Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Novi Task Manager je baš laggy, a i ovaj hamburger ne radi kad se klikne.

Mislim na prelaz između kategorija, Processes/Performance itd.

Kod mene skoro instant. Windows su na NVMe SSD-u 3500 pisanje i čitanje. Ne zaboravite da ovyj novi ima više funkcija.

Imam jedno pitanje ali neću da kažem šta ja mislim da ne bih sugerisao odgovor. Uskoro prelazim sa AMD sistema na Intel (prvi put u živou, nikada do sada nisam imao Intel)...Windows 11 mi je instaliran na NVMe SSD Kc 3000 1 tb. Planiram da izvadim postojeći NVMe sa WIn i da ga stavim na novu ploču (Intel).

1. Da li da ništa ne deinstaliram već da pustim da windows sam reši instalaciju kada prvi put bootujem sistem.
2. Da deinstaliram AMD chipset drivere.

Ne bih želeo ako nije baš neophodno da radim fresh install (skoro sam ga radio ali šta ćeš sudba dobij z 690 ploču i propas...)

Hvala,

U principu bi trebalo samo od sebe da radi. Obriši drajvere posle.

То без чисте инсталације ми делује као помоћно решење, за неко време, верујем да би било багова. Ај, јави шта си урадио, баш ме занима јел може то тако.

Mislim na prelaz između kategorija, Processes/Performance itd.
I ja imam ovaj problem iako je sistem na 970 evo plus. Jedino ako ne zahteva ryzen 5xxx da bi radio fluidno ili je to jedan od nezakrpljenih MS bagova. Isto se desava i u settings ponekad.

koliko vidim zastane samo kad se prelazi na Processes tab

Imam jedno pitanje ali neću da kažem šta ja mislim da ne bih sugerisao odgovor. Uskoro prelazim sa AMD sistema na Intel (prvi put u živou, nikada do sada nisam imao Intel)...Windows 11 mi je instaliran na NVMe SSD Kc 3000 1 tb. Planiram da izvadim postojeći NVMe sa WIn i da ga stavim na novu ploču (Intel).

1. Da li da ništa ne deinstaliram već da pustim da windows sam reši instalaciju kada prvi put bootujem sistem.
2. Da deinstaliram AMD chipset drivere.

Ne bih želeo ako nije baš neophodno da radim fresh install (skoro sam ga radio ali šta ćeš sudba dobij z 690 ploču i propas...)

Hvala,
Sa koje generacije AMD-a na koju Intel ? Generalno je bolje izbrisati drajvere naš pre premeštanja. Posle je mnogo teže ako nisu u radu. Naj zapetljaniji su drajveri za chipset i grafičku. DDU za Grafičku i zvuk a možda i Revo unistaller za Čipset da sve zaostatke obriše.
Ipak je nj bolje čista instalacija.

Task Manager bruka, lose, laguje, sporo... sve ostalo sljaka super. Mada u event viewer gomila nekih gluposti posle update-a, kada imam vremena odradicu novu instalaciju pa videcu.

Sa koje generacije AMD-a na koju Intel ? Generalno je bolje izbrisati drajvere naš pre premeštanja. Posle je mnogo teže ako nisu u radu. Naj zapetljaniji su drajveri za chipset i grafičku. DDU za Grafičku i zvuk a možda i Revo unistaller za Čipset da sve zaostatke obriše.
Ipak je nj bolje čista instalacija.
Sa x470 prime na z690 sa 5800x na 13900k

Ako baš nećeš clean install, bolje očisti drajvere bar za ploču, I ako ne smetaju posle ih je teško polistiti.

Мајк, нисам знао да постоје програми који чисте заостале драјвере плоче, први пут сад то чујем. Хвала ти.

DDU je odavno poznat za grafičke drajvere a od skora i za zvuk. Revo uninstaller manje poznat ali isto čisti zaostatke a njih ostane na tone.
Prvo chipset drajvere iz Control panela > Programs and Features ili Revo Uninstaller.
U DDU (naravno u Safe mode) prvo izbsci drajvere za zvuk sa ovim nameštanjem.
1664209529042.png
A tek onda (ako menjaš grafičku) drajvere za grafu sa ovom opcijom
1664209672927.png
Ako ostaje grafa ne moraš da brišeš drajver.
Posle toga možeš da prebaciš disk a prvi start u Safe mode-u with internet i ako imaš internet sa kablom da bude povezan na ruter. Tako ako zafali neki kritičan drajver instaliraće ga sa MS servera.
Možda je sve to malo preterano ali se posle isplati. "Malo preterano" zato što Windows neće upotrebiti drajvere za nepostojeći HW ali ih isto neće skinuti, ostaju u Driver Store i u Registry.
Poslednji savet, ako si u mogućnosti, napravi backup celog diska sa recimo Macrium Reflectm koji ima "Rescue USB" sa kojim može da se popravi BOOT ako nešto pođe po zlu.

Jel to krenuli tabovi da pristizu?
tabovi.png

Ako si u insider build onda sigurno da imas tabove u file explorer ali ako imas 22621.521 verziju onda tek u oktobru stize jos jedan manji update koji ce omoguciti tabove.

Ako si u insider build onda sigurno da imas tabove u file explorer ali ako imas 22621.521 verziju onda tek u oktobru stize jos jedan manji update koji ce omoguciti tabove.
Nisam na insider-u. Ovo upravo ta verzija 22621.521
tabovi.png

Iskreno onda ne znam, kako i ko dobija update i na osnovu cega odredjuju ko ce dobije ranije ko kasnije.

Random sistem,izgleda ja sam u insider programu nisu mi tabovi jos stigli....

Ima li neko problema sa FPS dropom, "Štucanjem" u pojedinim igrama, i lag-om kontrola? Mene počelo pratit sve navedeno posle updejta!

ponekad mi se u random intervalima pojavi proces "system interupts" i koristi 80-100% CPU-a. google kaže da je verovatno virus, što je malo verovatno.
relativno je friška instalacija, sa email-tied aktivacijom, i nemam instalirani piratski software.. šta bi moglo biti?

koliko je verovatno da problem pravi to što je w11 forsiran da radi? nemam TPM i "dovoljno moderan" procesor

Samo rollback na verziju prije (21H2) meni Igre definitivno nisu radile kako treba, mislim da nije još vrijeme za ovaj updejt očigledno su nešto zabrljali.

Nista ne vracam na staro posto mi sve radi ok. Emulator Yuzu, Spiderman, Far Cry 6. Koliko vidim za sada sve radi ok.

Nazad
Vrh Dno