Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Ako ćeš čistu instalaciju, nema veze šta je instalirano. Koja ti je konfiguracija, hoćeš da kažeš da ne podržava Secure Boot?
Onda moraš s Rufusom da izabereš da zaobiđe zahteve za Win 11. Mada ja ne bih išao na 11 ako ti računar ne podržava, nema neke dobiti.

"windows 10 komp" je preširok pojam, moraš malo detaljnije o tome. Ako ispoštuje sve HW uslove ne bi trebalo da imaš problema. Ako u BIOS-u nijsu uključeni UEFI,, TPM to treba promeniti pre početka instalacije.

Možda je do nekog drajvera, je li Windows 11 up to date?

Pogledajte prilog 378496
Meni taj nikako da instalira , nudi mi iako nisam insider vise (a bio sam na beti do skoro)

Screenshot 2023-03-03 230628.png

Screenshot 2023-03-03 230744.png

Muci se muci , skida , krene instalaciju i puca ...
Sve probao od troubleshootera do brisanja wu foldera kao i zaustavljanje servisa , sfc itd

Na ovoj sam verziji trenutno posle ove fore kada su najavili da moze da se prekine beta insider i predje na public.

22621.1325

Taj update je isti i za Insider Beta i RP channel za koje treba biti insider. Za "normalne" instalacije bazvali su ga "preview" kao uvod za "veliki update" koji treba da puste 14 marta, Napravili su konfuziju sa imenovanjem ali ništa čudno za M$. Čudno je i što nije Optional nego ga nude svima.

moze li neko da napise, kako da odradim instalaciju win 11 na komp koji ne podrzava procesorom isti ...neka github scripta se spominje, ali to vec ne kapiram

Скинеш програмчић који се зове Rufus, и у њему направиш бутабилни флеш драјв (убациш прво флеш). Приликом креирања он те пита да поискључујеш све опције које Win11 захтева (TPM 2.0, online account...). Можда има још нешто, нек ме неко допуни.

Едит: колико ја знам, не треба никаква GitHub скрипта.

Скинеш програмчић који се зове Rufus, и у њему направиш бутабилни флеш драјв (убациш прво флеш). Приликом креирања он те пита да поискључујеш све опције које Win11 захтева (TPM 2.0, online account...). Можда има још нешто, нек ме неко допуни.

Едит: колико ја знам, не треба никаква GitHub скрипта.
ma treba, jer procesor na kompu ne podrzava instalaciju 11 ke, pa sa tom skriptom se to zaobidje

Netreba skripta samo rufus

Po meni windows 11 za kucnu upotrebu je odličan, dok za poslovnu teško s..nje. Na jednom od PC u firmi se automatski pri update instalirao W11. Na tom PC je štampač podeljen sa drugim PC, dok je imao W10 se super radi a sa W11 nema šanse da će raditi. Rešenje će valjda doneti neki update ili da ga vraćam na W10

Треба ми мала помоћ, на Win 11 ми из неког разлога не раде 5.1 звучници. Све је лепо повезано, све ажурирано, тестирано у подешавањима и сваки звучник посебно ради, али када било шта пустим на рачунару звук иде само преко два звучника.
Nadam se da u "bilo šta" podrazumevas da je izvor zvuka u 5.1 formatu... U radu na racunaru, youtube, mp3 sve ce se pustati preko 2 FRONT zvucnika (STEREO)... Igre, filmovi su sada 5.1 standard.... E sad, ako bas insistiras da ti rade svi zvucnici (sto je meni OK), imas razna softverska resenja...

Drugari, dal je moguce da su ukinuli on screen volume indicator kad se recimo na tastaturi (ili bilo gde) koristi scroll za volume? Prvo su ga pomerili iz gornjeg levog coska na sredinu, aj kao da bude u fazonu sa novim startom. Danas neki update, posle njega nema, restart ovo ono, nista.

Kod mene se pojavljuje na dnu ekrana, sredina iznad Taskbar-a, Posle sledećeg updeta će moći da se bira jačina posebno po svakom programu sa zvukom.

Jel ima neko ideju kako da instal Win 11 na nov HP laptop sa AMD Ryzen? Naime, instalacija ne vidi disk na koji treba da se instalira. Na intelu dodam one IRST drajvere, al šta na AMD? U biosu nema ništa za podesiti.

Pa za AMD Ryzen je mozda AMD Raid ili nesto tako nadji driver na storage na HP sajtu za svoj model pa ubaci na USB i loaduj , ovako je za intel

Ma znam za Intel, nego ništa ne mogu da nađem za AMD. Nema ni na HP sajtu.

Koji je model laptopa?

verovatno moze da se nadje taj driver amd ryzen storage i sa amd sajta ili sa nekog drugog proizvodjaca laptopa , ne mora hp.

HP 15s-eq3017nm. Ubi se od guglanja i ništa.

Kod Intel-a IRST nije samo za RAID. Kod AMD-a RAID driver je samo kada su diskovi u RAID-u a to znači bar 2. Treba pogledati u BIOS da nije slučajno RAID umesto AHCI.

U biosu nema ništa. Jedino ako ima neki skriveni meni, neka kombinacija tastera...

Slikaj šta je namešteno u BIOS. Napravio si instalaciju od najnovijeg 22h2 sa Microsoft sajta preko Rufusa ili kako?
Na Ryzen 4000 HP laptopu seriji radi sve iz kutije, ne verujem da na 5000 treba da je problem.

Probao sam i iz rufusa i iz majkrosoftovog alata. Neće pa neće. Ne vidi ssd i ende. Sad sam skinuo nešto sa Lenovo sajta, pa da probam i to.

Nazad
Vrh Dno