Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

LTSC savrseno radi, koja god verzija :)

Meni se stalno resetuje asocijacija fajlova na LTSC. Vratio sam Pro verziju.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Ni na jednom racinaru ne radi lepo, radi ocajno... od tri racinara koje imam na dva sam uradio clean reinstalaciju sistema oba imaju problema sa RAM/om drasticno je sporoji pd recimo 1903 a posto igrom slucaja imam i 1703 iso kao da to vise nije isti sistem, laptop sa HDD leti... unistili su w10 azuriranjima...

Ma i 1703 radi prebrutalno... prosto neverovatno da je to isti os i isti racunar :-D

Pa
Nisam siguran da je ista
Bolje, sistem je bostao RAM hungry sad je 32GB minimalac :-D sreca pa ih imam :-D ali sve jedno jako ruzno je sto rade ti sto rade, i peglanje ih ne zanima... ja nista nisam primetio kod w10 novo od 1703 recimo

Nisi me dobro razumeo, napisao sam nešto drugo.
Što se rama tiče, na aktuelnom ltsc sam i na mojih 8 gigabajta se ponaša isto kao i ranije verzije, nisam primetio ništa negativno. Ima spomenuti file associations reset bug, i rekao bih da je nešto malo manje odzivan nego 2015, ali sve u svemu još uvek sasvim prihvatljivo.

A sto mi vise ne butuje sistem sa loogom ploce ista podesavsnja su u biosu, sad butuje stari w10 logo? Kad vratim stari ssd sve radi normalno a novi ssd jok..

Poslednja izmena:
Logo ploce je ranije bio do log in screena sada unesto kogoa ploce je windows logo kao da nije u ACHI a jeste...

Zar logo ploce ne ide kad se koristi UEFI? Meni je tako.

ja skoro instalirah windows u uefi al nema logo-a.

Ja bios bisam dirao enable je i achi i uefi.. kad vratim stari ssd na kojem je os butuje sa loogom dok kad stavim evo 860 nema loogoa

Kod mene 1909 radi sasvim korektno,nemam nekih problema.

+1

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ni ja nemam problema sa 1909. Mislio sam da stavim LTSC da ne učitava UWP programe u pozadini jer ih ne koristim ali zbog file association resetovanjem sam odustao.
Update mi je uključen ali sam podesio da instalira zakrpe 7 dana kasnije. Ako neka zakrpa pravi problem MS je obično povuče za 7 dana.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Jel ima windows 10 funkciju da spotlight slike sa lockscreen stavim za pozadinu? Ne zanimaju me posebni programi ili teme koje to rade.

Zato što su 1903 (sa svim ispravkama) i 1909 praktično isto. Kada su završili sa svim ispravkama i dodatcima preko normalnih updejta na 1903, samo su promenili broj na 1909.

Kod mene je osetno losije radio posle azuriranja na 1909 osetno je majkin laptop sporiji cak me je i ona kao amater pitala zasto je usporio...

Zato što su 1903 (sa svim ispravkama) i 1909 praktično isto. Kada su završili sa svim ispravkama i dodatcima preko normalnih updejta na 1903, samo su promenili broj na 1909.

Ali ipak postoji 1909.

Da, to je samo MSov experiment da puste 1903 kao major i vremenom 1909 kao neki extra service pack.
Toga više neće biti.
Barem bilo bi im pametnije da ne bude, jednom godišnje je sasvim dovoljno uz security na mesečnom nivou.

Update sa 1903 na 1909 je trajalo samo nekih 10ak minuta mada obično traje 45 minuta do sat vremena, download je takođe bio jako mali za pun "Feature update". Imao sam do tada i Fast Insider build 1903 i nikakve razlike nije bilo. Nije čak ni windows.old folder napravljen.
Imam i pratim 20H2 Fast insider build koji je za sledeći jesen pa ni tu nije baš bog-zna-šta novo. 20H1 (Slow ring) je već u RC fazi ali biće i tu dosta debagovanja do proleća. Dosta se trude da poboljšaju uslove za Ryzen ali verovatno čekaju novi Intel za neke veće promene kernela.

Poslednja izmena od urednika:
Ako to nije nje verzija,sta je onda ovo?

Pogledajte prilog 279445

Ali ipak postoji 1909.

Ne postoji. Jer, ne postoji source kod za 1909.

Izgleda je potrebno da se samocitiram, dam izveštaj DISM-a i boldujem jasno.

Ako ne postoji 1909, kako onda postoji njegova instalacija?

Već smo napisali da je to 1903 sa SSU i CU. S tom razlikom, da je u njegov ESD, UUP, ISO, već integrisan KB4517245 od 20 KB. To znači, da ćete po završetku instalacije, odmah u winver imati 1909 oznaku.

Kod:
Package Identity : Package_for_KB4517245~31bf3856ad364e35~x86~~10.0.1.5 (1909_Enablement_Package_387)
State : Installed
Release Type : Update
Install Time : 10/7/2019 2:41 AM

Što nas dovodi do zaključka da je 1909 lažan?

Tako je. Po prvi put, u istoriji M$, izdat je lažan windows. :D

Vrh Dno