Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da, moze da se spreci odnosno skroz iskljuci. Najlakse ti je npr. da skines O&O ShutUp10 i preko njega iskljucis.

Nisam nasao to u O&O Shutup10 ali mi je dosta pomogao u iskljucivanju nekih drugih stvari koje su mi nepotrebno.

Hvala, ovim sam resio problem.

Moze li neko da mi pomogne kako da u Edge pregledacu iskljucim da kad kucam mail (Yahoo) ili poruku na FB ne podvlaci sloba i reci? Iskljucio sam pod Device-Typing one dve opcije Autocorect i Misspelled ali i dalje je sve isto? Unapred hvala za pomoc!

Jel postoji način da preimenujem User Folder (ako znate na koji folder mislim?) ?

Evo da sam sebi odgovorim oko problema sa Edge-om i seckanjem i pikselizacijom slike na yt i ostalim video klipovima posebno u 4k rezoluciji. Posle nekog vremena meni je ovo rešenje pomoglo i sad radi sve savršeno pa ako neko ima sličan problem,nek pokuša sa ovim...

"-Windows (that button on the righr lowest row of your keyboard) + R

-now type, or copy/paste this: inetcpl.cpl -You will get Internet properties, now select tab: Advanced options

-Scroll down and you will see something like:

>Use Software rendering instead GPU rendering<

-check that box, safe it and restart Edge."

Poslednja izmena:
Sem sto me je iz dana u dan sve vise nervirao sistem konstantnime ****nim updateovima, u petak promenim plocu i pre nego sto sam odradio zamenu sam odradio update na anniversary. Kada sam ubacio novu (B75, a imao H110), izbaci mi Activate Windows watermark. I sta god da uradim nece da se aktivira i konstantno mi govori da idem na win store da kupim novu licencu. U pitanju je windows 7 ili 8 licenca koju sam iskoristio u maju da registrujem ovaj sistem, 64bit pro verzija. Zvao sam MS i kazu da ne mogu oni da mi rese problem jer je u pitanju Dreamspark licenca, a kada unesem key preko slui 3 komande nece da registruje, a slui 4 nece ni da se pokrene.
I sad kada gledam film ili igram igru stoji mi taj sugavi watermark.
Isao sam u activation/troubleshoot i izbacuje mi ovaj error: We can't reactivate Windows as our servers aren't available right now, please try again in a few moments. 3 dana vec tako :lupko:

Ima li ko ikakvu ideju ili da gazim sve, pa od pocetka... ili da jednostavno piratizujem kopiju, a oni nek se nose u tri lepe materine.

Jesi li asocirao licencu sa Microsoft nalogom?

Ako nisi Vuk zna neke fore pa će ti verovatno pomoći.

Ima li ko ikakvu ideju ili da gazim sve, pa od pocetka... ili da jednostavno piratizujem kopiju, a oni nek se nose u tri lepe materine.

Kad pre covece, prognozirao sam da ce dzabne kopije da izgube na znacaju za par meseci kad ono vec se krenulo sa menjanjem ploca. Valjda ti je sada jasno koliko vredi ta njihova besplatna licenca zbog koje su ljudi silom instalirali desetku.

Ako ti je za utehu, mislim da mozes da reinstaliras Win7 i aktiviras ga tom licencom koju imas. Win10 vise ne moze ali ko da je bitno :)

Moze da proba da instalira Windows 7 sa tim kljucem pa upgrade na Windows 10 i ostace aktiviran.

Mislis? Rekao bi da to nije moguce. Ja sam jednom aktivirao piratski kljuc za osmicu preko one Media Center fore i dobio nov kljuc. Medjutim kada sam reinstalirao sistem nisam mogao vise da iskoristim tu mogucnost. Rekao bih da oni na osnovu tog Win7 OEM kljuca generisu novi za desetku i to vezu uz plocu.

Kad pre covece, prognozirao sam da ce dzabne kopije da izgube na znacaju za par meseci kad ono vec se krenulo sa menjanjem ploca. Valjda ti je sada jasno koliko vredi ta njihova besplatna licenca zbog koje su ljudi silom instalirali desetku.

Ako ti je za utehu, mislim da mozes da reinstaliras Win7 i aktiviras ga tom licencom koju imas. Win10 vise ne moze ali ko da je bitno :)

Ne znam koji im je :/. Imam ja jos licenci, i to za 10 (student, mislim da je to ekvivalent enterprise/ultimate, ili kako se vec zovu sada top verzije), ali nisam zeleo da ih koristim dok ne ispucam sve ove od 7 i 8.

Moze da proba da instalira Windows 7 sa tim kljucem pa upgrade na Windows 10 i ostace aktiviran.

Mislim da sam procitao negde da moze da se iskoristi taj kljuc kada se radi fresh install, ali to sto si ti preporucio mislim da ne moze jer je ukinut free upgrade koliko znam.

U svakom slucaju mi ne pada na pamet da se ****m sa 50 raznoraznih update-ova od sedmice pa na ovamo da bih dobio cudo koje se samo restartuje svako 5. vece. Radije cu ostati na tom win 7.

Naravno, slui komanda o kojoj sam pricao sluzi za promenu kljuca.

Kad odeš na Troubleshooting imaš li link/opciju da klikneš da si skoro menjao hardver?

Imas mogucnost, bar je meni to prolazilo na par masina.
Kada je posle Septembra krenula aktivacija sa kljucevima, skidao sam build mislim da je izasao 15 Septembra.
Normalno instalirao bez kljuca i bio aktiviran, posle sam kroz update skidao direktno zadnju verziju.
Tako je bar prolazilo tad, ne znam kakva je situacija sad ali mozes da probas.
Ne mora taj od 15 Septembra 2015 moze bilo koji predhodni koj nadjes.

Kad odeš na Troubleshooting imaš li link/opciju da klikneš da si skoro menjao hardver?

Da, da mislim da sam napisao to kada uradim pise Microsoft servers are unavailable atm.

Imas mogucnost, bar je meni to prolazilo na par masina.
Kada je posle Septembra krenula aktivacija sa kljucevima, skidao sam build mislim da je izasao 15 Septembra.
Normalno instalirao bez kljuca i bio aktiviran, posle sam kroz update skidao direktno zadnju verziju.
Tako je bar prolazilo tad, ne znam kakva je situacija sad ali mozes da probas.
Ne mora taj od 15 Septembra 2015 moze bilo koji predhodni koj nadjes.

Probacu sutra pa javim.

To nije tačno, jer su uveli da asociraš ključ s nalogom i posle se loguješ na nalog i aktivira drugu ploču ili računar.

http://winbeta.org/news/how-to-associate-your-windows-10-license-with-a-microsoft-account

Kod Vuka sve radi. 0 ringleader diamondstone build xxx.

Vuce ajde i nas teleportuj u 2025 da i mi koristimo zavrseni W10 :)

Kod Vuka sve radi. 0 ringleader diamondstone build xxx.

Vuce ajde i nas teleportuj u 2025 da i mi koristimo zavrseni W10 :)
Ovo je jos na krljivom laptopu...anniversary, na insideru te Sygic teleportuje na zeljenu destinaciju. :d

Evo da ih demantujem i po pitanju tvrdnje da se kresuje adobe reader...

Screenshot (103).png

Čim kod tebe sve radi, to znači da propblem ne postoji i onaj koji se žali na njega laže. Jadna firma u kojoj ti budeš bilo šta testirao. :d

Čim kod tebe sve radi, to znači da propblem ne postoji i onaj koji se žali na njega laže. Jadna firma u kojoj ti budeš bilo šta testirao. :d
Kome ja odrzavam komp...taj problem nema, budi siguran.
Plus ja ne naplacujem svoje usluge, ne zivim od toga...ovo mi je hobi.
Mozes tek da zamislis kada bi se posvetio ovome profesionalno?
Sta ko radi na svom kompu i brlja to nije moj problem.

Poslednja izmena:
Ја врло мало користим 10 али до сада нисам имао неки проблем. Једино на почетку после неког апдејта је нестајао старт мени али је то било нешто што је брзо решено. Сада повремено отворим 10, пробам неки програм, ажурирам и све је радило нормално. А овде видим да разни програми брљају. Који акробат ридер брља? Било који или само најновији? У којој ситуацији? Баш ме занима да проверим.
Е да, ако се то дешава у инсајдер фаст варијанти, то није ништа страшно, она и служи да се пронађу проблеми.

Ја врло мало користим 10 али до сада нисам имао неки проблем. Једино на почетку после неког апдејта је нестајао старт мени али је то било нешто што је брзо решено. Сада повремено отворим 10, пробам неки програм, ажурирам и све је радило нормално. А овде видим да разни програми брљају. Који акробат ридер брља? Било који или само најновији? У којој ситуацији? Баш ме занима да проверим.
Е да, ако се то дешава у инсајдер фаст варијанти, то није ништа страшно, она и служи да се пронађу проблеми.
Ovo...

Screenshot (104).png

Pa to je na RS2. Ništa čudno. Bagovaće još gomila programa dok budu menjali jezgro i dodavali funkcije.

Vrh Dno