Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Mislim da je meni ukljuceno ali ujutru cu proverim u bios-u da ne slazem. Iskreno davno sam podesio bios pa se ne secam.

Мени је укључен. Сад сам проверавао, ништа од апдејта.

Holly Microsoft Batman, posle svega ovoga
1663713773128.png

Na kraju

1663713855259.png

Prvo nije hteo ovaj poslednji updfte ali posle sfc /scannow i ovaj DISM combo ipak prođe

fsutil resource setautoreset true c:\&fsutil usn deletejournal /d /n c:&Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup&Dism.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth&Dism.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase&pause

Мајк, шта си ти ту петљао?! :D
Ја подлегао притиску, поставио ms account. Мислим, имао сам ја њега већ једно 15ак година, али нисам хтео да га користим.
И након постављања мс налога сам проверио апдејтове, ништа. Видим да могу да га инсталирам преко Windows11InstallationAssistant-a, али ми некако сигурније преко апдејтова. Или се само трипујем?

Windows 11 22H2 is an optional update and is now rolling out to Windows 11 users starting today. This is a slow staged rollout, not everyone is getting it at the same time.
Sacekaj malo, bice za sve.

Kod mene nije hteo 22h2 da se instalira dok nisam deinstalirao Kasperkskog. Kada se instalirao Amd centar mi javljao da nije kompatibilan pa sam morao da reinstaliram AMD drivere za karticu i onda je proradilo. Scf komadna je prijavila da mi je win bio korumpiran :)....pa posle toga nije hteo da instalira security update KB 5017321 iz widnows update...kada sam ga instalirao ručno onda ga je instalirao ponovo i iz update i sada je sve ok.

Dakle nije prošlo baš bez problema...

Pa meni nije ni ponudio 22H2 ni posle onog KB updejta pa sam prvo preuzeo ISO ionako mi treba za clean install zbog koga sam pravvi specijalne backup pošto ću da menjam kako je disk konfigzrisan, pa rekoh hajde da updejtujem sadašnji W11 da vidim kako će da prođe. Malo se iskomplikovalo jer je ova instalacija baš matora (još od W7) a i menjano je puno hard i software-a i sa puno kastomizuacija.
Sada sve radi pa uskoro danas radim čistu instalaciju.
Malo sam razočaran što nema tabova na exploreru ali biće jedam "Moment" update u octobru.
Ukratko koga zanima a neće da se davi sa M$ objašnjenjima.

Nije ni kod mene ponudio update nego sam koristio onaj update assistant.

Kao što rekoh, meni je ISO ionako trebao. Evo sada ću da napravim USB boot disk i idem na čistu instalaciju. Biće to jedno 3 dana posla, više od 100 programa i igara de se ponovo instaliraju, drajveri i svašta od kustomizacije, način rada i custom ikone.

Koja je to verzija koja stiže ne-insajderima kao upgrade na 22H2?

Na laptopu nije nudio, pa sam instalirao sa USB, i ima neki KB sad koji samo stane kad god kliknem da uradi download...
Ne primećujem generalno da radi bolje, razmišljam da li da na glavnom računaru koji je na Win 10 instaliram kad mi ponudi u update, mada još nije.

Jel to konačno explorer dobio tabove 🤪🙌

Na laptopu nije nudio, pa sam instalirao sa USB, i ima neki KB sad koji samo stane kad god kliknem da uradi download...
Ne primećujem generalno da radi bolje, razmišljam da li da na glavnom računaru koji je na Win 10 instaliram kad mi ponudi u update, mada još nije.
za taj update idi u microsoft repository pa ga instaliraj ručno...onda će se instalirati i preko updatea i neće se više pojavljivati...i mene je to zezalo.

za taj update idi u microsoft repository pa ga instaliraj ručno...onda će se instalirati i preko updatea i neće se više pojavljivati...i mene je to zezalo.
Isto i kod mene, pa da potvrdim da ovaj metod radi. Na dva racunara se isto desavalo i na dva racunara sam na isti nacin resio.

Uradio sam tako, prošlo sve normalno. Onda se skine opet isti u Update, instalira se normalno (opet ne znam zašto dvaput), odem opet nakon restarta u update opet se skida i instalira, ali ovog puta dva identična stoje da se skidaju???

KB5017321 je klasa za sebe

Ja isto imam dva u history ali nemam više obaveštenje da mi treba update istog ja sam rucno instalirao pa okinuo reset pa sam onda isao na update i tu se instalirao pa opet reset i vise se ne pojavljuje

Kod mene se nastavlja u nedogled iz nekog razloga.

Edit: Čini se da se rešilo samo od sebe, sada kad sam proverio update ne izbacuje više.

Poslednja izmena:
Значи има да се петља...

Evo ja se zvinjavam, ovaj laže

Pinned by Kevin Stratvert

Kevin Stratvert
22 hours ago (edited)
🚨
UPDATES: tabs are coming soon in October. Drag and drop to task bar and start menu app grouping are available as part of this update.
📩
Get the latest high-quality tutorial and tips and tricks videos emailed to your inbox each week: https://kevinstratvert.com/newsletter/

Ogradio se ;)

Evo ja se zvinjavam, ovaj laže

Pa reko sam informaciju iz prve ruke na prosloj strani, ne znam jesam prvi na forumu dobio update na 22H2 ali sam prvi javio info kada sam dobio i video da nema tabova kao sto je receno da ih ima.

A to sto je doticni pozurio da objavi klip da zaradi neku kintu pa je reko neistinu je njegov problem ne moj.

Danas mi ponudio 22H2, instlacija protekla bez problema, posle toga još dva mini security updejta, Ne vidim za sada neke razlike, al' bitno mi je samo da radi stabilno.

Kod mene ga još nema... ne znam kako vi dobijate?:)

1663784346871.png

Gomila sitnih problema kod mene posle čiste instalacije a sve je lepo radilo kada je bio samo update na staru.

Kernel Mode Hardware Enforced Stack Protection

A new feature has been added to the setting located in System\Device Guard\Turn On Virtualization Based Security called Kernel Mode Hardware Enforced Stack Protection. This new setting is applicable to Windows 11, version 22H2 and above, and provides additional security enhancement for kernel code.

Notes:

• This was first discussed in a blog post back in March of 2020 (Understanding Hardware-enforced Stack Protection - Microsoft Tech Community).
  • There is a hardware dependency for this new feature that requires Intel Tiger Lake and beyond or AMD Zen3 and beyond.
  • This setting has a dependency on HVCI (Virtualization Based Protection of Code Integrity). There shouldn’t be any issues as long as enterprises are following the baselines but, if the organization deviates from HVCI, then Kernel Mode Hardware Enforced Stack Protection cannot be enabled.
  • In enforcement mode, the security baseline configures this setting to Enabled.

Nazad
Vrh Dno