Probao sam da ga koristim. Prilično neprijatno iskustvo. Obzirom da voli da briše i instalira koješta, da mi servira reklame u start, tj. mi se meša u posao, zaključak je jednostavan.
To što piše na wiki je delimično tačno. W10 je OS za pružanje MS usluga odnosno servisa koji meni ne trebaju, nikad nisam koristio, niti planiram da koristim, a ne mogu da ih isključim na jednostavan način i da sam pri tome siguran da su isključeni. UI je i dalje nakaradan, ključni delovi w10 su i dalje šuplji, upotreba AV paketa je i dalje potrebna kod većine korisnika.
Očekujem da će budući malware da se ušunja u MS cloud kroz w10 i pokrade sve informacije o korisniku.
Usput, Cortana da bi radila mora da pošalje zvučni zapis u cloud da bi tamo analizirali šta je korisnik rekao. Kada dobiju analizu zvučnog zapisa potrebno je izvršiti komandu ili pretragu. To znači da se indeksirani korisnički podaci nalaze u cloudu.
Stvar je percepcije.. neko prihvata da MS zna osetljive podatke korisnika, neko drugi prihvata da Google zna to.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk