Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li video krene ako klikneš na video?

Internet inače radi? Radi li ti video na drugim sajtovima tipa Vimeo?

A kada ugasis ove dve opcije i izadjes i udjes u Mozilu Firefox da li radi?

1.PNG

Ne radi tako mozila. Samo neko "pucketanje". Srećom ne koristim ga samo Hrom.

Da se prikljucim klubu i pozdravim smece koje se posle kumulativnog update-a samo gasi i rebootuje - Windows 10... :)

Sent from my PandaS7Edge

Fullscreen Unity3d aplikacija, prikazana na velikom ekranu 10x4m, mašina isključena sa interneta, win10, puno ljudi u publici... I defender skenirao disk i izbacio notifikaciju preko svega da nije našao viruse.
Sad svi znaju da mašina koja gura video na velikom ekranu nema virusa.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sta je najgore sto moze da se desi nekome ko koristi windows 10 ne aktiviran. Instalirao sam drugu pa me interesuje koja su ogranicenja i do kada moze ne aktiviranog da ga koristi.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Ključevi mogu da se kupe jeftino...
Tolerišu neko vreme, ne znam tačno koliko, ali uopšte ne vidim zašto bi se cimao oko toga.

Poslednja izmena:
Fullscreen Unity3d aplikacija, prikazana na velikom ekranu 10x4m, mašina isključena sa interneta, win10, puno ljudi u publici... I defender skenirao disk i izbacio notifikaciju preko svega da nije našao viruse.
Sad svi znaju da mašina koja gura video na velikom ekranu nema virusa.

Adminova krivica, ako nije želeo to :)

nHxUdIP.jpg

Ili:

suppress-all-notifications.png

Poslednja izmena:
Sta je najgore sto moze da se desi nekome ko koristi windows 10 ne aktiviran. Instalirao sam drugu pa me interesuje koja su ogranicenja i do kada moze ne aktiviranog da ga koristi.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Nista... zenin komp je radio par meseci bez kljuca. Ne mozes da menjas pozadinu, vecina podesavanja su zakljucana ali sve osnovne funkcije i radnje su funkcionalne. Izbacivace u pozadini Activate Win i sl ali mnogo manje smara od W7...
Kljuceve nadjes na ebay-u za oko 3-4e i miran si...

Dok je GenuineTicket.xml besplatan. :)

podesim gmail nalog da koristim u okviru mail aplikacije, i posle pocetnog prijatnog iznenadjenja kkao to lepo izgleda, shvatim da nijedan mail ne prikazuje attachments. Krecem da proverim na netu koje je resenje, i shvatim da je to problem iz 2015 godine koji oni jos uvek nisu resili i pitanje je da li ce ga resiti! aman, cemu onda progrma ako ne radi ono sto treba?

^ hah, pa oni to jos nisu resili?! bas sam oko toga kukao jos te 2015. :)
jos je to njihova nativna aplikacija...

Lokalno nalog, 0 aplikacija sa storea, brisanje svih uwp aplikacija koje mogu da se obrišu... To jedino za sada ima smisla.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

podesim gmail nalog da koristim u okviru mail aplikacije, i posle pocetnog prijatnog iznenadjenja kkao to lepo izgleda, shvatim da nijedan mail ne prikazuje attachments. Krecem da proverim na netu koje je resenje, i shvatim da je to problem iz 2015 godine koji oni jos uvek nisu resili i pitanje je da li ce ga resiti! aman, cemu onda progrma ako ne radi ono sto treba?

Da li si azurirao aplikaciju preko prodavnice?

najgore je sto uopste nema dobre i kvalitetne mail aplikacije za bilo koji windows. secam se bas kad sam trazio da zamenim tu njihovu mrtvu mail app ali nista normalno nisam nasao.
trenutno na win 7 imam instaliran Postbox koji je nekako najmanje zlo.

To sad zavisi od ljudi. Bar za Windows postoji veliki izbor. Milioni koriste Outlook na poslu i ne žale se. Ja koristim Thunderbird i kod kuće i na poslu i na non-KDE linux sistemima. A s obzirom na to da mi Kontact brljavi sa webDAV protokolom (za kontakte, kalendar radi), moguće je i da ću Thunderbird koristiti umesto K-Mail-a, koji je verovatno najbolji mail klijent koji sam koristio.

pa pored outlooka i nema nesto dobrih izbora plus za outlook moram da gasim two step verifikaciju za gmail. sve aplikacije kao da su nakaradno pravljene, nepregledne i jako ruznog izgleda.
na linuxu sam cini mi se podesio kde mail ili kako se vec zove koji isto nije sjajan. u zadnje vreme sam batalio i linux zbog cestih i glupih problemcica koje trenutno ne mogu da jurim i ispravljam.
za macOS ima ubedljivo najvise mail aplikacija koje su mnogo ispred svih ostalih.

Poslednja izmena:
pa pored outlooka i nema nesto dobrih izbora plus za outlook moram da gasim two step verifikaciju za gmail. sve aplikacije kao da su nakaradno pravljene, nepregledne i jako ruznog izgleda.
na linuxu sam cini mi se podesio kde mail ili kako se vec zove koji isto nije sjajan. u zadnje vreme sam batalio i linux zbog cestih i glupih problemcica koje trenutno ne mogu da jurim i ispravljam.
za macOS ima ubedljivo najvise mail aplikacija koje su mnogo ispred svih ostalih.
Bar za thunderbird imaš brdo tema, izgleda skroz ok, godinama ga koristim bez problema. Na poslu na w10 outlook šljaka iznenađujuće dobro.

Ljudi moze pomoc? Instalirao sam svez win 10 sta treba da odradim sad? Znam za spybot anti beacon jel treba jos nesto da odradim?
I da, ne mogu da blokiram u spybot telementry hosts....

Poslednja izmena:
Uf ima još "dosta" da odradiš. Nije jasno samo šta ne možeš da blokiraš?

@Space Beer
@trojmeklur

ja koristim samo Airmail 3 na macOS-u, na windows 7 retko kad udjem ali na njemu imam pomenuti Postbox dok na androidu koristim nativnu gmail aplikaciju.
inace, imao sam em client, nije los ali nije nista posebno uz genericki izgled a neke funkcije se dodatno placaju. mailbird iz M$ kuhinje koliko se secam skladisti sve na njihovim serverima pa je odmah ispao iz igre a uz to je takodje jako odvratan uz sve one njihove ocajne palete boja :).
ovi ostali imaju iznerfejs iz perioda win 95 i nikakvi plaginovi i teme im nece pomoci. daleko je sve to od recimo Airmail 3, Canary Mail, Spark, Polymail, Boxy...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno