- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
Cini mi se da sam manju zahebanciju imao za ZX Spectrumom tamo negde pre jedno 35 god. Radim na Windowsu od kad se pojavio, radio sam i na Mac-u, takodje od kad se pojavio, recimo da imam poprilicno iskustva. Nijedan Win do sada nije pokusavo ovo sa korisnikom sto pokusava W10, a to je da ti vrlo jasno stavi do znanja da je MS gazda tvog kompa i da on bolje od tebe zna sta tebi treba. Takva agresivna i "kolonijalna" politika niej postojala ranije. Ja razumem da je milijunima geek-ova i noob-ova "dosadilo" da gledaju u W7 pa im treba nova vizuelna stimilacija i "nesto novije i bolje", ali W10 to nije, jednostavno nije. W10 nije brzi, nije stabilniji, nije friendly prema korisniku u odnosu na npr W7, kog kada sveze instaliram, treba mi jedno sat dva da kastomizujem prema svojim potrebama (onda image) i zaboravim mesecima da postoji. Godisnje svez format c, image restore i tako u zaborav narednih godinu dana bez ijednog jedinog problema, a ja bas umem da opteretim masinu (ne igricama).A koji windows je radio tako? Koristim windows od 98, verujem da vas ima matorijih koji ste koristili i 3.x i 95. Pa valjda se sećate koliko je tamo bilo svakodnevnog zezanja i nestabilnosti. Ništa bolje nije bilo ni sa XP i sedmicom. Pređite, braćo, na Apple i nemojte da se maltretirate više.
Kad sam svojevremeno kupio prvi komp sa devedeset osmicom, prvog dana sam radio format. Od samog starta sam shvatio windows kao OS koji ti daje slobodu da se zezaš, ali moraš nešto i da naučiš.
Ako hoćeš sistem u kome ne treba puno da učiš, koristiš Mac.
Bilo bi normalno i logicno da novo radi bolje od starijeg, medjutim to ovde nije slucaj, a onda MS i sendvichari ovde vredjaju inteligenciju apologetikom o novim pendzerima. Mis'im dokle...