kod deinstalacije bili nepotrebni saveti koje Mokichu daje (ručno brisanje pomoću Rapr.exe).
BTW, DDU Unistaller veoma lepo skida i Realtek drivere za audio. Pogledao sam .log file posle te deinstalacije i iznenadio se koliko je ključeva iz Registry-ja skinuo (to su oni dugački ključevi sa vitičastim zagradama). Ali ne skida Realtek HD Manager, Sonic Studio i Sonic Radar iz starih HDA drivera. tako da treba kombinovati savete koje je dao Mokichu sa ovim programom. To sam ja uradio.