Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Potraži Office removal Tool, zvaničan majkrosoftov alat
Uklanja sve repove i čisti redžistri.

1618474368_qr815nfao5t61.jpg

Ja nikad nisam video context based traku sa precicama u nekom FM a koistio sam 20tak. Ne znam zasto to ne postoji, uvek mi je delovalo logicno ali najvise sto nude je opcija za kastomizaciju precica, ali su iste za sve tipove fajlova. Nisu context based kao context menu koji se poziva na desni klik u vecini FMa.

Super izgleda ali bas zbog te trake sa precicama je skroz nerealno jer se Microsoft nije udostojio 20 godina da izmeni explorer, sad ocekivati nesto sto nema nijedan drugi FM je ono, fantazija.

Instalirao sam W10 pre tacno mesec dana, kupio sam novi SSD i odlucio ( pojeo ono sto se ne jede ), da stavim W10 jer ono kontam da ce kao sto je otisao XP u zaborav za izvesno vreme otici i W7 pa reko da se navikavam.
Jedino sto je na sistemu promenjeno jeste SSD koji je uzet nov, sve ostalo je ostalo isto i da napomenem da na W7 nikada nisam imao niti primetio date probleme.
Instalirao sam W10 LTSC.
Problemi koji se javljaju su razni pa cu ih opisati sve koje sam primetio a javljaju se na taj nacin da racunar radi normlano recimo 2 dana pa neki problemi pa opet malo normalno pa problemi i sve tako u krug do danasnjeg dana kada ne mogu uci u sistem.

Primetio sam da Chrome ( ne znam da li se desava na drugim pretrazivacima posto njega koristim ), hoce da se zaledi cesto, u tom smislu da ne reaguje uopste znaci klikces klikces nista se ne desava imam dve opcije da ga spustim dole i da nastavim da koristim racunar normalno ( sve drugo radi ) ili da ga ubijem u task menadzeru. Desava se po nekad.

Crna slika odjednom, pljas, bude 5-6 sekundi i vrati se ( ne desava se tako cesto mozda 2-3 puta za mesec dana ). Ili udjem u sistem i odmah crna slika i to je to moram restart ( jednom se desilo ).

Primetio sam takodje da dosta puta kada dodje do problema izbaci mi u donjem desnom uglu da je radeon software resetovan ili da je imao problema, takodje mi je iskakalo upozorenje u vidu centralnog prozora na desktopu da je nesto u vezi sa radeon software failed.. ( jednom i za viber nesto )

Danas nema sanse da udjem u sistem posle 10 sekundi od pocetka ucitavanja vec 5-6 put mi iskace plavi prozor sa kodom ''stop code memory management'' i automatski reset i u krug.

Vidim da je problem povezan sa drajverima za graficku karticu koji moze da biti i da pravi sve ove probleme ili je to novi SSD ili sam W10, ne vidim nesto drugo kao problem, ali pre tipujem da su drajveri jer mi je nemoguce zalio bi se jos neko da je W10 ovoliko supalj i bagovit sistem.

I7 2600
RX 580
12 GB rama ( proverem sa mem test danas sve ok )

Sta raditi posto je ovo neizdrzivo, da li da zabatalim ovo i nadjem W7 sa zadnjim abdejtima na torentu i vratim njega jer iskreno svaka 2 dana se nesto zezam sa ovim glupostima, hocu da imam racunar koji sam miran kada upalim da znam da ce da radi za office varijantu koja je meni u 99% slucajeva potrebna.

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    442.8 KB · Pregleda: 45

Nikada nisam imao problema sa ramom, ali eto proverio sam cisto reda radi jer ga vec imam na flesu a fles sluzi samo za to.
Inace taj kod memory managament nije samo vezan za memoriju ja sam nasao i :
''A common cause of the MEMORY MANAGEMENT error is a damaged, outdated or incorrect video card driver. And so to fix the error you need to update your video card driver to the most recent correct version. There are two ways to update the driver: manually and automatically.''

Tako da je to ovde slucaj, ram mi je sigurno dobar nikada problema nisam imao.

Instaliraj klasičan Windows 10Pro.

Ne znam da li si nesto odovoga radio, al' ajd' da napomenem..
Zabrani Win-u da instalira sam drajvere, bilo koje.
Deinstaliraj AMD drajvere sa DDU-om.
Instaliraj rucno proverene drajvere.
Ako je isto, trazi dalje.

Jedino sto sam uradio jeste da sam onemogucio Radeon softveru da se sam abdejtuje, i izbacivalo mi je da imaju nove verzije, kada sam video probleme negde 20-seti dan sam rucno nadogradio na novu verziju drajvera medjutim problemi su nastavili da se ponavljaju na ovaj ili onaj nacin. A dajvere za grafiku sam skinuo sa AMD sajta nakon sto sam uradio sistem.

Svakako sam skinuo do sada i W10 Pro, mislim da pokusam sa njim pa ako i on bude zezao vraticu se na W7 jer ovo je katastrofa bagovito, iz kog razloga ne znam, a citao sam u domacim nekim grupama da se ljudi zale da ovi drajveri prave cudne probleme sa novim karticama, mislim novijim od moje..

Onaj problem sa Chromom koji si naveo je do njega, nije do tebe

Malopre sam podigao W10, jel normalno da dodje automatski instaliran Radeon Software i drajveri za graficku ?
Nista nisam dirao samo sam primetio ikonicu dole, jedino sto sam ja instalirao su drajveri za cipset maticne.

Prilozi

• 1618783127086.jpg
    1618783127086.jpg
    327.8 KB · Pregleda: 58
Nista ovde nije normalno, evo na sveze instaliran W10 usao na Benchmark nekad normalna slova nekad izbaci ovako..
Ovaj sistem je prepun bagova ima ih neverovatno puno, izgleda da cu ja da se vratim na W7 kao covek.

Prilozi

• IMG_20210419_001303.jpg
    IMG_20210419_001303.jpg
    223.6 KB · Pregleda: 59
Прва ствар - одакле си скинуо Win10 ISO? Батали торенте јер можеш легално да скинеш са Мајкрософтог сајта и да без кључа одрадиш инсталацију. У међувремену погледај ове странице, можда пронађеш одговор:

izgleda da cu ja da se vratim na W7 kao covek.
....iz kamenog doba...
Mani se w7, prepun je security rupa.
Odes na MS sajt, skines Win media tool, kazes mu hocu preko usb da instaliram, skine ti legalan cist updejtovan w10, napravice ti butabilni flesh drajv i instaliras kao savremen covek.
Imam vise masina, jedna je sa 2500 i hd 4850 i sve savrseno radi.

Sa torenta naravno one najpopularnije i sa najvise sidersa..
Objasnio sam kompletnu problematiku u postu #24,936, npr ovaj necitljivi tekst mi se nije desavao na W10 LTSC, ali je bilo gomila drugih problema.
Hrom rastura koci i na W10 Pro kao i na LTSC, ali neko rece ovde da je to generalni problem.
Dzaba im i sistem i sve ako je prepun bagova i problema, nekompatibilnosti sa drajverima, malo malo treba sa tim da se zezam a nemam vremena, treba mi masina kada upalim da upalim i radim posao da mi bude sigurna sto sam sa W7 imao godinama. Recimo neki dan kada nisam mogao da ga upalim zbog greske ''stop code memory management'' a treba mi racunar kao leb, doslo mi da ga izlupam, moram da se njakam sa telefonom. I tacno ga gledam cim ucita u desnom donjem cosku ikonicu od Radeon softvera, pljas izbaci plavi ekran i stop code, kasnije obrisem drajvere sa DDU u sejf modu, udjem u sistem ponovo pljas..
Ovde ga na W10 pro nema, ali ima nekih drugih bagova koje treba ispravljati, poslusacu vas i skinuti sa MS sajta ako primetim i jedan bag, vracam se na 7 da budem miran kao covek bar znam da sistem radi kao doksa i nema greske.

Znaš i sam da za uspešan i pouzdan PC su potrebne dve potpuno jednake stvari, pouzdan hardware i Operativni system. Isto kao to nemožeš hardware da da biraš i mešaš kako ti se prohte ili zadesi i mora sve skladno da radi i da se održava, tako isto i OS mora da se održava. Nemože ni običan toster bez toga a kamoli komplikovane stvari kao kompjuter.
Praktično svi windows sa tih torenta imaju nešto muljano, jedini pravi windows dolaze sa Miccrosoft-a, tačka. Jedna je stvar ako ti je PC igračka, onda možeš da muljaš ali ako ti je toliko važan za posao onda mora sve da bude cakum-pakum a to košta. Za posao, to je investicija i ne postoji nijedan biznis ili posao bez ozbiljnih investivija.

Moje mišljenje... problem na relaciji ploča, grafika, drajveri za grafiku ili neko zabagovano podešavanje i na kraju os.

Vazan u smislu da bude pouzdan da danas upalim i hocu da radim nesto i ne moram da strepim da li cu moci da radim da li ce raditi Hrom ili da li cu moci na kratko nesto u Fotosopu i slicno nemam nikakve kamione avione, niti bilo sta prebitno, mogu krekeri da dodju da trazimo zajedno to nesto bitno i vazno :D
Skinucu kako sam rekao sa MS sajta ali ako mi se samo i ucini da nesto zabaguje necu ga ja vise stavljati, ako je W7 sa torenta mogao da radi ko zna koliko godina bez greske ne vidim zasto bih se akao sa ovim dok sve ne srede taman za jos godinu dana da izguram sa W7.

Neće se ništa promeniti za godinu dana. Windows 10 je prilično kompletan sistem koji već neko vreme generalno stagnira. Bude po koja nova stvar, ali u globalu je jedno te isto.

Ti imaš specifičan problem i gore napisah šta mislim da je... Konkretno šta je tačno problem, to bez testiranja nema šanse da se pogodi. Moguće da je neka maks glupost, kao ULPS (ultra low power state) ili tako nešto. Ili neki trip sa drajverima koje ti imaš jer imaš kombo: specifičnu kartu, specifičnu ploču, možda neki usb specifičan uređaj za koji win sam instalira drajvere... pa se kolju. Može svašta da bude, napamet je nezahvalno pričati.

Šteta što imaš probleme, ali nemoj kriviti direktno MS za Win10, u redu je sistem. Ima više boljki nego što treba, ali kada ima mali milion kombinacija sa mali milion raznih uređaja... dobro radi u globalu. :)

Torrenti samo za media sadrzaj, tipa filmovi i serije. Za sve ostalo cetri oci otvorene, od proverenog dobavjaca ali i tada obavezan anti virus sken. Broj sidera i lichera nije nikakav pokazatelj.

Kao sto kazu ljudi, Windows se skida sa MS servera a licencira se ili preko ebay kljuca ili ako ti je zao par dolara, onda sa Microsoftovog Githaba skines najpouzdaniji alat i precesljas ga na viruse. Nikako gogle pa random skidanje .exe ii .rar sa. .xyz domena.

Mada je piraterija zabranjenja ali fuck bill gates. Razloga koliko hoces.
Razlke izmedju LTSC i Pro release verzije za obicnog korisnika nema. Koristio obe i obe stabilne ko kuca.

Microsoft-Activation-Scripts su opensource i nalaze se na GitHub/GitLab.

Sve čisto čak i za Microsoft Defender :)

Skinucu kako sam rekao sa MS sajta ali ako mi se samo i ucini da nesto zabaguje necu ga ja vise stavljati,
Jos kada bi postojao bilo koji OS bez bagova....
Free legalan win je odavno dostupan preko ms sajta, takodje kljucevi za par evrica preko ebay.
Torenti odavno nemaju smisla sto se tice os, osim ako ne zelis da imas neku gamad po kompu.
Ako skines legalnu verziju i dalje imas problem sa kompom, ti onda imas hw problem a ne sw.

SC_0466.png

Ja ga pustio putem Dism++ preko 19042.928 i sve OK :)

Nisam bas u toku sa desetkom...sta se desava ako se skine sa ms sajta, a ne licencira se, da li se moze i tako koristiti?

Može da se koristi ali sa nekim oganičenjima, Persomalisation je recimo žrtva, MS Store treba MS account ali bazične stvari rade.

Nista ovde nije normalno, evo na sveze instaliran W10 usao na Benchmark nekad normalna slova nekad izbaci ovako..
Ovaj sistem je prepun bagova ima ih neverovatno puno, izgleda da cu ja da se vratim na W7 kao covek.
Ovo je do grafickog drajvera.
Post automatically merged:

Nisam bas u toku sa desetkom...sta se desava ako se skine sa ms sajta, a ne licencira se, da li se moze i tako koristiti?
Posle mesec dana ce da izbaci vodeni zig "Activate Windows", kasnije hoce da izbacuje i crnu sliku.

Vazan u smislu da bude pouzdan da danas upalim i hocu da radim nesto i ne moram da strepim da li cu moci da radim da li ce raditi Hrom ili da li cu moci na kratko nesto u Fotosopu i slicno nemam nikakve kamione avione, niti bilo sta prebitno, mogu krekeri da dodju da trazimo zajedno to nesto bitno i vazno :D
Skinucu kako sam rekao sa MS sajta ali ako mi se samo i ucini da nesto zabaguje necu ga ja vise stavljati, ako je W7 sa torenta mogao da radi ko zna koliko godina bez greske ne vidim zasto bih se akao sa ovim dok sve ne srede taman za jos godinu dana da izguram sa W7.
Ja radim za par firmi i W10 je rock solid. Nikada nikakav problem. U jednu ruku dobro, u jednu nije (manje para) :D

Nazad
Vrh Dno