Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Мени је на RTX 3070 почела слика да штуца и блица, мада је монитор био оверклокован са 60 на 70Hz, па сам вратио на 60Hz и све се унормалило. Бем ли га шта је то било. Пре тога све радило нормално. Можда није до апдејта. Мада сам и ја драјвере апдејтовао скоро у исто време кад и Win11.

Da nema ko problema sa AMD kartama sa ovim najnovijim updateom? Ne znam je li do OS update-a ili novog drivera od grafičke karte (jedno za drugim ih updateovao, gotovo u isto vrijeme) ali crashuje mi AMD driver kad god pokrenem gotovo bilo šta (YT video, 3D mark...) uz to imam povremeno sitne artifekte svuda po ekranu.

Do jutros je sve radilo kako treba (uz solidnu gimnastiku, AMD ko AMD, radi kako treba al uz kompromise) al sada je haos. Ne pomaže rollback na drivere na koje mi je sve radilo ok i iz toga razloga i sumnjam da se ne miriše grafika sa ovim poslednjim OS updateom.
Meni svi drajveri iz 2023. (tri trenutno) prave problem sa 6600XT, ako ekran ode u sleep, samo crni ekran i ne može da se probudi. Dok na drajverima iz 2022. nema problema.
Ne znam šta rade ovih par meseci, ali mnogo brljaju.

6600Xt kod mene radi odlicno, zadnji drajveri instalirani jedni preko drugih... ali ja gasim sleep opciju tako da je verovatno zato. Inace nisam nikada drzo ukljucen sleep nego racunar radi pa radi a to da li ce da ustedi koji kilovat na godisnjem nivou me ne zanima ili koji god je nekome razlog da drzi sleep ukljucenim da radi.

6600Xt kod mene radi odlicno, zadnji drajveri instalirani jedni preko drugih... ali ja gasim sleep opciju tako da je verovatno zato. Inace nisam nikada drzo ukljucen sleep nego racunar radi pa radi a to da li ce da ustedi koji kilovat na godisnjem nivou me ne zanima ili koji god je nekome razlog da drzi sleep ukljucenim da radi.
Pričam o tome da ne radi sleep za ekran samo. Sleep računara radi i s ovim drajverima. Ali ako je uključeno da se monitor gasi nakon X minuta a računar i dalje radi, samo crni ekran bez signala.

Pričam o tome da ne radi sleep za ekran samo. Sleep računara radi i s ovim drajverima. Ali ako je uključeno da se monitor gasi nakon X minuta a računar i dalje radi, samo crni ekran bez signala.
Meni za to sluzi power dugne koje ima na monitoru, pa kada mi ne treba ga iskljucim a kada mi treba ukljucim.

Ali dobro svako radi kako je navikao. Svako ima neku svoju rutinu stelovanja novog windows-a i sta gde stoji od ikona pa tako i ove stvari svako od nas na drugaciji nacin koristi.

Služi, ali volim da je automatski jer odem od računara na duže neplanirano. Svakako sada tako radim, jer je drajver nesposoban za osnovnu funkciju. Prolazi i interni QA i Microsoft sertifikaciju, i opet ne radi najosnovnija stvar.

Ја кад ми не треба рачунар на дуже, само притиснем Win тастер + L (lock) и закључам Виндоус, монитор се сам угаси после минут.
Наравно, увече гасим комп.

Večeras u 18h treba da dođe veliki update, ko neće, bolje da odloži za nedelju dana.

KB5023706 Cumulative Update for Windows 11 Build 22621.1413 (22H2)​

i ovo

KB5023698 Cumulative Update for Windows 11 Build 22000.1696 (21H2)​

Šta sad predstavlja ovaj zeleno-beli krug?

Aq82Xtj.png

meni lici na neki maze, one baste od ukrasnog siblja lavirinti

Voli Majkrosoft da stavlja razne ikonice tu u zavisnosti od toga sta je popularno od desavanja u pretrazi/svetu

Da, evo kad otvorim Search, pojavi se i prava fotka. Ne shvatam poentu ali ok. :D To mi se pojavilo nakon današnjeg apdejta.

Screenshot 2023-03-14 183651.png

Nikada, to ne upražnjavaju već godinama.
Sada se pominje 28mi Mart kao neka druga prekretnica.

Vecini je to ugaseno ...

Screenshot 2023-03-15 101108.png
to svaki dan menja slike :)
Ja koristim sjajnu aplikaciju koja se zove Dynamic theme , vrti bing ili windows spotlight fotke , predivno :)

Koristio sam je i na WP dok su bili mega nepopularni.

Sa stanivišta sigurnosti bolje je da je uključeno, a i šta je 10 % na ovu skupoću :)....

Počeo mi je prikazivati upozorenje od juče za LSA protection. Čini se kao korisna stvar za poslovne korisnike sa bar dva Azure AD tenanta u "Work or school accounts".

Prilozi

• 1678960462030.png
    1678960462030.png
    68.6 KB · Pregleda: 51
Na dva desktopa se pojavilo i pokazuje upozorenje da treba da se restartuje da bi se aktiviralo (i nakon više restarta isto), vidim da i drugi imaju bug.
Dok na laptopu, uključeno i nema nikakvog problema.

Ne znam da li se kod drugih dešava, i šta može biti uzrok, ali posle poslednjeg update-a, evo već druugi put mi se dešava da mi se zauzme ceo RAM od 32GB. Neverovatno. Najnormalnije korišćenje, kada mi obično bude zauzeto do 10GB, samo od sebe naglo skoči na 32GB, jedva mogu da pomeram miša. Nakon par minuta se RAM sam od sebe "očistio" danas, dok sam prošli put restartovao mašinu.

Nazad
Vrh Dno