Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nova instalacija ? Pusti ga još malo pa ako neće, restartuj.
Završio posle 2 sata. Naravno u pitanju je bio neuspešan pokušaj instalacije nekog apdejta koga sam posle ručno instalirao

Poslato sa Huawei Honor 5X uz pomoć Tapatalka

Drustvo,

Izvinjavam se ako se ponavlja, jer ne znam da li je pominjano na nekoj stranici (mada probao sam search pa nisam nista nasao), ali uspeo sam da instaliram Win 10 na 2 laptopa koristeci njihov OEM Win 7 kljuc. Dakle nisam radio upgrade, nego cistu W10 instalaciju. I sve je super proslo, posle pisalo da je Win aktiviran i tako to. Medjutim kada sam na 1265 stranici video kako je kolega imao problem sa isticanjem W10 pomislio sam da nije mozda zaista sve tako lako proslo i da to sto mi pise da je aktiviran windows, ustvari privremeno.
I onda sam ukucao u CMD kao admin: slmgr /xpr (sto je neko predlozio) i zaista pise Windows je permanently activated. Doduse drugi laptop sam spakovao i nisam na njemu proverio, ali nema razloga da ne bude isto.

Da li je neko jos ovo probao da uradi?

brat ima w7 ključ i ja sam mu (pošto njega to ne zanima :)) nabacio čistu instalaciju w10. aktivirao i sada stoji:

(u pitanju je retail)

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    16.6 KB · Pregleda: 168
Poslednja izmena od urednika:

To da, za to sam cuo, za te koji koriste assistive tech... ali ovo sto smo ja i ti uradili to je verovatno precutno. 1 od ta dva je caletov laptop i poludeo sam od glupe 7-ce (izvinjavam se na izrazu onima koji vole ovaj sistem), jer nakon ciste instalacije update nikako da odradi. Onda sam postirao na W7 grupi kako da resim to, ali sam uspeo da nadjem YT klip koji je pomogao. I razmisljam se posle, sta ako se opet to zakuca, bas ce moj cale da zna to da resi. Pa sam odlucio da probam W10 i eto uspeo.

jer nakon ciste instalacije update nikako da odradi

Nikada više update neće raditi posle čiste instalacije, jer je MS namerno tako napravio, da bi ti "mislio", da je glupa. ;)

Podvlačim, nikad više.

Pominješ da si čitao ovaj PDF, u šta iskreno sumnjam da je tako.

U suprotnom, bi video da ti windows update više ne treba, jer tu ulogu preuzima Simplix package.

Posle toga si prepušten sebi, u smislu, da li ćeš nastaviti koristiti Simplix package ili ćeš se prepustiti windows update-u.

Poslednja izmena:
To da, za to sam cuo, za te koji koriste assistive tech... ali ovo sto smo ja i ti uradili to je verovatno precutno.

ja sam prvo uradio upgrade pomoću pomenutog linka pa kasnije čistu instalacije tako da ne verujem da je bilo šta prećutno. ako imaš validan w7 pa uradiš upgrade kanije je sve u redu.

Drustvo,

Izvinjavam se ako se ponavlja, jer ne znam da li je pominjano na nekoj stranici (mada probao sam search pa nisam nista nasao), ali uspeo sam da instaliram Win 10 na 2 laptopa koristeci njihov OEM Win 7 kljuc. Dakle nisam radio upgrade, nego cistu W10 instalaciju. I sve je super proslo, posle pisalo da je Win aktiviran i tako to. Medjutim kada sam na 1265 stranici video kako je kolega imao problem sa isticanjem W10 pomislio sam da nije mozda zaista sve tako lako proslo i da to sto mi pise da je aktiviran windows, ustvari privremeno.
I onda sam ukucao u CMD kao admin: slmgr /xpr (sto je neko predlozio) i zaista pise Windows je permanently activated. Doduse drugi laptop sam spakovao i nisam na njemu proverio, ali nema razloga da ne bude isto.

Da li je neko jos ovo probao da uradi?
Idi na Settings > Accounts > Manage my Microsoft account, Tu ćeš naći sve što si registrovao sa MS account-om.

Mislim da sam konačno otkrio kako i zašto ne radi live tile (živa pločica?) za vremensku prognozu. Kada se Windows podigne, Windows Explorer (!) traži pristup Internetu. Ako ga tada pustim, ubrzo će pločica da prikaže prognozu. Ako blokiram, ništa od prognoze iako je samom programu Vreme otvoren pristup Internetu. Da ne ulazim u katastrofu da WE traži pristup netu za takve trivijalnosti, čudno je što se ta jedna akcija (puštanje ili blokiranje) odnosi na celu sesiju. Dakle, ako isključim i ponovo uključim pločicu ili je potpuno otkačim i ponovo zakačim, više nijednom WE neće ponovo tražiti taj pristup netu. Samo prilikom podizanja sistema (eventualno i posle odjave i prijave, nisam probao).

Eto, tako je kod mene. Kad dozovilim taj jedan inicijalni izlaz na net pločica radi. Kad ne dozvolim ne radi. Ne znam da li je tako bilo od početka ili od nekog od novijih ažuriranja. Znam da sam posle prve instalacije odmah blokirao izlaz na net za WE. To se sve resetovalo posle ažuriranja na 1607, a nisam ga ponovo trajno blokirao samo zato što sam hteo da ispitam zašto WE uopšte traži net u tom trenutku, a nisam imao vremena da se bakćem. Inače, pre nego što neko kaže da je normalno da pločice u Start meniju idu kroz WE, da napomenem da pločica za Novac radi od prvog dana čak i kada blokiram WE. U stvari, tu pločicu sam i ostavio da bih mogao da poredim.

Još uvek ne znam šta sve WE radi prilikom tog prvog izlaska na net i to me nervira, ali i dalje nemam vremena dase bakćem. Ako neko zna neka kaže.

Pa to se zna, indeksira tvoj diskove i salje podatke na MS server. Posle to dalje prodaju ostalim kompanijama, osim NSA, oni imaju full pristup. Sto se WE i start menija tice, to je tek za neverovanje, kada ugasis WE nedostupan ti je i start meni.

Imam kljuc viska za w10 ako nekome treba neka se javi :)

Pa to se zna, indeksira tvoj diskove i salje podatke na MS server. Posle to dalje prodaju ostalim kompanijama, osim NSA, oni imaju full pristup. Sto se WE i start menija tice, to je tek za neverovanje, kada ugasis WE nedostupan ti je i start meni.
...goverment has a secret system, the mashine.... :)

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ja sam pri instalaciji na Customize settings isao na OFF sve. Personalization da neke app imaju pristup mom ID-iju, da salje MS-u neke predloge, probleme, poboljsanja, nesto za lokaciju da mi bude ukljuceno, nesto za Skype itd i preskocio sam da izaberem svoju mrezu online da nastavim instalaciju. To sam sve otkacio. Ako sam?

Ništa nisi otkačio, samo si "minimalizovao". Da bi "otkačio" trebalo bi da pogasiš servise koji ti smetaju, i to ručno, jer nisi 100% siguran šta "third party" rešenja tačno urade...

1. Brat ima Windows 10 Pro i taman je namestio veličinu ikonica (Resize>Small) i poređao ih onako kako želi ali nakon restarta neke su ostale na svom mestu, druge su se povećale, promenile samim tim raspored itd.

Postoji li neko rešenje da se ikone "zaključaju"?

2. Da li "visoki funkcioneri" Microsofta imaju računare sa Linux ili Mac operativnim sistemom ili ipak koriste Windows? Pitam zato što je prošlo dosta vremena od kada je izašla desetka a i dan danas su neke stvari kao da je beta u pitanju.

Opet mi win stalno nudi neki update i nikako ne uspeva da ga instalira.Ovo je update koji nudi
Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB3206632)
i naravno sve odradi ali kad treba restart,i komp se restartuje onda javi da mu je zao i da ne moze da instalira pomenuti update.I tako svaki dan ukrug.Ima li nekog resenja ili da kad stignem podignem nov win 10?

1. Brat ima Windows 10 Pro i taman je namestio veličinu ikonica (Resize>Small) i poređao ih onako kako želi ali nakon restarta neke su ostale na svom mestu, druge su se povećale, promenile samim tim raspored itd.

Postoji li neko rešenje da se ikone "zaključaju"?

2. Da li "visoki funkcioneri" Microsofta imaju računare sa Linux ili Mac operativnim sistemom ili ipak koriste Windows? Pitam zato što je prošlo dosta vremena od kada je izašla desetka a i dan danas su neke stvari kao da je beta u pitanju.

http://www.softwareok.com/?seite=Freeware/DesktopOK

Skidam Windows 10 Enterprise build 14997 da vidim sta ima novo , ima izgleda dosta novina , vredi instalirati!

Link za torrent.
magnet:?xt=urn:btih:4e7bc9f018f84307294f501afe65db66ab636125&dn=10.0.14997.1001.rs%5Fonecore%5Fbase.161218-0833%5Famd64fre%5Fclient-enterprise%5Fvolume%5Fen-us-CENA%5FX64FREV%5FEN-US%5FDV5.iso
Fala ;)

Sent from mTalk

Link za torrent.
magnet:?xt=urn:btih:4e7bc9f018f84307294f501afe65db66ab636125&dn=10.0.14997.1001.rs%5Fonecore%5Fbase.161218-0833%5Famd64fre%5Fclient-enterprise%5Fvolume%5Fen-us-CENA%5FX64FREV%5FEN-US%5FDV5.iso

Neuspeli pokusaj Vuk40 da se vrati na forum...Nisi odoleo, a da ne kreiras novi nalog.

@on-topic
Koja je procedura da "forsirano" dobijem 1607 update? Jos uvek sam na 1511 verziji.

Vrh Dno