Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Pa win11 je zapravo prvi i jedini koji dolazi sa "pravim" dark modom ono na win10 veze nema sa mozgom.
@m1k1 mozda su drajveri problem a ne win?
Puno je softwera generalno koji je imao problema proteklih meseci sa win11 ali se polako to sve dovodi u red.

1673461450_microsoft_365_tiers.jpg

Ne znam gde da okacim, al posto je Secure Boot postao "popularniji" sa Windows 11 onda cu ovde da okacim.
Svi sa MSI plocama proverite Secure Boot podesavanja

Zbog gaminga,da li se isplati prelaziti ma 11 ili jos uvek ostati na 10!?

Samo za ighre? Ne ako nije baš poslednja generacija hardvera.

Uskoro bih trebao sklapati novu mašinu pa sam se pitao da li da stavim Win11, ako je sazrio do sada, pa sam malo pogledao ovde šta se piše, a i neka novija videa na YouTube, uz čitanje komentara tamo, i stičem utisak da to i nije baš sazrelo. Ponekome radi dobro, ali koliko vidim puno je onih koji imaju ove i one probleme, ili se problemi počnu javljati vremenom, dok na Win10 nemaju takve probleme. Šteta ako je stvarno tako, jer po slikama i videima meni se UI u Win11 više sviđa. A šteta i zbog samog OS-a, jer nije on baš toliko skoro izašao da bi i dalje imao dosta problema.

Uskoro bih trebao sklapati novu mašinu pa sam se pitao da li da stavim Win11, ako je sazrio do sada, pa sam malo pogledao ovde šta se piše, a i neka novija videa na YouTube, uz čitanje komentara tamo, i stičem utisak da to i nije baš sazrelo. Ponekome radi dobro, ali koliko vidim puno je onih koji imaju ove i one probleme, ili se problemi počnu javljati vremenom, dok na Win10 nemaju takve probleme. Šteta ako je stvarno tako, jer po slikama i videima meni se UI u Win11 više sviđa. A šteta i zbog samog OS-a, jer nije on baš toliko skoro izašao da bi i dalje imao dosta problema.
Radi sasvim niormalno, znam dosta Windows 11 masina, a neke sam i licno namestio i dan danas rade normalno. instaliraj i uzivaj.

Korisrtim win11 skoro od samog izlaska,sve masine koje imam sam prebacio win11, nijeddna dosada nije imala neki problem. Na kompu,igram igrice nisam primetio pad formi,a dva laptopa rade sasvim normalno

Takođe koristim Win11 od prvog dana i do sada, praktično nikakvih problema nisam imao, ni kad je gejming u pitanju, ni bilo šta drugo.
Tako da ne razumem ljude koji se pribojavaju prelaska na Jedanaestku. Što se mene tiče, to je Win 10 sa lepšim izgledom.

Pa da je lepši baš i nije.....

Za početak osnovno:

Task bar ne može da se pomeri, ne može ni da mu se poveca visina, a ne podržava ni drag & drop tako da je jako nezgodan za rad sa više aplikacija.

Task bar ne može da se pomeri, ne može ni da mu se poveca visina, a ne podržava ni drag & drop tako da je jako nezgodan za rad sa više aplikacija.
Još to nisu promenili?
Jesu bar omogućili never combine taskbar icoms podešavanje?

Radi drag&drop već duže vreme.

Ja koliko se sećam sa verzijom 22H2 su vratili podršku za drag&drop. Proveri jel si na toj verziji.

Kod mene je 21H2, nije mi ponudio taj apdejt...
Bilo bi super da je to reseno posto je to osnovna funkcionalnost.

pa resili su, ali si ti zbog necega zabranio updates na windowsu, trenutno je 22H2

Zanima me jesu resili sledece:
-Nije moguce postaviti 7zip i sl. aplikacije u kontekstni meni, vec se mora ici na Show more options pod-meni pa tek onda se pojavljuje 7zip
-opcija za Combine taskbar buttons when the taskbar is full
-nije moguce promeniti raspored ikonica dole desno pored sata (i u "overflow" meniju tj strelica pa ostatak ikonica da se prikaze)

Ovo predpostavljam da su popravili sudeci po vasim komentarima:
-prebacivanje fokusa na pozadinski prozor prevlacenjem fajla/ova u taskbaru
-pinovanje ikonica na taskbar njihovim prevlacenjem

1. resili, ne znam kada, kod mene je sve tu na desni klik, nema show more
2. testira reseno se u build 25246, izasao insider u decembru, sad kada ce se pojaviti u live...
3. ovo moze na win10??? mislim zasto bih menjao raspored ikonica u systray, niakada mi to nije palo na pamet.

zadnja dva radi

3. ovo moze na win10??? mislim zasto bih menjao raspored ikonica u systray, niakada mi to nije palo na pamet.
Moze naravno. Kad muscle memory zapamti gde se koja ikonica nalazi u trayu, tesko je opravdati navikavanje na nov nacin kad je u pitanju takva neka sitnica za koju nisu imali nikakva opravdanja da izbace.

Fino, znaci jos dve opcije su ostale da rese. Mozda i ja predjem na 11cu do kraja godine.

ne znam, izasao jos 20.09.2022.

ob7g44.png

to je lako, install latest win, update stari, ali cudno da mu WU nije ponudio update vec nekoliko meseci

Pa ne znam, da nije zbog ovoga, ovo sam preskocio prilikom instalacije

Screenshot 2023-01-22 193502.jpg

Treba da ima, nego je mene mrzelo da trazim.

Jel to moze sada naknadno da se ukljuci a da ne mora novi windows?

Nazad
Vrh Dno