Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ma to je samo zbog basha ubaceno (alat koji se izmedju ostalog koristi za administriranje), nije to full Linux. Postoje dva razloga zasto je to ubaceno. Jedan je teorija zavere kako MS hoce da se na kvarnjaka uvuce na servere a drugi je jednostavno da olaksaju zivot adminima koji rade pod Windowsom a imaju u opisu posla i administraciju nekih Linux servera. Pa da ne bi morali dual boot ili da teraju Virtual Box, MS su u saradnji sa Canonicalom ubacili kvazi Ubuntu preko kojeg admini mogu direktno iz Windowsa da adminstriraju masine pod Linuxom. U teoriji, nemam pojma kako to radi u praksi.

Kada pitah kako, mislio sam na kako ste uspeli da ga naterate da radi, meni nikako nije uspevao da pokrene compiz kada sam pokusavao da ga pokrenem (pre oko mesec-dva kolko vec bese)...
Probacu kada budem imao vremena, hvala :)

Zasto ne radi opcija pokretanja skripti pri restart/shutdownu u Local Group Policy Editoru (Windows Settings - Scripts) ? Moze li se promjeniti handedness iz lijevo u desno kao sto sam i navikao. Konacno ispravili ciscenje tempa sa novom verzijom windowsa sto mi je smetalo. Sve u svemu dobar je win10.:crash:

Poslednja izmena:
meni u toku noci ostala nakaza da to radi, i ujutru ustanem u 7h vidim neki screen kao da ce u 7:05 da se sam restartuje da zavrsi update van aktivnih casova :D mnogo pametan win :)

Podesis sam kada zelis.

Da li može da se podesi da ne skida update on sam kada mu se ćefne ?

A cemu sluzi Active hours, mislim da ne skida za to vreme nikakve updateove, sem onih security za defendera...
Ja bar nisam primetio da to radi za vreme AH.
Ja sam podesio da bude od 9 - 2 :)

Naravno, podesi se u Group Policy da te obavesti kada ima novi update.
Nece ga skidati dok ne kliknes sam.

To je onda ok.
Opcija iznad hajlajtovane.
ximg_55ba551f0e070.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.eznwYWHVIL.png

Poslednja izmena:
On topic, no hate please.

Ljudi sta MS planira posle RS3?! Zna li neko nesto?!

Vratili i skrabuckanje...

Screenshot (301).jpg

Sve je to super ali zašto iz searcha neće da mi otvori ništa što pronađe a nalazi se u podešavanjima? Nisam na insajderu.

Jel dobijate i vi ovakve reklame?

Screenshot (2).png

Zanimljivo u kom pravcu ide ova BASH - WINDOWS veza :)

Koja je poenta toga? Inception?

Mislim sta je tesko da se otvori Edge i ta strana ucita ? Posle ne prikazuje. Adblock extenzija fino radi :) nadam se da ce jednom i Adguard da dodje ...

Mislim sta je tesko da se otvori Edge i ta strana ucita ? Posle ne prikazuje. Adblock extenzija fino radi :) nadam se da ce jednom i Adguard da dodje ...

Ma otvarao sam ga ja vise puta ali,jednostavno ne odgovara mi,i pojavljuje se svaki put kad otvorim Chrome.

Moze to da se iskljuci, u Notifications & actions "Toggle to turn off all notifications for a specific app"

Jel zna neko zbog cega ne mogu da gledam neke video klipove sa nekih sajtova(dnevne novine itd)?Na YT nema porblema dok recimo na par mesta nece da otvori.
Evo primera:
br.1 online player Untitled.png br.2 Twitter Untitled1.png
Imam instaliranu Javu i Flash...internet radi normalno.

Kako da namesitm neki program da se otvara "maximizovan" - u full screen windowed modu (au ala sam se izrazio)?
Na prethodnim Win je bilo desni klik na ikonicu ... U W10 toga nemam. :d

Desni klik -> Properties -> Run ili windows dugme + strelica gore kad otvoris program.

Nema 10-ak dan kako sam instalirao Win i ubacio sve sam zadnje verzije programa.

Vrh Dno