Da li je neko imao ovakav problem sa sleepom, restartom i shutdownom sa laptopom pod windows 10?
Problem se javio nakon clean instalacije Windows 10. Pre toga je duže vreme bila isto desetka, nikakvih problema nije bilo. Dakle, laptop kada zaklopim odlazi u nešto što bi trebalo da je sleep, ali se posle ne budi uopšte, ekran ostaje crn. Lampica koja bi u sleepu trebalo da treperi nastavlja da svetli regularno, a i fan, iako dosta tiši, i dalje se može čuti. Ne reaguje ni na tastaturu. Jedini način da se izbavim odatle je power button 4+ sec i onda klasično paljenje. Menjao sam hybrid sleep podešavanja, wake on sam stavljao za tastatutu i trackpad, nvidia driver update-ovao pa vraćao na neke starije verzije (negde na netu nekome problem rešilo), svašta još nešto, ne sećam se više. Problem ostao, ali dešavalo se kad bih ga kratko koristio (par min) pa zaklopio da bi uleteo u sleep normalno. Tu mi palo na pamet da se sigurno neki problematičan proces startuje u međuvremenu, ali tad nisam imao baš vremena da istražujem.
Međutim, u nekom trenutku javlja se dodatno sledeće. Restart laptopa odjednom postade misaona imenica jer baš kad očekuješ boot, kad eto njega skroz se ugasi. Shutdown upada u stanje kao kad pokušam sleep, ne gasi se uopšte.
Gasim ga na restart, više ga ni ne zaklapam, tako da problem i nije toliko frustrirajući. Samo me brine kod tog restarta taj iznenadni prestanak rada uz neki kraći pištavi zvuk, valjda mu ne skraćujem životni vek mnogo. Baterija mu već neko vreme nikakva tako da je nonstop na punjaču. U pitanju je Asus x550ln.