Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nisam mogao više da koristim key od 7 kad sam odradio upgrade na 10. Nisam mogao ni online ni telefonski.

Sent from my E6853 using Tapatalk

Kako to nisi mogao da koristis? Predpostavljam da kada instaliras Win 7 sa tim kljucem, on ne moze da se aktivira?

Ne može 7 više sa tim ključem da se aktivira

Pa jel dobijes novi kljuc za win10?

Novi ključ postoji i možeš ga izvući nekim programom ali ti u suštini ne treba jer vezuješ za mail nalog

Trebalo bi da može do kraja godine, pozovi se na "Assistive Technology".

Da li još uvek važi mesec dana probe pre povratka na prethodni os? Uradi upgrade sa w7 na w10, proba do 30 dana i ako mu se ne dopada rollback na w7.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

10 dana je sada, posle toga mora clean install 7mice.

Ја сам имао исту седмицу инсталирану на два харда у компу па сам једну апгрејдовао а друга остала како јесте. Не стартујем их (наравно) истовремено и није било проблема до сада. Ваљда не праве проблем када се замени хард па сам једном давно пробао ту другу инсталацију, неко време имао две седмице и после једну апгрејдовао.
Ако имаш довољно дискова, можда пробаш ово. Клонираш један па на том другом апгрејдујеш и имаш оба. После неког времена можеш да убијеш онај који ти се не свиђа.

1+

Evo još jedne Win10 gluposti koju otkrih slučajno. Tražio restart za instalaciju ažuriranja. Pustim ga na "update and restart". Dok je to radio, setim se da bi bilo bolje da sam ga ugasio skroz, jer sam izlazio. Posle ažuriranja i restarta, na loign ekranu kliknem na gašenje, a ono i dalje stoji opcija "update and...". Ovo je gore od beta verzije. Naravno, posle logina, u start meniju su lepo bile opcije, bez "update and". Pritom, za aktivno vreme ne dozvoljava ništa duže od 12 sati, a ja često radim za kompom i preko 15 sati odjednom. Da ne pričam kakva je glupost to da ne možeš da restartuješ kompjuter, a da on ne krene u ažuriranje. Šta ako sam u sred posla i morao da restartujem zbog neke gluposti? Može da se desi da čekam satima na ažuriranje (dešavalo se). Ažuriranje bi moralo da se vrši samo prilikom gašenja i to skroz, jer mi tada kompjuter nije potreban. Ne sme ništa da ostane za sledeće uključivanje, jer mi je tada (hitno) potreban za rad. Defintivno kao da su diletanti smišljali.

Može da se namesti na mnogo duže, kod mene je od 0 (ponoć) do 23h. Za to vreme se neće restartovati a za restart posle updejta lepo piše. Nije ništa drugačije ni na 7mici.

@CountMike Zaključujem da nemamo iste verzije. Pokušao sad ponovo. Bilo mi je namešteno active hours od 10-22. Kako sam namestio da bude od 8 (do 22) napiše žutim slovima u tom prozoru "Active hours can be set between 1 and 12 hours" i Save dugme je isključeno. Eventualno da tražim da li postoji neki registry ključ za to, ali kroz interfejs mi definitivno ne dozvoljava.

Kako zabraniti glupom Windowsu da sam instalira drajvere za graficku?
Jel postoji uopste nacim bez third party aplikacije?

Edit:

Nadjoj "Change Device installation settings", da li je to to?
Edit2:

Sad vidim da sam promasio temu, hteo sam u W10, zavrsilo u W10 hate, mada delom i jeste mesto ovde :d

Poslednja izmena:
Kako zabraniti glupom Windowsu da sam instalira drajvere za graficku?
Jel postoji uopste nacim bez third party aplikacije?

Edit:

Nadjoj "Change Device installation settings", da li je to to?

To ili ručna instalacija isith. Imaj na umu da po prvom dizanju 10-ke nakon instalacije Windows 10 sam skida drajver i instalira ga ne koristeći WIndows Update i jedini način da to spriječiš jeste isključivanje sa mreže.

Znam to, dizao sam W10 bar 50 puta.
Neko vreme sam imao praksu da skinem O&O ShutUp 10 i iskljucim update, telemetriju i sve ostalo, u poslednje vreme sam mu pruzio sansu da radi bez toga, izgleda da sam pogresio :D

Drajver skidam manualno uvek, jer me najnoviji Radeon WHQL zeza sa jedinom igrom koju trenutno igram, Overwatch, pa sam trenutno na 16.11.3 koji mi je najstabilniji od svih koje sam probao, a probao sam gomilu.

On je pregazio manualnu instalaciju drajvera i zamenio samo drajver, Radeon Settings ostao onaj stari, zato i nisam primetio da se to desilo, a vidim da mi igrica lose radi..

Uh, nikako bez Anti-Beacona i ShutUP-a, plus podesavanje samog Windows Updatea.. Tako onda vec radi solidno, nema sta.

Instirao sam Anti-Beacon(i immunizovao :d) i iskljucio update preko O&o.

Sledeci put cu skinuti lepo Anniversary update, eno ga na laptopu radi stabilno, bez greske i update-ova vise od godinu dana..

Cpu usage se smanjio za barem 10-15%...

Poslednja izmena:
Možeš koristiti WUMT i staviti WU u notification mode.

Ako ćeš već anniversary update, onda je najbolje koristiti LTSB.

Instirao sam Anti-Beacon(i immunizovao :d) i iskljucio update preko O&o.

Sledeci put cu skinuti lepo Anniversary update, eno ga na laptopu radi stabilno, bez greske i update-ova vise od godinu dana..

Cpu usage se smanjio za barem 10-15%...

to je ta kombinacija, 99.99 posto telemetrije i gluposti nestane.

Samo Current Branch for Business + Defer feature updates + WHQL drajveri. Da, nakon instalacije, Win sam svuče neke drajvere, a i drajveri za AM4 čipset imaju neke za grafiku u sebi. Međutim, kad instaliram Crimson WHQL nakon svega toga, radi kao podmazano. Samo mi Crimson nudi nove verzije koje uredno odbijam, ali mi se Windows ne meša u to. I tako je na 3 sistema koje koristim (Intel/AMD + Radeon).

Ali slažem se da je glupost, možda i najveća, to što je računar neupotrebljiv tokom ažuriranja. Jasno mi je da je restart potreban, tako je i na linuxu kod većih apdejta, ali bar nek odradi sve što treba u pozadini. A što se "automatskog" restarta tiče, i to je bezveze, ali nije toliko strašno. Ja bar ne mogu da nastavim da radim kad vidim da je izvršen update koji traži restart, moram odmah da ga gasim :) Isto to radim i u linuxu, eventualno se samo izlogujem ako restart nije neophodan, ali svejedno je, jer moram da gasim sve što radim, samo kraće traje :)

Kako da iskljucim driver update a da ne diram standardni ? iako sam ga iskljucio u driver podesavanjima on se sam OPET updateuje ...
neverujem kolko problema ja imam sa ovim racunarima ... ali bukvalno 2,3 sata dnevno sto upalim isti meni to vreme ide na gledanje nekih procenata i resetovanje racunara i petljanje oko najboljeg drajvera itd. ? pa muka mi je vise od te zavrzlame.

Instaliraj Winaero tweaker imas opciju Disable driver update.
Osim toga imas i gomilu drugih korisnih podesavanja.

Kako da iskljucim driver update a da ne diram standardni ? iako sam ga iskljucio u driver podesavanjima on se sam OPET updateuje ...
neverujem kolko problema ja imam sa ovim racunarima ... ali bukvalno 2,3 sata dnevno sto upalim isti meni to vreme ide na gledanje nekih procenata i resetovanje racunara i petljanje oko najboljeg drajvera itd. ? pa muka mi je vise od te zavrzlame.

gpedit.msc .... computer configuration, administrative templates, windows components, windows update/ do not include drivers with ms update stavi enable...

gpedit.msc .... computer configuration, administrative templates, windows components, windows update/ do not include drivers with ms update stavi enable...

Stavio sam valjda ce upaliti , znam da sam i za cortanu to odradio ali mislim da nema nikakvog efekta jer je i dalje ima u task manageru , nvidia geforce mora ponovo na reinstall u svakom slucaju i verujem da ce ponovo da pravi probleme na autoupdate, to je ono ... win 10.

i verujem da ce ponovo da pravi probleme na autoupdate, to je ono ... win 10.

Ima Windows svojih problema i mana, a tvoja situacija bi svakako i mene izluđivala i bacala u očaj. Ipak, mislim da su za drajvere odgovorni proizvođači hardvera. Da ih naprave, testiraju i uvere se da rade i redovno prave nove verzije. Ili da objave da određeni model nije podržan za neki OS. Što se Kortane tiče, ja sam uspeo da je isključim odavno, prema nekim uputstvima sa neta. Nisam je viđao u procesima (možda su prebacili u neki koji nije očigledan?).

Auto update drajvera nema veze sa samim drajverima, u pitanju je bug ili prosto loša realizacija OK ideje. Imao sam isti problem ranije, update je instalirao drajvere sam i kada je update drajvera bio isključen. Pride, par puta je to uradio dok sam bio u igri pa je pucao sistem (ono, savršeno vreme za update GPU drajvera je dok igraš video igru u fullscreen-u). Isključivanje update-a drajvera kroz Automatic update ne radi uvek kako treba. Meni je pomoglo tek posle više reinstalacija drajvera i paljenja/gašenja opcije. Koristio sam i onaj AMD uninstaller, verovatno i nVidia ima nešto slično.

Znaci kad je meni crashovala igra u sred ranked partije on je zapravo instalirao drajver, haha..
Sve zivo je puklo, morao sam na dugme da iskljucim PC, posle toga je radio diskcheck, Radeon Settings izbacivao neke errore..

Ovo se nije desavalo na Anniversary Update..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno