Ах тражи ти партиције за виртуалну меморију и тако то, пошто линукс тражи исту као засебну. Ја нисам хтео да куцам ово што је каунт куцао јер сам проценио да кад питаш за д да си се за то одлучио, али кад њега није мрзело само да потврдим да је то тако. Наравно најбоље увек други диск.
Ако ти је баш битно да снимаш ту тај линукс и нећеш виртуално(или не би радило ок ако је стари комп па немаш довољно меморије да доделиш) имаш следећу опцију:
Као што рекох Виндовс ради и без прве партиције и без те треће, дакле може на једну и онда имаш 3 за тај линукс (пошто је максимум 4). Извинићеш ме сад што ми се не улази у процес како се све то ради, имаш доста упутстава на нету. Генерално губиш енкрипцију ако је користиш(што сумњам, и пар неких других ствари, вин11 нећеш моћи по свим приликама да снимиш ни овако, тако да није битно).
Други начин је да провериш да ли твој комп подржава бар почетни ЕФИ ако не УЕФИ, јер можда можеш да пребациш диск из МБГ у ГПТ мод и онда можеш имати више од 4 партиције.
Мада искрено да ти кажем ако ти није превише битно, са обзиром да подршка за вин10 престаје крајем 2025, увек можеш да снимиш само линукс, мада бих ја изабрао неки други. Старија машина ће "продисати". Или ако баш мораш да имаш вероватно можеш линукс да користиш са диска или усба ако баш мораш.