Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mile, najbolje bi bilo da pitaš Microsoft šta on misli o prodaji ključeva na eBay-u. :)

Mogu da ti prosledim kontakt tel. ili im pošalji email. Samo, objavi to posle ovde javno ako nije problem.

Sve što ti kupiš na eBay-u nije legalno jer Microsoft ne prodaje svoje proizvode na eBay-u.

Da li si ti to kupio na eBay-u, Aliexpress-u, ..., uzeo ključ sa www . serials . ws (ne znam da li ih sada ima, nekada ih je bilo i to free), nabavio kluč preko torrenta, ..., za Microsoft je to nelegalno (bilo koja varijanta).

Ako je nelegalno onda je to piraterija. Generalno se to tako zove, zar ne?

E sad, pošto mi uvek tražimo "rupe" u zakonu, pa tako i u pravilima foruma, onda je to "legitimno" da se nazove "jeftini ključevi" i nikome niša jer je piraterija na forumu zabranjena. ;)

Što se tiče Microsofta i njihovih partnera takva stavka, "jeftini ključevi", ne postoji. :D

Postoje BESPLATNI ključevi koji se dobijaju pod određenim uslovima. I to je legitimno jer ih sam Microsof deli i daje.

Poslednja izmena:
Za našu državi sve je nelegalno za čega ne poseduješ račun i plaćen PDV, malo karikirano, ali tako je :D

Poslednja izmena:
@Dark Magician:
LOL, hajde i ti pročitaj ovo:
https://answers.microsoft.com/en-us...ay-legal/3f243edc-b896-4d03-8921-43b19556797d

To što je "mali Perica" zamislio da je OK i "po zakonu" ne znači da isto i jeste OK i po zakonu.

Tebi bilo koja država na svetu neće reći: "idi na buvljak i kupi MS proizvod". Nijedna država na svetu ti neće povratiti MS ključ ako ti ga MS ukine jer je tvoj ključ "key becoming blacklisted".

Potpuno izvrćete činjenice, stoga se ja isključujem iz dalje rasprave. Ti slobodno uživaj u svojoj "slobodi" sa Win 10 i eBay ključevima.

Meni to apsolutno ne smeta, međutim, nemojte druge da dovodite u zabludu sa je to legalno.

Microsoft again forced upgrades on Win10 machines specifically set to block updates

Zanimljivo iz teksta:

Folks who want to take control of version changes in Windows 10 set those advanced options to (1) force Microsoft to wait until a new version is declared “Current Branch for Business,” then (2) after the version has hit CBB, to wait an additional 365 days before upgrading to the new version, (3) hold off on cumulative updates until 30 days after they’re sent out the Windows Update chute, and (4) overriding all of that, hold off on all updates — cumulative updates and version changes — for 35 days.

Except, golly, Microsoft hasn’t followed any of those settings.

Dobar komentar:

Exactly right and people continue to reward Microsoft by continuing to use Windows 10 and encourage others to switch to it. They prey on their customers and their customers reward them for it.

So long as people continue to try to live with Windows 10, MS will continue to do this and it will only continue to get worse. IMO, if you use Windows 10, you’re kind of part of the problem because the message you’re sending to Microsoft is “I’m fine with this! Prey on me all you want!” Microsoft will continue to oblige you as they have absolutely no reason to change so long as those people continue to support these actions by using Windows 10.

That’s it in a nutshell. They will continue to get away with this indefinitely so long as people are convinced that using Windows has to be this way now and being treated like this is acceptable. It isn’t. Not by anyone, corporation or not.

Expect this to continue so long as people continue to accept and support this.

eto mene na 1709v, dzabe vratim na 1703 kad uvek sam ukljucuje apdejt. clan Jericho mi je ponudio resenje i sve sam to uradi i ne vredi. nema veze, radi sad ovako stabilo

Probali su sa tom pričom protiv steam-a i slični distribucija, nije im nešto prošlo. Mada u planu im je i da menjaju/ukidaju taj zakon, jer je jasno da nije primenjiv na sistem licenci. :)

I opet, ako je preprodaja ključeva u DE legalna, ne znači da su ključevi kupljeni preko ebay-a legalni, jer za to moraju biti legalno nabavljeni, a na sivim tržištima uvek postoje velike šanse da su ključevi kradeni, nabavljani kradenim karticama i slično, a to je jednako kupovini kradenog auta, pošto si već pomenuo tu analogiju :)

Poslednja izmena:
Uopšte ne verujem da je slučajno. S druge strane ne vidim razlog da se ostane na starijim verzijama, jer su radile gore.

Sad sam imao prilike da namestam nov laptop i gledam kako Windows gusi HDD sa 100% usage na laptopu koji je juce kupljen.

Ne mogu da verujem da jos to nisu sredili, zaboravio sam koliko su neupotrebljive masine koje nemaju SSD a treba da teraju Win 10...

Moj desktop ima samo HDD i itekako je upotrebljiv. Problem može biti kod 5400rpm diskova, oni znaju da laguju malo više. Mada i u takvim slučajevima, kad se "zagreje" (prebaci u RAM sve što treba) može da se radi. Po mom iskustvu, Win 10 nije ništa sporiji na takvim računarima u odnosu na Ubuntu ili Win 7

Ma da, samo treba nova mašina da se ,,zagreje" i onda radi super. ( :

Meni od skoka na 1709, windows explorer bude potpuno zamrznut kada se pokrene, pa sledećih 30-40sec. Zatim kao oživi, ali klikom na bilo koji folder sve se zamrzne još 10-ak sec.
Posle toga, kreće da radi normalno. Sada sam navikao da ga pokrenem odmah po uključenju računara, i uglavnom uopšte ne gasim.

E sada, otprilike znam gde je problem. Problem je što imam mapirano nekoliko mrežnih diskova. Dok im ne pristupi, ili ne skonta da nisu dostupni, Win explorer je zamrznut.
Možda je to dobro i tako treba, ali tako nije bilo do pre neki dan.

Gunđ! :mad:

Od sada nekog apdejta pre neki dan, ovo se samopopravilo. Eto, nešto i poprave (nakon što pre toga pokvare). :p

Ja sam se vratio sa creators verzije 1709 na verziju 1607 anniversary update, imao sam neverovatan stutter na 1709 u cs go i nekim drugim igrama i pad fps-a, na nvidia forumu ima 220 strana o tom problemu. Imao sam stutter do 100ms frame time na 1709 sada na 1607 sam spustio na ispod 50 i nema stuttera u cs go, evo benchmarka cs go frame time aka stutter sa amd drajverima 17.10.2 i podesavanja u afterburneru i rtss
rtss fps limit 62 + ingame vsync iskljucen
NSJpfov.png

rtss frakcional fps limit 59.873 + ingame vsync double buffered
BhfPdsg.png

Kao sto se vidi iz charta rtss frakcional fps limit 59.873 + ingame vsync double buffered ima manji frame time i spajkove od prve opcije, maksimalni frame time je 53ms ostali spajkovi su ispod 50ms i nema vidljivog stuttera, jos da napomenem da sam iskljucio DVR u xbox programu i uradio unpark cpu-a. Za frakcional limit u rtss-u pogledajte temu low lag vsync on na blur busters forumu.

Poslednja izmena:
Još jedan način za zaustavljanje update-a:
StopUpdates10 makes it easy for you to allow or block Windows 10 updates anytime.

StopUpdates10 does require installation but is simple to use. By default, you should see "Windows Updates is not blocked" in red letters and a red button that says "Stop Windows Updates!"

Once blocked, everything is reversed and in green letters with text that says "Windows Updated is blocked!" and a button that reads "Restore Windows Updates."

stopupdates10.gif

Freeware (commercial usage is allowed).
No adware/malware/spyware
VirusTotal stopupdates10setup.exe (0/66)
VirusTotal StopUpdates10.exe (0/65)

MajorGeeks Review

Features:
Stop Windows updates.
Stop forced upgrades.
Stop annoying upgrade notifications.
Easy Undo! Click ‘Restore’ button to undo all changes.

How it works?
StopUpdates10 creates the policy registry keys to block updates.
It blocks execution of several processes used for updating.

StopUpdates10 does not delete files, does not change file rights or another destructive actions.

Automation:
You may use StopUpdates10 in your batch files or scripts.
Check that you use it with Administrator account.

- disable Windows updates:
StopUpdates10.exe /disable

- enable Windows updates:
StopUpdates10.exe /restore

http://greatis.com/blog/stopupdates10

Poslednja izmena:
Hvala za ovo. Iz ne znam kojih razloga, kod mene nije funkcionisao o&o, ovo radi.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Odlično. :)

I još jednom, nevezano toliko za ovo, update nije samo windows update, već postoji i još nešto što se zove "update orchestrator".

Poslednja izmena:
Po američkim zakonima po poštanskom aktu i psovanje preko telefona je zabranjeno.

Update može da se blokira i preko bilo kojeg firewall-a, tako sam barem ja radio i nije uspeo nikad da uradi update

Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk

Što bih blokirao updejt???? :shock: Mada više praktikujem da ih manuelno instaliram oni nisu uopšte problem :D

Odlazi Cirkus...

Thurrott's Brad Sams reports that Microsoft is tapering off development behind "several" of Windows 10's included apps. It's unclear exactly which apps will be impacted, but it's easy to see how something like News or Weather, whose functions can be easily replicated on the web, could be on the chopping block.

Izvor:windowscentral.com

Microsoft Could Retire Several Windows 10 Apps
Thurrott writes that stocks and weather apps coming with Windows 10 could be the first victims, though there might be several other names on Microsoft’s blacklist, including Mail and Calendar. On the other hand, it’s not known if these could get the ax as well because they “have a higher priority because of their usage,” the report says.

Izvor:Softpedia.com

Poludeo sam poslednjih nekoliko dana, bio sam ubeđen da mi je Wacom tablet riknuo pošto mi je umesto crtanja pomerao layere na Photoshopu. Isprobavao sva moguća podešavanja što po Wacom drajverima, po sistemu, po samom Photoshopu... Na kraju sam sasvim slučajno našao rešenje na redditu, a problem je naravno bio neki minorni windows security update, koji je pokvario windows ink i na taj način zeznuo sve moguće grafičke tablete u celom svetu. Rešenje je da se u notepadu napravi conf fajl koja će da natera Photoshop da koristi neke legacy drajvere.

Do sada nisam imao ni najmanji problem sa desetkom koju koristim još od prvih verzija koje su dostupne javnosti, ali ovo je totalno neozbiljno i što je najgore još uvek nisu pustili neki patch za rešavanje problema koje su sami napravili

Isti problem kao i kod mog kolege. Izgubio pola dana da natera Wacom da ponovo radi.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno