Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A koji windows je radio tako? Koristim windows od 98, verujem da vas ima matorijih koji ste koristili i 3.x i 95. Pa valjda se sećate koliko je tamo bilo svakodnevnog zezanja i nestabilnosti. Ništa bolje nije bilo ni sa XP i sedmicom. Pređite, braćo, na Apple i nemojte da se maltretirate više.
Kad sam svojevremeno kupio prvi komp sa devedeset osmicom, prvog dana sam radio format. Od samog starta sam shvatio windows kao OS koji ti daje slobodu da se zezaš, ali moraš nešto i da naučiš.
Ako hoćeš sistem u kome ne treba puno da učiš, koristiš Mac.
Cini mi se da sam manju zahebanciju imao za ZX Spectrumom tamo negde pre jedno 35 god. Radim na Windowsu od kad se pojavio, radio sam i na Mac-u, takodje od kad se pojavio, recimo da imam poprilicno iskustva. Nijedan Win do sada nije pokusavo ovo sa korisnikom sto pokusava W10, a to je da ti vrlo jasno stavi do znanja da je MS gazda tvog kompa i da on bolje od tebe zna sta tebi treba. Takva agresivna i "kolonijalna" politika niej postojala ranije. Ja razumem da je milijunima geek-ova i noob-ova "dosadilo" da gledaju u W7 pa im treba nova vizuelna stimilacija i "nesto novije i bolje", ali W10 to nije, jednostavno nije. W10 nije brzi, nije stabilniji, nije friendly prema korisniku u odnosu na npr W7, kog kada sveze instaliram, treba mi jedno sat dva da kastomizujem prema svojim potrebama (onda image) i zaboravim mesecima da postoji. Godisnje svez format c, image restore i tako u zaborav narednih godinu dana bez ijednog jedinog problema, a ja bas umem da opteretim masinu (ne igricama).
Bilo bi normalno i logicno da novo radi bolje od starijeg, medjutim to ovde nije slucaj, a onda MS i sendvichari ovde vredjaju inteligenciju apologetikom o novim pendzerima. Mis'im dokle...

Blago tebi kad svake godine radiš format C. Ja OS instaliram samo kad menjam hardver. Na postojećoj mašini je bilo Win 8 (imao licencu) -> 8.1 -> 10 -> 10 AU
Gomila instaliranih i brisanih programa. Sad sam uključio defer updates i isključio update drajvera i više nema šta da brlja :)

Jedino što stalno restartuje računar zbog security update-a sam od sebe, no dobro !

Objasni "stalno". Svaki dan? Koliko puta dnevno? Molim te za preciznu definiciju reči "stalno", da znamo. Poslednjih...pa negde od avgusta, nas 12 mojoj kancelariji ima Win 10, tu sedimo od pon-petka od 9-17h, ako se stalno resetuje mi ne bi mogli da radimo posao, a radimo. Nikad niko nije rekao a u pm šta je ovo resetuje mi se računar gde baš sad...nikad niko. Dakle, šta je stalno?

Ako se ne stavi active hours radi šta on hoće i kada hoće, koliko često idu apdejti- šta znam par puta mesečno, ne pratim i ne zanima me. Drugarica pisala master rad i restartovao joj u sred pisanja !! Meni treba posle posla "kućni" računar, i ne sme da se restartuje noću sam od sebe jer imam budilnik na njemu, i 2 telefona (redudantnost :) ). Ako bi se restartovao sam od sebe došao bi do screena kada se kuca password i ne bih imao budilnik. Jeste banalan primer ali prikazuje problem. U suštini nemam ništa protiv security update-a, ali funkcionisanje celog update sistema na w10 je žalosno. Prihvatljivo mi je da se instaliraju kad ja hoću. Ipak sam dao svojih 700-800e na HW i hoću da to funkcioniše kako ja hoću.

Ako ti je to normalno i prihvatljivo i vrhunac kvaliteta onda ok, kao što Lepi Kokan reče pre par postova - različita je percepcija o vrhuncu kvaliteta. Nekom trećem je vrhunski kvalitet da na avatar stavi američku zastavu, 100 ljudi 100 ćudi.

Inače i dalje nisi odgovorio koja banka koristi W10 o čemu si pisao pre par stranica, mada pretpostavljam zašto nisi.

Poslednja izmena:
Ako se ne stavi active hours radi šta on hoće i kada hoće, koliko često idu apdejti- šta znam par puta mesečno, ne pratim i ne zanima me. Drugarica pisala master rad i restartovao joj u sred pisanja !! Meni treba posle posla "kućni" računar, i ne sme da se restartuje noću sam od sebe jer imam budilnik na njemu, i 2 telefona (redudantnost :) ). Ako bi se restartovao sam od sebe došao bi do screena kada se kuca password i ne bih imao budilnik. Jeste banalan primer ali prikazuje problem. U suštini nemam ništa protiv security update-a, ali funkcionisanje celog update sistema na w10 je žalosno. Prihvatljivo mi je da se instaliraju kad ja hoću. Ipak sam dao svojih 700-800e na HW i hoću da to funkcioniše kako ja hoću.

Ako ti je to normalno i prihvatljivo i vrhunac kvaliteta onda ok, kao što Lepi Kokan reče pre par postova - različita je percepcija o vrhuncu kvaliteta. Nekom trećem je vrhunski kvalitet da na avatar stavi američku zastavu, 100 ljudi 100 ćudi.

Inače i dalje nisi odgovorio koja banka koristi W10 o čemu si pisao pre par stranica, mada pretpostavljam zašto nisi.
Evo, ja ne znam za banke ali Pošta npr. koristi Windows 10 od pre par meseci.

Nije to do firme nego do ove bajne drzave.

Pozdrav,otkako sam se izlogovao sa microsoft naloga i prešao na local account laptop mi je prodisao,u prvom slučaju je radio jako tromo,ventilator je bio bučan i kad je laptop u idle stanju,evo upravo koristim lokalni nalog,otvoren mi je hrom sa nekoliko tabova i računar se uopšte ne čuje,takođe sam stavio wifi na opciju"metered" tako da ne instalira apdejt automatski,više onaj svchost ili kako se već zove na zabija cpu na 100

Cini mi se da sam manju zahebanciju imao za ZX Spectrumom tamo negde pre jedno 35 god. Radim na Windowsu od kad se pojavio, radio sam i na Mac-u, takodje od kad se pojavio, recimo da imam poprilicno iskustva. Nijedan Win do sada nije pokusavo ovo sa korisnikom sto pokusava W10, a to je da ti vrlo jasno stavi do znanja da je MS gazda tvog kompa i da on bolje od tebe zna sta tebi treba. Takva agresivna i "kolonijalna" politika niej postojala ranije. Ja razumem da je milijunima geek-ova i noob-ova "dosadilo" da gledaju u W7 pa im treba nova vizuelna stimilacija i "nesto novije i bolje", ali W10 to nije, jednostavno nije. W10 nije brzi, nije stabilniji, nije friendly prema korisniku u odnosu na npr W7, kog kada sveze instaliram, treba mi jedno sat dva da kastomizujem prema svojim potrebama (onda image) i zaboravim mesecima da postoji. Godisnje svez format c, image restore i tako u zaborav narednih godinu dana bez ijednog jedinog problema, a ja bas umem da opteretim masinu (ne igricama).
Bilo bi normalno i logicno da novo radi bolje od starijeg, medjutim to ovde nije slucaj, a onda MS i sendvichari ovde vredjaju inteligenciju apologetikom o novim pendzerima. Mis'im dokle...
pa na ZX nije bilo ni bog zna sta mnogo da se radi. dobar OS bio :) zar nije MS stavio do znanja da je on gazda tvog kompa sa windows 7 kad je ljudima poslao update koji pokrene update windowsa na win 10?

ja ne vidim razliku u brzini izmedju win 7 i 10 (mozda nisi dovoljno dugo koristio win 10 da primetis). neke apps mozda malo brze otvara ali to mislim da je do toga da je win 10 star 3 ipo meseca dok je win 7 bio star 4 godine cini mi se, bio je reinstall kad sam uzeo 8GB rama pa stavio 64bit umesto 32bit koji je bio instaliran kad se win 7 i pojavio. ne znam zbog cega bi win 7 reinstalirao jednom godisnje taj windows je rock stable, takodje mi cudno da godinu dana ne mislis o systemu, zar ti ne trazi windows da instalira neke updates u tih godinu dana?. dosad mi je i win 10 rock stable, jedini restarti su bili posle 2 updatea jer je win to trazio (nista cudno to trazi i win 7) i posle instalacije drajvera za graficku (sto sam takodje radio i sa win 7). jos uvek mi se nije desilo to sto se ovde svima desava da mi se win 10 sam restartovao, izgleda nemamo istu verziju, kao i to da nekima nonstop iskacu neki updates. evo upravo gledam update history i bilo je 28.10. 18.10. 12.10. 30.09. 17.09. i 02.09. to je sve otkad koristim win 10 tamo od kraja jula, i ne razlikuje se uopste od ucestalosti updates na windows 7 kad se on pojavio. nista mi updates nisu pokvarili, namestio sam da mi javi da ima update i nista ne instalira automatski. to je sve sto sam dodatno podesio na winu cak nisam ni cackao po services jos, sto sam uvek radio kod win 7 (ima vremena i za to).

e da i win 10 ima malo bolji memory management, vidi se kad gasis i palis apps da to mnogo brze ide, mada to i win 8 radi bolje od win 7.
https://www.youtube.com/watch?v=VMPeTrHNX1U
kako to da se windows 10 upgrade-uje na windows 10 :)

Poslednja izmena:
Čovek misli da je win10 vrhunac kvaliteta. To je njegovo pravo.
Ima i ljudi koji isto misle i za našeg premijera i njegov tim. Ovo je slobodna država.

Uopšte ovo ne mislim, odakle si to izvukao? Windows 10 mi treba zbog ponekih igara, šta ćeš. ;)

@qryak

Ne brini ti za mene, sa Fractal kućištem sam ekperimentisao jer je karta vrela a sa Windows 10 ne ekperimentišem mnogo mada sa tačke jednog prosečnog gamera i korisnika znam i više no dovoljno. Naterao sam ga da radi kako hoću ali čini mi se da nemam dovoljno kontrole, ako ga podesim a on zeza, mada nije zezao pre update-a onda sam ja kriv, nema ko drugi. Ja volim da podesim sistem, ali ne volim kada on to izmenja a da nema potrebe.

stopke, brate moraš da mi se skineš sa komentarima o avataru, ok kapiram da si bolestan lik kome je verovatno za sve u životu kriv neko drugi, ali iskreno, skini mi se. Realno staviću te na blok, šta se i ja pravim pametan...

Nema razloga da se ljutiš, samo sam pomenuo to kao dodatni primer. Sve sam suprotno od toga što si napisao.

Stopke, nemoj da se čudiš.
Postoje ljudi koji vole nato, windows10, premijera, pasivan "okej" seks... sve to je legalno i dozvoljeno zakonom.

Poslednja izmena:
Fasciniran sam da ova tema opstaje, ali fasciniran. Ja bih malo smanjio gas, i definitivno pokušao da skrenem komentarisanje sa ličnog nivoa ako može, ako ne može ima i tu leka. Ja vas više neću uznemiravati, evo windows 10 je najgori treba zapaliti svakog ko ga koristi, aj nek vam je sa srećom.

Nije na ličnom nivou, macane. Ne nerviraj se.

Koliko ljudi toliko i ćudi, o ukusima ne treba raspravljati, jedan čovek - jedan glas. U demokratiji odlučuje većina.

Fasciniran sam da ova tema opstaje, ali fasciniran. Ja bih malo smanjio gas, i definitivno pokušao da skrenem komentarisanje sa ličnog nivoa ako može, ako ne može ima i tu leka. Ja vas više neću uznemiravati, evo windows 10 je najgori treba zapaliti svakog ko ga koristi, aj nek vam je sa srećom.

naravno da je najgori... nema sta da trazi pored maca ili neke opremljenije linux distribucije
bukvalno poluproizvod

pa od 8.1 je sigurno bolji :)

meni jeste. ti si na windows 7, zar ne?

To je zato što je prošao poslednji voz za prodaju kompjutera sa W7 pa ljudi žurili da ga uhvate. Od sada ima samo da raste procenat 10ke.

Isto kao što je u septembru pao rejting 10ke "jer je počela" škola ??? LOL

Btw w7 pro može i dalje da se dobije kroz downgrade prava... Do 31. oktobra 2017.

October 31, 2017 End of Distribution

Windows 7 Pro
Windows 8.1
Windows 10 Pro DOWNGRADE to Windows 7 Pro or 8.1 Pro

Poslednja izmena:
Prevazidjena u smislu...?

Meni deluje brze, tucet drajvera instalirano sa sistemom, ono sto fali sam instalira, primetio sam da je zauzece cpu-a manje, kao da je dx 12 malo rasteretio cpu u igrama. Hardver mi je novijeg datuam verovatno i to ima veze. Čak i program "photos i media tv" meni su upotrebljivi, ja dosta slikam pa kada priključim aparat na pc da prebacim slike za 5-10 sekunde prebazim 50-100 slika. iste stvari sam radio na osmici nekako mi je bilo sporije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno