- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,205
A ne,vas dvojica propustate film... iliti nemate pojma... vi ste obicni juseri... (nebitno sto imas diplomu MS sys admina)...
Vaistinu će doći poznati "google rudar"!Doci ce ahrandjen iz oficijelne w10 teme i svojom winougodnom rukom resice sve vase probleme... o smrtniiiciiiiii....
Pod Kitno da se promeni naziv teme Vuk40 - ofišl hejt tred.
Šta ste napeli čoveka? Sviđa mu se desetka, koristi je, odgovara mu, funkcioniše sve, kod njega, u temi pomaže drugim ljudima.
Grub je? Nekulturan? Laže?
Ignore, Report, plati pivo moderatoru da ga banuje, plati dva piva grobarima da ga istresu iz gaća.
Samo kažem ;-)
Zasto moraju da uce o serovanju kada si ti tu?
Tebi je posao da namestis,njima da vide ikonu shared foldera i gotovo...
Ili nesto propustam?
...mnogo, kao retko ko pre njega na ovom forumu.
I da bi pristupio tom šerovanom folderu mora da bude ulogovan kao taj user. Mala mreža sa par računara i jednim mrežnim štampačem, nema tu servera niti potrebe za nekim sys adminom sa diplomom.![]()
Sad mi nije jasno: ti odrzavas tu jednu mrezu ili vise na razlicitim lokacijama?
I sta ce mrezi sa par kompova neki high sekjuriti,a i da je veca,sto da pamti neko user i pass... to mi tako ne prakticno i glupo...
Vaistinu će doći poznati "google rudar"!
Evo baš u petak sam bio svedok kako se čoveku zagorča dan na poslu zbog win update-a. Otišao čovek na ručak i vraća se, a njegov računar ne reaguje ni na restart. Na kraju se ustanovilo da je win pokušao da odradi update (iako je računar bio u sleep stanju) i tu je zakucao. Na kraju je morao format da se uradi i propade čoveku 2 prethodna dana provedena u programiranju na projektu. *** mogao je i commit da se uradi na git/svn (da dočekam pametne što bi skočili odmah) ali je politika projekta takva da se ne verzionišu polovične implementacije. Baš je bila frka. I kažu mi da od kako su pre tri meseca prešli na win10, da je učestala pojava problema i razmišlja se o vraćanju na win 8.1.
Inače, ne radim u toj firmi nego sam proveo taj dan u poseti poslovno.
E onda ti dođe jedan Windows apostol koji nije odmakao od Edge-a i YouTube-a i kaže kako je to do korisnika...
Sreća pa kod mene u firmi ne planiraju još prelazak na win10. Za sada win8.1 radi odlično.
Sent from my Xperia ZR using Tapatalk
Pod Kitno da se promeni naziv teme Vuk40 - ofišl hejt tred.
Šta ste napeli čoveka? Sviđa mu se desetka, koristi je, odgovara mu, funkcioniše sve, kod njega, u temi pomaže drugim ljudima.
Grub je? Nekulturan? Laže?
Ignore, Report, plati pivo moderatoru da ga banuje, plati dva piva grobarima da ga istresu iz gaća.
Samo kažem ;-)
...mnogo, kao retko ko pre njega na ovom forumu.
Office čuva backup kopije na 10 min po defaultu. Kod mene je na 2 min, tako da ti drugarica može izgubiti maks 10 min rada.
A da, ubola je 03:00 za update...
S druge strane, ja po defaultu jos od xp-a svima gasim update, pogotovo "drugaricama", "tetkama" itd... Jedino u firmama ostavim upaljeno, ali im lepo objasnim šta je i kako funkcioniše, da ne bude onoga "komp mi se gasio 10 minuta, ja ga čuknuo/la iz struje i sad neće da krene..."...
A priča od gore "to je nekad moglo tako zašto sada ne može?" mi se popela na k...
Sent from Tunguzija.
Kao kad covek prvi put sedne u auto pa podesi sediste (volan ako je moguce), retrovizore.... Tako bi svako trebao da podesi svoj racunar za komotnije koriscenje, ako ne zna zamoli nekoga ko zna.
Kao kad covek prvi put sedne u auto pa podesi sediste (volan ako je moguce), retrovizore.... Tako bi svako trebao da podesi svoj racunar za komotnije koriscenje, ako ne zna zamoli nekoga ko zna.
Amin!OS mora da je sluga a ne gospodar, ja odlucujem kada se sta desava, kada se pali, gasi, spava, sere i sta god vec. Nije MS vlasnik mog kompa i mog rada vec ja.
Sve dok je korporativna politika takva kakva jeste, imacemo ovakvo djubre od os-a, koji je u potpunosti u skladu sa vremenima u kojima zivimo - uskracivanje individualnih prava i sloboda na ustrb profita/kontrole vrha izvrsne vlasti/finansijske piramide.
To je vec druga stvar ako nisi ti radio... ali je generalno problem sto ljudi nisu informaticki obrazovani, kod nas je informatika jos uvek izborni predmet. Ima desetka svojih bubica, ihaj, ali je dosta veliki problem i u korisnicima...
Sent from my T1 7.0 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari