Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Šta da mu radim, to je uobičajen dan i vreme za veće updejte. Kod mene je namešteno (još od W10) na "Notify only" pa kad ima neki update iskoči prozorčić u desnom donjem uglu i kaže Bip, bip. Kliknem na njega, otvori se Update ja upalim Snipping tool napravim rez i postavim na 11Forums i ovde. Čas posla. Tamo na 11Forums imamo malu, nezvaničnu trku ko će pre da javi.

Misliš ? Izgleda da je RP još uvek pun bagova.

Ne znam, znam da je najavljen za 20-ti Septembar ta velika nadogradnja a niko nista ne govori o odkazivanju pa se nadam da ce da izadje kada je navedeno.

Да, али како је теби већ понудио апдејт а још није изашао?

Ovo su sigurnosne zakrpe koje dobijaju svi i na Win 10 i na 11 stabilnim

Да, али како је теби већ понудио апдејт а још није изашао?
Fora je ta sto je on bio u Isider programu skinuo je valda tu verizju i izasao ili kako vec i sada redovno dobija zakrpe za tu verizju sto ima. Ali zvanicno 22H2 jos nije pusten za korisnike koji nisu u Insider programu.

Insider je dobar ako znas sta radis i mozes da progledas na jedno oko trenutnih problema ili nekog bug-a koji se pojavio, ono sto je dobro je to sto sve novotvorije dobijaju prvo oni ali sa time i sansa za nekim problemima. Kome racunar sluzi za posao taj se nece sa ovakvim stvarima igrati.

Ovo su sigurnosne zakrpe koje dobijaju svi i na Win 10 i na 11 stabilnim

Ne unosi zabunu, ne dobijaju svi, decko koji je okacio gore da ima update za 22H2 jos nije izasao za nas koji smo na 21H2 win 11.

To je za 22H2 koji ce da izadje uskoro.

22000.978 Stable (current) build. Windows Feature Experience Pack 1000.22000.978.0​

Windows 11 Insider Release Preview Build 22621.521 22H2​

Windows 11 Insider Beta Build 22621.598 and 22622.598​

Windows 11 Insider Dev Build 25197.1000 (rs_prerelease)​

Kulmulativni update je izašao svima juče jer je Patch Tuesday.
Ne unosim nikakvu zabunu, ali ti pišeš netačne stvari.

Microsoft September 2022 Patch Tuesday fixes zero-day used in attacks, 63 flaws
Nisi se ni potrudio da procitas predhodne poruke ali bitno je da se ljutis.

To sto si ti objavio je dobio @CountMike, moj malenkost i svi ljudi koji imaju 21H2 verziju win 11, za win 10 necu pisem nista posto ga vise nemam.

Ono sto je objavio @dean87 da je dobio update je podpuno drugaciji od onoga sto smo mi dobili a njegov update je KB5017321 i on je za 22H2 update win 11 koji ce mi tek treba da dobijemo na stable verziji ili ti finalnoj verziji koju koristimo.

To je samo znak koliko ne citas predhodne poruke a bitno je da pokusavas da osporis moj odgovor i da mi uzvratis da ja pisem netacne stvari.

Malo obrati paznju ko sta pise i o cemu komentarisemo pa se tek kada si siguran da si svati ko sta pise ukljuci se u raspravu. Hvala

.NET takođe a i Windows Malicious Software Removal Tool ali oni nisu vezani Patch Tuesday.
Kumulativni update nije izašao za Insider Developer, za tu verziju može da izađe bilo kada, nije vezano za neki dan ili datum, ponekad izlazi i 2 puta nedeljno.
1663170070647.png
Ovo je poslednji Insider Dev, verzija se nije promenila
1663170625117.png
Moliću lepo, ova tema je samo za "Normalne" Stable W11. Za Insider tj. sve ostale

Poslednja izmena od urednika:
Nisi se ni potrudio da procitas predhodne poruke ali bitno je da se ljutis.

To sto si ti objavio je dobio @CountMike, moj malenkost i svi ljudi koji imaju 21H2 verziju win 11, za win 10 necu pisem nista posto ga vise nemam.

Ono sto je objavio @dean87 da je dobio update je podpuno drugaciji od onoga sto smo mi dobili a njegov update je KB5017321 i on je za 22H2 update win 11 koji ce mi tek treba da dobijemo na stable verziji ili ti finalnoj verziji koju koristimo.

To je samo znak koliko ne citas predhodne poruke a bitno je da pokusavas da osporis moj odgovor i da mi uzvratis da ja pisem netacne stvari.

Malo obrati paznju ko sta pise i o cemu komentarisemo pa se tek kada si siguran da si svati ko sta pise ukljuci se u raspravu. Hvala
Opet, nije potpuno drugačiji nego se broj razlikuje i između Windows 10 verzija. Sve to su sigurnosne zakrpe, i po neki bugfix specifičan za verziju.
Oznaka varira, praktično je isto.

Isti je razlog ali KB ne mora da bude isti broj. to su samo delovi Windows.a.
Kada samo kaže Cumulative Update for Windows 11 Build taj i taj onda je to Full Update i obično napravi windows.old.
To je već ozbiljan update ili čak upgrade, ono što je bilo 2 puta godišnje a od sad jedan put i zvaće se Moment. Nešto kao Service pack za W7 i pređašnje.

Ovo kao android , sve manje promena ... a kao neki major update lol

Pa ne može stalno da se unapređuje i menja, uvek ima neka granica pa mora novi model. Kao na kolima, menjaju, branike is svetla, možda nešto na motoru ali je bazično isti.

Imaju oni dosta da urade na tome da unifikuju UI. Ali s obzirom da to ne umeju od Viste, nisam nešto optimističan da će da urade u dogledno vreme.

To je već kozmetika, neke stvari se vuku još od XP-a, ne verujem da im je to neki prioritet a da će biti rešeno do W12. Ja lično više volim stari Control Panel.

Ma propašće i taj Microsoft i Bil Gejc ;)

Нема више local (offline) account-a, сморио је Били...

Da za Windows 11 Pro ali da li je tako i za Windows 11 Pro for Workstation?

Нема више local (offline) account-a, сморио је Били...
Može da se zaobiđe (za sada).

Nazad
Vrh Dno