Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Šta se patite - najlakše WUMT. Ima opciju da otključa apdejt, privremeno ili trajno, nikad ne omaši. Neće proći samo ako je apdejt ubijen tako da mu nedostaju komponente (izbrisaane).
Jedino mi nije jasno kakve veze PS ima sa Win apdejtom? Uvek sam preuzimao izdanja sa sajta ruskog monarha, nikad nije bilo problema sa mojim omiljenim izdanjima LTSC-a.

Poslednja izmena:
Sređeno sa nekim tool-om wub. Ne razumem kako nije hteo da se pokrene PS, ali nisam imao vremena da se bavim time. Legalna je verzija PS inače, da li je odradio update koji je tražio noviji windows, ne znam.

Juče mi je stigao 22H2 Feature update, a pre toga me je cimao BSOD zbog lošeg drajvera. Tek kada je apdejt prošao, javio se VirtualMIDISynth i zatražio driver fix. Jeste da se duže instalira, ali vredi.

Imam problemčić da mi sat na zaključanom ekranu meša 12časovni i 24časovni prikaz, kako kad. Treba da je uvek 24časovni, tako je namešteno, ali nekad sistem sam odluči da pokaže AM/PM varijantu. Kako da rešim?

Probaj promenom zone, restart, pa vrati region... Pogledaj i u Control panelu...

Noob pitanje: Kako da sacuvam Serbian Latin tastaturu a da mi na numerickoj tastaturi kuca tacku "." a ne zarez "," ?

Noob pitanje: Kako da sacuvam Serbian Latin tastaturu a da mi na numerickoj tastaturi kuca tacku "." a ne zarez "," ?

Probaj sa Microsoft Keyboard Layout Creator (MSKLC) Version

klonirati Serbian LAtin i samo promijeniti numpad na tačku.

Trebao bi mi brzi fix. Na ženinom laptopu je LTSC verzija win 10, licenca kupljena za par dolara preko allkey shop ili tako nešto. Pobrisan bloat i blokiran win update. Sada joj ne radi photoshop jer traži update win a update ne radi. A ja sad ne znam sa kojim sam tool-om blokirao update. Probao nešto random što sam našao online,

Opet ista priča, dobija ovakvu poruku (prilog). Koji tool da koristim da omogućim update?
A zašto uopšte blokiraš update? Naročito na LTSC...

Spustih se na Windows 10 i iskreno jako mi se dopada kako radi, mnogo fluidnije nego 11, počev od otvaranja aplikacija pa do kretanja kroz menije. Kako da se osiguram da mi ne povuče negdje "greškom" 11 upgrade pošto vidim da mi ga već forsira. Dakle, htio bih nastaviti da primam apdejte za 10 ali bez Win11 upgrade apdejta.

Gde mogu free da skinem Fireplace screensaver?

Koji?
Hint - npr ruskih 2 dolara ...softonic, 3planetsoft ...

Ne razumem, šta da li je bezbedno? Hoćeš da ga platiš?

Free je treba da se instalira

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    16.7 KB · Pregleda: 51
Pa naravno :)

Mislim da mi je konacno capno ssd, izbacio blu skrin i sistem iz broken. Ne moze da ga riperuje. Probacu kasnije... Nesto izbacuje system32. Imam rezervni ssd.. pain in the ass

Najpre proveri zdravlje ssd-a nekim sistemom podignutom sa fleške (Strelec isl ...). Da vidiš da li uopšte vredi da gubiš vreme i eventualno bekapuješ šta još može ako imaš šta.

Nzm kako, odo do servisa nema na tom ssd nista. Ne mogu ni da udjem u win

Poslednja izmena:
Pa rikno je i to je to ne razumem sta si hteo reci? To sam iz sprdnje postavljao cudeci se da i dalje radi. Jedino sam mozda mogao klon da napravim da se ne zezam sad sa svim postavkama i podesavanjima. Da imam win 11 na flesu rado bi njega inst. a Ssd rezervni imam i nadam se da nije doa. Izvinjavam se ako sam ikoga uznemiro, smorio i sl. 🥂

Pa to kada ne praviš i održavaš pravi backup a diskovi kao i ostala elektronika su živi mrtvaci tj. mogu da riknu bilo kada samo kada diskovi odu. odu i podatci a to je još i naj lakše sprečiti.

Nisam znao to da uradim merkao sam sa kojim programom da uradim klon i ybg 😎

Hitno ! Sta izabrati?? P.s ybg samo je nastavilo dalje

Prilozi

• IMG_20231231_163950759.jpg
    IMG_20231231_163950759.jpg
    251.1 KB · Pregleda: 109
Vrh Dno