Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Mislim da je to normalno, puste neki update odredjenom broju korisnika ceka se 7 dana u tom periodu prikupljaju informacije ako sve bude ok update ide na jos veci broj racunara, prikupljaju podatke i tako dalje...

Ja sam na obe masine apdejtovao win 11 na 22h2 uz pomoc installation assistenta bez ikakvih problema. Ne znam kako ne mozete da se snadjete...

Slično se dešavalo i sa desetkom, neki nisu dobiili ni posle godinu dana. I ako sam bio insider od početka nije mi bio ponuđen prelaz sa osmice pa sam sam apgrejdovao posle 3 nedelje čekanja.
U glavnom se vade na 2 razloga,
1. Nešto (HW ili SW) nije sasvim kompatinilno
2. "Staggered updatee/upgrade" neki odmah dobiju, neki kasnije a neki nikada.

POsle par dana koriscenja sam zadovoljan, nemam problema osim jedne stavke koja me jako iritira.

Pa dole desno kod sata ima ono za pojacavanje ili za net i kada se stisne na nesto od ta dva dobija se jedan mali pop up prozor u kojem mogu da se izaberu neke stvari ili da kazem precice, e sada posto meni tu ne treba nista od toga jedino sto mi treba je Project koji mi sluzi da prebacujem sliku sa racunara na tv i to je do ovog update bilo brzo da se obavi prebacivanje izmedju uredjaja, sada otvori on project i kada kliknem da prebaci sliku treba mu malo vise vremena da prebaci sliku dok je ranije to radilo instantno.

Slično se dešavalo i sa desetkom, neki nisu dobiili ni posle godinu dana. I ako sam bio insider od početka nije mi bio ponuđen prelaz sa osmice pa sam sam apgrejdovao posle 3 nedelje čekanja.
U glavnom se vade na 2 razloga,
1. Nešto (HW ili SW) nije sasvim kompatinilno
2. "Staggered updatee/upgrade" neki odmah dobiju, neki kasnije a neki nikada.
Doduse da malo dopunim informacije, PC nije bas "predvidjen" za win 11,jer kako MS kaze nije mi najanoviji software,tako da iz nekog razloga mislim da je to u pitanju. Na laptopu sam u insider programu,pa sam mozda i zato omdah dobio update. Nisam primetio neke velike razlike malo su ga usmikali...

Ja sam na obe masine apdejtovao win 11 na 22h2 uz pomoc installation assistenta bez ikakvih problema. Ne znam kako ne mozete da se snadjete...
Uspeo sam i ja. Ja sam mislio da ce da mi obriše fajlove:rolleyes:

1664014620611.png

Jel imaš probleme sto govore sa nvidia karticama oko pada fps u igrama?

На сајту пише како је то само за оне који прелазе са 10 на 11. Пробаћу, иако имам 11.

Ja sam probao na novoinstaliranom 22H2 i kaže da već imam nah noviju verziju.

Odmah problemi. Nece da mi radi GSkill software za kontrolu RGB. Zabolo na ljubičasto i nece da reaguje na promene u software-u. Probao da reinstaliram ali opet isto… sada nmg da menjam uopšte.
Rešio sam i ovo nekako. Starija verzija + brisanje iz registra bla bla...

Inače, 22h2 fino radi. Kao da su ispeglali malo performanse i animacije za start meni, podesavanja, notifikacije, widgete… Recimo ovaj pop up za promenu jezika na tastaturi mi radi mnogo fluidnije i bolje:)

Inače, 22h2 fino radi. Kao da su ispeglali malo performanse i animacije za start meni, podesavanja, notifikacije, widgete… Recimo ovaj pop up za promenu jezika na tastaturi mi radi mnogo fluidnije i bolje:)
То је нешто жешће баговало, добро је да су средили.

Na kraju reših problem sa MS/hotmail account-om. alaj su ga iskomplikovali !!! U stvari bi trebalo da je jednostavnije jer su izgleda spojili sve u jedan ali ja odavno nisam ništa menjao tu a ispade da MS account i Hotmail ne mogu više sa istim credentials i pasword. Umalo da mi upropasti sve. Sada sam spojio sve uređaje sa MS account-om da ne moram da mislim na pojedinačne.
Inače, malo sam doterao sve kako treba ali ima još malih problemčića, Npr. Notepad ne otvara .txt fajlove na C: paticiji i uošte ne radi, ne otvori se sam za sebe a .txt fajlove ne moćeš da namestiš da otvara neki drugi program za text. Sitnica ali nedopustiva grešaka koje nema ni u jednom insifer build-u

I ja sam ovo uspešno uradio. Nov je laptop (nemam svojih podataka), pa i nije bilo nekog rizika, ali prošlo sve bez problema. Imam Nvidia grafičku, ali ne igram igre, tako da ne znam kako bih eventualno uočio problem, ako bih ga imao.
Inače, malo sam doterao sve kako treba ali ima još malih problemčića, Npr. Notepad ne otvara .txt fajlove na C: paticiji i uošte ne radi, ne otvori se sam za sebe a .txt fajlove ne moćeš da namestiš da otvara neki drugi program za text. Sitnica ali nedopustiva grešaka koje nema ni u jednom insifer build-u
Proverih sad ovo, kod mene Notepad bez problema otvara .txt sa C particije. Kreirao sam fajl na D, ručno ga kopirao na Desktop (koji je i dalje na C), ali i u root C diska, dvoklik na fajl uredno pokreće Notepad, sve ok.

Jel imaš probleme sto govore sa nvidia karticama oko pada fps u igrama?
Igrao sam samo MGS4 preko emulatora a to nije merodavno. Sacekaj da izadje novi drajver, mozda ti resi probleme.

Poslednja izmena:
I ja sam ovo uspešno uradio. Nov je laptop (nemam svojih podataka), pa i nije bilo nekog rizika, ali prošlo sve bez problema. Imam Nvidia grafičku, ali ne igram igre, tako da ne znam kako bih eventualno uočio problem, ako bih ga imao.

Proverih sad ovo, kod mene Notepad bez problema otvara .txt sa C particije. Kreirao sam fajl na D, ručno ga kopirao na Desktop (koji je i dalje na C), ali i u root C diska, dvoklik na fajl uredno pokreće Notepad, sve ok.
Hmmm, kod mane i još nekih Notepad se otvara samo kao Administartor a dvoklik neće sa desktopa i celog C..

Još mi je virgin laptop, pošaljem ti TW parametre da uđeš, ako želiš :)

1664046200061.png
Апдејтовах се на 22H2. Током инсталације ми је процесор био између 10 и 15% а меморија између 6ГБ и 7.5ГБ, најчешће на 6.8ГБ. Користио сам Assistant за апдејт, пошто ми није нудио кроз регуларан апдејт већ неколико дана. Још нисам рестартовао машину, кад рестартујем, пробаћу да отворим .txt са C: партиције.

Prvi restart mi nije uspeo posle update-a, vratio mi je na staru verziju, pa sam raskačio sa USB-a eksternu zvučnu Focusrite Scarlett 2i2, jer je ona znala da mi pravi probleme prilikom update-ova na Win10. Na Win11 mi nije pravila probleme, ali sam je raskačio, i ponovo pokrenuo Assistant i onda mi je uspešno update-ovalo Win na verziju 22H2. Inače imam ploču Gigabyte B450 Aorus M, procesor Ryzen 5600X i 16GB (2x8GB) Kingston Fury na 3733MHz. I za one koji imaju istu zvučnu, izašao je novi drajver od pre neki mesec, pa sam i to instalirao, za svaki slučaj.
Proverio sam brisanje .txt fajla sa C: particije - iz Desktop foldera normalno briše, a iz root-a C-a prilikom brisanja mi traži administratorske privilegije.
Što se tiče zauzeća procesora i memorije, primetio sam da mi je posle update-a procesor zauzet najmanje 1% dok je pre bilo 0%, a zauzeće memorije se povećalo sa 2,4-2,5GB na 2,9-3,0GB. Ovo je mereno u leru, bez pokretanja bilo kakve aplikacije i nakon restarta.

Edit: Sad videh da je pitanje bilo otvaranje .txt fajlova u Notepadu, radi mi normalno.

Prvi restart mi nije uspeo posle update-a, vratio mi je na staru verziju, pa sam raskačio sa USB-a eksternu zvučnu Focusrite Scarlett 2i2, jer je ona znala da mi pravi probleme prilikom update-ova na Win10. Na Win11 mi nije pravila probleme, ali sam je raskačio, i ponovo pokrenuo Assistant i onda mi je uspešno update-ovalo Win na verziju 22H2. Inače imam ploču Gigabyte B450 Aorus M, procesor Ryzen 5600X i 16GB (2x8GB) Kingston Fury na 3733MHz. I za one koji imaju istu zvučnu, izašao je novi drajver od pre neki mesec, pa sam i to instalirao, za svaki slučaj.
Proverio sam brisanje .txt fajla sa C: particije - iz Desktop foldera normalno briše, a iz root-a C-a prilikom brisanja mi traži administratorske privilegije.
Što se tiče zauzeća procesora i memorije, primetio sam da mi je posle update-a procesor zauzet najmanje 1% dok je pre bilo 0%, a zauzeće memorije se povećalo sa 2,4-2,5GB na 2,9-3,0GB. Ovo je mereno u leru, bez pokretanja bilo kakve aplikacije i nakon restarta.

Edit: Sad videh da je pitanje bilo otvaranje .txt fajlova u Notepadu, radi mi normalno.
Mene više brine Ryzen 5600X koji je na toj Aorus ploči. Kako se ponaša VRM na njoj? Koje su temperature VRM-a? Da li si pratio to?
Imao sam tu ploču pa zato pitam, jedan od najlošijih VRM na tržištu ima:(

meni je 11stica na ne podrzanom hardware-u. zasad radi fino, cak stizu i update-i

Mene više brine Ryzen 5600X koji je na toj Aorus ploči. Kako se ponaša VRM na njoj? Koje su temperature VRM-a? Da li si pratio to?
Imao sam tu ploču pa zato pitam, jedan od najlošijih VRM na tržištu ima:(
Право да ти кажем, ја ти се у то не разумем. Никад нисам мерио температуре VRM-а, а не знам ни како. Питао сам овде на форуму јел може тај процесор на ову плочу, рекли су: пааа, може :)
Знам само да ми компић супер ради, ништа не зеза.

Idle/ler je orilično rastegljiv pojam, sve zavisi šta radi u pozadini tj. koliko i koji programi rade ba autostart. Evo kod mene samo FF sa 4 taba i ovaj desktop sat
1664089943333.png
@tozovac
Kod apdejtovanja koristi se samo jedno jezgro a tu se vidi samo ono koje je u upotrebi.
@m1k1
5600 troši malo, nije problem ni na bednim A320 pločama.

2x8GB Kimgston 3600

1664094982589.png
1664095155308.png

Prilozi

• 1664094922679.png
    1664094922679.png
    41.3 KB · Pregleda: 17
4x16GB Kingston 3200MHz
memorija.png
Da li je normalno imati 94 otvorena taba u Chrome-u i to da držiš browser stalno otvorenim??
Znam, znam da je 64 giga memorije mali overkill, ali šta da radim, valjda imam malu pišu, pa kompenzujem, hahaha! :D

Obzirom na toliko otvorenih tabova u Chrome, mogao bi 128 giga da imaš. :)

Nazad
Vrh Dno