Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoćeš da kažeš da se nekad sporo gasi?

Ne nego kada odem na start pa restart dugo se ceka da restartuje.

Neki drajver ili servis to uzrokuje.
Isto mi se desavalo kada sam koristio CAM program za GRID+ uredjaj na kompu, kliknes restart, izbaci restarting screen i tako stoji preko pola minuta...
Uklanjanjem programa se sve normalizovalo.

Izgleda da je uljez za spor restart Intel® Rapid Storage Technology , losu verziju sam instalirao , sad cu da probam neki noviji IRST.

Sta je sa ovim apdejtom na 1709, izgleda da uglavnom donosi glavobolju i nikakve benefite? Jos ga nisam instalirao, cekam da vidim ima li kakve potencijalne koristi od njega.

I ne baš. Napravili su par iritantnih promena (meni), i ima par sitnih bagova, ništa dramatično.
A benefiti, zavise od toga šta koristiš i šta ti znači.

Poslednja izmena od urednika:
Sta je sa ovim apdejtom na 1709, izgleda da uglavnom donosi glavobolju i nikakve benefite? Jos ga nisam instalirao, cekam da vidim ima li kakve potencijalne koristi od njega.

Posle instalacije je najveća dobit, da više neće da te smara svakog dana kako treba da se updejtuje :D

sad skype mozes da snimis samo preko "windows store"
odradio instalaciju windows 10 i snimi sve sem skypa..

seljaci

Opet ******ština u vezi Win 10 Entep. verzije.

Malopre me zove kolega, nakon ažuriranja OS-a izlazi mu ova poruka:

2018-01-29_114719.jpg

Windows instaliran i aktiviran pre 15-ak dana. I posle neko treba da mi kaže kako ovaj Win 10 ne predstavlja najgori mogući OS koji je ikada iko izbacio.

Poslednja izmena:
To i nije licenca za pojedinca. :)

Opet ******ština u vezi Win 10 Entep. verzije.

Malopre me zove kolega, nakon ažuriranja OS-a izlazi mu ova poruka:

Pogledajte prilog 245377

Windows instaliran i aktiviran pre 15-ak dana. I posle neko treba da mi kaže kako ovaj Win 10 ne predstavlja najgori mogući OS koji je ikada iko izbacio.

Ne možeš da kriviš Windows 10 zato što ti izbacuje poruku da piratizovana verzija istog nije aktivirana iako tu verziju Windowsa ne možeš legalno imati jer nisi pravno lice.

Sam si napisao da je enterprise u pitanju.

Jedino što se može, probati da se restartuje service za aktivaciju.

Ili pozvati MS.

Ako baš treba aktivacija za pojedinca, koja neće isteći, sam MS i dalje daje nezvanično, aktivaciju preko ticketa. Kako, ima na internetu, ovde nećemo o tome.

Aman bre ljudi, kako vi znate da nisam pravno lice? Zašto za pravna lice nije moguće uzeti Ent. klučeve?

Dao sam vam sliku da ih imam.

Kako mi je OS piratizovan kada je legalno aktiviran, znači ključ je lagalan i prošla je aktivacija za isti? Ovo se pojavilo nakon nekog (današnjeg, danas urađen) update-a.

Baš za pravno lice se ovo i odnosi. Sad opet moram da ih zovem, da se "ganjam" s njima, itd.

Već sam pisao ranije o tome. Za sve pare ču da ih zovem, naravno, ali da ih pljujem za iste, NARAVNO!

Posle kukate kada vas neko naziva botovima, a ponašate se i pišete upravo tako, kao botovi.

Poslednja izmena:
U tom slučaju, ja se izvinjavam.

Nažalost, jedino što možeš je da ideš na adresu, koja ti je već poznata.

Poslednja izmena:
Pitanje. Gdje si kupio ključ? Da li je direktno od Microsofta ili i koliko si platio za isti ako nije tajna.

Ili može da bude korisnik MAPS-a.

Moguće je da je još negde korišćen taj ključ u M$ ti ga je blokirao otuda i poruka......

Nebitno šta je, poenta je da se do sada na Windows 7 to nikada nije dešavalo.

Da se ne ponavljam, koristimo preko 100 računara sa Win 7, samo ove nove laptopove moramo na Win 10 (jer je pakao oko drivera za iste), plus preko 50 Office 2013 licenci, plus 45 Office 365 korisnika (to ide puta 5 za neupućene), ...

Inače, poslao sam kolegi ključ, iako nisam trebao, trebalo je da ga iscimam ko budalu da mi donese laptop pa da mu ja to rešim, i problem je rešen ponovnom aktivacijom. Do sledećeg update-a, verovatno.

Glupavi Win 10. ;)

Iz cista mira, u sred surfanja. Posle restarta, pola stvari ne radi i nema neta. Mrenuh opet na restart nista se ne desava, samo vrti restarting, mora rucno izgleda...
Prvi put neko *****...[emoji108]IMG_20180131_013036.jpg

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam kako vam uspeva, ali meni Windows 10 od početka (Avgust, 2015.) radi kao Bog, OSIM kad sam ja prepakovao Eset 10 preko Eseta 9....
Tada sam morao da mu opalim refresh sa sve opcijom "Keep All Files" ili kako već beše...

Nijednom nisam gubio podatke....mada u zadnjih mesec-dva.....pojavi se neki update i žešće zezne BOOT.
Kompu treba po 5 minuta da se upali sa sve SSD-om u njemu.

Ne kažem da je sistem savršen, NIJE.....daleko od toga da je savršen ali mi je daleko bolji od Windows-a 7, 8-icu da i ne pominjem.

Takođe koristim 10 od starta i nikad nikakvih problema...još ni sa av nisam imao problema pošta sam na sophos-u godinama već.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Takođe koristim 10 od starta i nikad nikakvih problema...još ni sa av nisam imao problema pošta sam na sophos-u godinama već.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Nije u pitanju bio AV, već to što sam bukvalno instalirao jedan preko drugog ESET, pa su se valjda "poklali".
Doduše i ja sam napravio početničku grešku.
Preko ESET-a 9 Smart Security sam instalirao ESET 10 Internet Security.....kao nije to isti AV pa da se samo verzija razlikuje, već je kao kompletno drugačiji problem.

A tu je i podrška Mikrosofta zakazala debelo.
Kuckao sam im preko nekog "LIVE agenta"......nemaju dva pojma sa životom.

Znaš koja pitanja....."da li ste restartovali računar, da li ste probali da ga iščupate iz struje i tako to"......(na engleNskom smo se divanili) :D
Podrška da se ubiješ.

W10 je toliko disfunkcionalan i beskoristan sistem i to za nezahtevnog korisnika poput mene da ja ne znam kako se ljudi koji racunar koriste za nesto vise od surfa i multimedije nose sa njim.

Iz nekog razloga nece da mi se otvori kalkulator, guglala sam, isprobala sve moguce nacine i nece.

Windows Photo Viewer ne prepoznaje GIF-ove kao takve nego stoje zamrznuti. Tako da sam morala da skinem obaska program za gledanje fotki i GIF-ova.

Starije igrice nece da rade. Konkretno GTA (III/Vice City/San Andreas). Nasla sam neke zakrpe za III i VC i pokrenula ih, ali SA ne moze nikako.

Ne mogu da skidam besplatne aplikacije sa Windows Store-a. Ne znam da li je to zato sto sam onemogucila update, mozda Microsoft kaznjava za takvu rabotu time sto onemogucava preuzimanje aplikacija sa njihovo store-a. Bas je izasla nova verzija Medieval CUE Splitter za W10 sa sve fensi interfejsom, ali sipak.

I tako ovaj svemirski uber operativni sistem nema ni krstene difoltne programe za sitnice kao sto su racunanje i listanje fotki i animacija. Realno jedino sto W10 cini za nijansu korisnijim od Linux distribucija je to sto ima veci i kvalitetniji izbor multimedijalnih plejera. Da POT Player i Winamp ili AIMP mogu samostalno da rade na Linux-u ne bih dvaput razmisljala.

I meni se kalkulator skrsio posle nekog apdejta, i posto nije hteo da proradi, deinstalirao sam ga i ubacio prvi na koji sam naisao. Photo Viewer je oduvek bio rudimentarna aplikacija, i nema razloga da se koristi Store za bilo sta. Aplikacije na njemu nisu preko noci postale bolje nego ranije.

Trazila od Googla preporuku za kalkulator i prva 2-3 koji su mi se svideli ja kliknem na "download" ono me preusmeri na Microsoft Store. Na kraju odem na torrent sajt, ukucam "calculator", skinem i instaliram prvi koji mi je izbacio. Na XP su se gifovi najnormalnije ucitavali, a na najboljem os ikada stoje zamrznuti i pikselizovani. Bas bezveze. Samo cekam sta ce sledece da zakaze ili cikne.

Meni ne radi open file location, ali sam navikao :-D

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

I meni se kalkulator skrsio posle nekog apdejta, i posto nije hteo da proradi, deinstalirao sam ga i ubacio prvi na koji sam naisao. Photo Viewer je oduvek bio rudimentarna aplikacija, i nema razloga da se koristi Store za bilo sta. Aplikacije na njemu nisu preko noci postale bolje nego ranije.

Moffsoft freecalc

Odličan, koristimo ga u firmi. Može i da štampa. Koristi verziju 1. Dvojka se plaća. Za slike sam se snašao. Neki softver iz onih Bundle va od po 1$

... nema razloga da se koristi Store za bilo sta. Aplikacije na njemu nisu preko noci postale bolje nego ranije.

Je li brate, a kako drugačije da teram xbox ekskluzive, a da to nije konzola? :)

Doduše sem mail aplikacije, kalkulatora, xbox igara, xbox aplikacije i one aplikacije za konfiguraciju xbox elite kontrolera ništa sa tog stora ni ne koristim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno