Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

Dva dana testiram i za sada radi sve ok , samo sam primetio da kada kliknem na sat (nekada mesto za action centar) sve se na kratko zamrze i kao da se resetuje desktop , sve traje sekundu ili dve pa otvori calendar i notifikacije ... valjda je to bug ili mozda ima neko resenje ?
Nema ni prognoze na LS , kao ni na W10 u zadnjih godinu dana...

Imao sam i ja taj problem, bag je. Ukljuci focus assist i nece se vise desavati.
 
Neke stvari koje bih ja promenio:
-Search polje u startu ima crnu liniju ispod, lepse bi izgledalo bez nje
-Kursor bi mogao malo da se modernizuje...isto da ima malo odaljenu senku i mozda malo zaobljeniji da bude
-File explorer search i address bar bi mogli da imaju zaobljene ivice ili malo drugaciji dizajn
-Prikaz koliko su hard diskovi popunjeni bi trebalo modernizovati
-Side panel u File Exploreru bi lepse izgledao da su jednostavne ikonice, kao u Notification baru
-Transfer prozor bi isto trebalo modernizovati
-Naslov u Settings bi trebalo spustiti malo, posto kada se udje u zavucenije opcije, taj naslov prelazi preko dugmica za minimiziranje, x itd
-Voleo bih da modernizuju sve ikonice(znaci kada se ide properties na folder itd, pa customize, ona lista ikonica da bude skroz modernizovana)

Verovatno ce dosta ovih stvari resiti...svakako, kada je izasao Win10, izgledao je vise kao Win7, pa se apdejtima modernizovao...mislim da ce tako biti sa Win11...popravice dosta stvari, ali ne sve, pa ce na svakih godinu dana donositi noviji dizajn nekih stvari i popravljanje bug-ova. :)
 
Poslednja izmena:
Cursora ima mali milion (možda i veliki milion) na internetu. Od starih naviše mi se sviđao onaj što menja boje u kontrastu na pozadinu. Valjda je izašao sa XP-om. Svi rade i sa W11.
 
Znam da ima...samo eto, sto ne bi bio neki malo moderniji direktno u windowsu... :)
 
Izasao,,,popravili su neke bug-ove, neki su ostalo...ima malo vizuelnih promena...meni je stigao Teams.. :)
Nesto razmisljam...u Edge su ubacili skoro opciju za vertikalne tabove, koja radi okej, ali moze to dosta bolje...moglo je tako nesto da se uradi i za file explorer...vertikalni tabovi sa leve ili desne strane, koji ne bi zauzimali mnogo prostora, a opet da moze da se prevlace fajlovi iz jednog u drugi, itd... :)
 
Posle instaliranja windowsa 11 non stop mi izlazi ovo upozorenje windows security. To je KMS od aktivacije Offica, nego mogu li nekako da to isključim da ne izlazi non stop?
 

Prilozi

  • 11.jpg
    11.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 102
  • 22.jpg
    22.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 84
I dalje nema BitLocker-a u Home verziji. Toliko o brizi za sigurnost korisničkih podataka. Mada, ako je već TPM2 uslov, onda svakako postoji onaj njihov "device encryption". A nema ni Sandbox opcije

MS kaže da će ostati pri stavu da se svi zahtevi moraju ispuniti
TPM2, Coffe Lake, Zen+... Verovatno sada dozvoljvaju sve, da bi raja testirala OS
 
U TPM-u se drže lozinke i PIN-ovi za Windows za automatsko logovanje, zašto baš 2.0 neznam.
 
Sudeći po svemu sada, deluje da će moći da se zaobiđu sva hardverska ograničenja za Win11. Samo da ne zapetljaju nešto pred RTM build.
 
Za one koji nemaju MS acocunt

If you don’t have a Microsoft account, there’s a simple script to join Dev Channel on unsupported devices and install Windows 11 builds:



Screenshot 2021-07-29 235532.png
 
Pa rekli su da hoće. Izgleda da su sada pustili da se sve zaobiće, da bi imali više testera
Sigurno da hoće, ali verujem da će vrsni hakeri vrlo lako probiti sve te provere i ponuditi rešenje za sve koji imaju nepodržane računare.
 
I dalje nema BitLocker-a u Home verziji. Toliko o brizi za sigurnost korisničkih podataka. Mada, ako je već TPM2 uslov, onda svakako postoji onaj njihov "device encryption". A nema ni Sandbox opcije

MS kaže da će ostati pri stavu da se svi zahtevi moraju ispuniti
TPM2, Coffe Lake, Zen+... Verovatno sada dozvoljvaju sve, da bi raja testirala OS
Vrlo moguce...

 
Ja sam vratio windows 10 nazad iz razloga jer igra koju igram Last Epoch na win 11 je pucala non stop sto me je nerviralo. Inace mnogo mi se svidja win 11 i ocekujem da ce do Oktobra da srede dosta toga ali ne verujem ni da ce do tada da win 11 bude na nivou win 10 ali da ce vremenom da ga dovedu bude upotrebljiv u 90% slucajeva.
 
Ovo je samo tek puki početak, ima vremena da se sve sredi. Sledeći veliki korak je oktobar ili novembar ove godine pa sve do oktobra 2025 kada W10 ističe rok.
 
Ma sve je jasno, cak sta vise sam svestan u kom se stadijumu nalazi win 11, ali sto sam bas kolegi govorio za stanje u kom se nalazi radi vise nego odlicno, e to je sada drugo sto je meni ovo glavni racunar i sto na njemu radim sve pa se i igram. To sada sto igre na win 11 ne rade onako kako bih ja zeleo pa krastavac ne moze sve. Ali ovako dok sam ga koristio sa win 11 bez igrica sve je sljakalo super, po koji sitniji bug u vidu sporijeg odziva nekih komandi ili to sto su sve istumbali opcije je samo nesto na cega se moram naviknuti a za ovo sporiji odziv ce rese vremenom.

Ono sto znam sa nestrpljenjem ocekujem da se pomaknu za koji mesec sa ovog stanja u kom su sada pa cu na neki drugi ssd dici novu instalaciju win 11 pa cu je malo testiram.
 
To sa igrama se verovatno vuče još od W10 jer su W100 bazirani na ranijim insider verzijama za koje su pustili update koji rešava taj problem. Sledeću W11 update će verovatno dobiti isto to.
 
Ma samo neka ga utegnu ko pracku i ima da bude super. Meni licno se svidja ali vidim dosta njih serucka po drugim forumima kako im se ne svidja kako je svaki drugi win bio ok tako da je win 11 osudjen na propast a sve to pisu ljudi koji se nisu ni udostojili da ga instaliraju ni na virtualnoj masini pa da probaju nego sve na konto komentara drugih ljudi.
 
I tako u krug
Kako da rešim da instalira win 11 do kraja ?
2021-07-31 (10).png2021-07-31 (11).png
 
Nazad
Vrh Dno