Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Pozdrav, kada pravim butabilni usb, sta da iskljucim, a sta da ukljucim od ovoga sto mi nudi ? Inace imam 5600x, 16gb ram, nvme...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    31.5 KB · Pregleda: 94
napravi obican instalacioni win 11, nema sta da iskljucujes

Znaci od ovoga nista ne treba da bude stiklirano ?

pa jedino ako imas star hardware, koliko vidim napisao si da imas nov :)

TPM nije ukljucen po defaultu na vecini BIOS verzija, jedino ako imas najnoviju onda ne moras da ukljucujes prvu opciju.

Da uvek najnoviji bios azuriram kad izadje. Ok hvala, znaci odstikliram sve i pravim, da probam w11

Ако имаш мс налог, трећу опцију не мораш да штиклираш. Ако немаш, мислим да ће ти тражити приликом инсталације налог, боље штиклирај, да не размишљаш. Не знам да ли може да се заобиђе мс налог на 22H2. Могао би @CountMike да каже, он је инсталирао од нуле.

Imam nalog, napravio sam e-mail adresu pre 15 godina :D samo trecu opciju sam stiklirao, ove ostale nisam pa ce da vidimo

Poveze se internet, ukucate neku nepostojecu email adresu i sifru i pojavice se dole next da se napravi lokalni nalog.
Које довијање :D
Никад нас неће навући на налог.
Мада, ја сам већ поклек'о.

Vidim i dalje ne vracaju opciju da se ne kombinuju ikone u task baru, koristim Explorer Patcher:
ep_setup.exe se instalira i desno dugme na Taskbar donosi opcije:
1.jpg

KB neki , mozda ce ovo da me odjavi sa insajdera (release preview) :unsure:

Screenshot 2022-09-23 093214.jpg

Ova opcija definitivno ne radi.

Screenshot 2022-09-23 095548.jpg

Poslednja izmena:
Jel vredi prelaziti sa Win 10 na Win 11?
Nudi mi prelazak, pa ne znam da li to da radim ili ne.

da li moze jbn calculator u 11ki da se podesi sa pirkazuje sta je sabrao, kao sto je mogao ranije?
slika iz 10 i 11 u prilogu

Prilozi

• IMG_20220923_112525.jpg
    IMG_20220923_112525.jpg
    277.2 KB · Pregleda: 38
  • IMG_20220923_112536.jpg
    IMG_20220923_112536.jpg
    237.5 KB · Pregleda: 42
I dalje ne može da se namesti da prikaže sve ikonice u taskbaru, nego mora ručno za svaku. :mad:

da li moze jbn calculator u 11ki da se podesi sa pirkazuje sta je sabrao, kao sto je mogao ranije?
slika iz 10 i 11 u prilogu
Razvuci digitron u desno i pojavice se sta si sabirao i oduzimao. Ne na gore ona kvadratic nego misem uvati sa desne stranice digitrona i razvuci. Videces da se pojavi novi deo.

Da al opet je glupo, treba da saberem npr 5+10+140+10+1+25+10+2+21+3+3, i onda proverim da nisam zaboravio da ukucam neki broj, 10 sekundi, ovo je komplikovano i dalje

Razvuces jednom i tako ce da ostane stalo ako ga ne smanjis ponovo. Ne razumem sta je komplikovano?

Na 10ki ukucam i proverim da li sam sve brojeve ukucao.
Komplikovano mi je da se proverim da li sam sve brojeve ukucao, namerno sam izostavio jednu 10ku iz prethodnog primera, ali se ne vidi.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    23.3 KB · Pregleda: 48
prebaci na Scientific pa ćeš imati sve.

Sada sam tek ukapirao da sam nekako instalirao 22H2 sa Local account-om . kako nemam pojma. Uvek mi je MS account bio povezan sa Hotmail account-om, izgleda da to više ne važi ???
Sada sam pokušao da ih povežem ali mi ne priznaje password sa Hotmail-a. a originalni sam izgubio/zaboravi. Pokušavao da ga povratim na način kao uvek pre ali neide, previše pokučaja i sad nemogu bar 24 sata da opet probam. Ne pravi mi se novi jer ovaj imam još od 1996e.

Pitanje,na poslu imam instaliran windows 11 i hocu da ga azuriram na novu verziju,posto ne nudi u sistemu pokusao sam preko iso datoteke ali mi ne nudi opciju da sacuvam podatke i aplikacije iz prehodne verzije (ne mogu da stikliram tu ociju). Da li neko zna mozda resenje jel mi podaci i programi trebaju?

Cekas dok sam update ne stigne ili backup to sto ti treba pa cista instalacija od nule. Trece opcija koliko mi se cini nema.

Мајк, шта си ти ту петљао?! :D
Ја подлегао притиску, поставио ms account. Мислим, имао сам ја њега већ једно 15ак година, али нисам хтео да га користим.
И након постављања мс налога сам проверио апдејтове, ништа. Видим да могу да га инсталирам преко Windows11InstallationAssistant-a, али ми некако сигурније преко апдејтова. Или се само трипујем?
Можеш овако.

Puno nekakvih problema sa javljaju posle 22h2 update-a, sad citam i nvidia ima problem na nekim karticama, navodno rade na tome...

Сад сам проверио на званичном сајту Мајкрософта, Windows 11 Installation Assistant је само за оне који хоће са 10ке на 11ицу.
Значи морамо да чекамо да понуди апдејт, нема друге.

Ali izgleda da cemo se debelo nacekati,na laptopu mi je doduse sam ponudio da uradim update,na PC se valja nacekati :D

Vrh Dno