Drajveri i Windows, i njihova kombinacija. Taj Windows nije za najnoviji hardver, pogotovo ne 12 meseci pre isteka podrške. Instaliraj Windows 11 i skrati muke sebi. Ovo se dešava svaki put kada se globalno menja Windows, kvalitet drajvera za stare verzije je nikakav.Pitanje je zašto se ovo dešava?
Na računaru sam lokalni admin (računar je pod domain), takođe je tu niz kompaniji alata za zaštitu tako da bih isključio mogućnost nekog virusa. Ipak pokrenuo sam NPE i našao mi je problem u Velocity softveru (emulator na Androidu za Windows Mobile uređaje). Dao sam dozvolu da obriše iako znam da nije do toga i opet se isto dešava. Registy sam provjerio preko Malwarebytes, CCleaner i SuperAntiSpyware.
Šta bi mogao biti problem?
Kada sam pomenuo da je ram potencijalni problem, ne mislim na količinu. Možeš da ga testiraš do mile volje i da bude potpuno ispravan. Međutim, naprimer, u kombinaciji sa pločom i tajminzima, može biti nekih problemčića. Probaj apdejt BIOS-a, olabavi tajminge ...Što se tiče RAM-a ima ga dovoljno 64GB, rijetko kada pređem na 2/3. Problem je samo u Windows Exploreru.
Ram je nov, radi u dual Chanel modu, testiran je MemTest86 programom. SSD je takođe nov, nije radio ni mjesec dana, testiran je softverom proizvođača a poslije i HD sentinelom.
Poslednji zvanični LTSC.@Ludak
Da li si odmah nakon instalacije ugasio Windows Update? I koji tačno LTSC imaš?
Brend name je mašina, Lenovo radna stanica. Veoma su male šanse da je Lenovo pustio ne kompatibilni sistem.Kada sam pomenuo da je ram potencijalni problem, ne mislim na količinu. Možeš da ga testiraš do mile volje i da bude potpuno ispravan. Međutim, naprimer, u kombinaciji sa pločom i tajminzima, može biti nekih problemčića. Probaj apdejt BIOS-a, olabavi tajminge ...
I nove komponente umeju da brljave
Meni najviše liči na neki softverski problem, kao da nešto zaključa proces.
Malo mi nije jasno ovo, šta imaš instalirano i šta radi non stop? Explorer generalno ima ispade i na 10 i na 11. Najbolji deo je kad mi je puko na 11 jer sam upalio Seagate software, dok sam radio transfer nekih fajlova.takođe je tu niz kompaniji alata za zaštitu tako da bih isključio mogućnost nekog virusa
Win 10 search je krš, a ni 11 nije mnogo bolji. Postalo je meme.Pitanje:
ima li neko rešenje za extra sporu pretragu u exploreru na win 10?
Win 7 bi odma prikazivao fajlove po kriterijumu pretrage i tako je delovao mnogo brže u radu od win 10.
desetka je tragično spora!
Da li neko zna kako da iskljucim Microsoft Compatibility Telemetry service?
Jede mi ` 30% procesora konstantno.
Ugasen servis, odradjen disable u task scheduleru, ali i dalje je tu.
Neka ideja?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari