Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jeste RS samo ne finalni. Verovatno će izaći još jedna ili dve verzije pre zvanične objave. Ima još par sitnih stvari koje treba doterati. Ovo jeste za Fast insajdere ali već mesec dana MS ne dodaje nove funkcije već samo peglaju bagove. Koga mrzi da čeka 2. avgust može slobodno da instalira ovu verziju.

Zasto mi Defender ima ovaj status, sta sam iskljucio?
222222222222222222222.PNG222222222222222222222.PNG

i jos, nesto ocistio sam PC sa CCleaner-om i sada mi se desava u googlechrom-u nece neke sajtove da otvori dok u firefoxu otvara, o cemu se ovde radi?

Poslednja izmena:
Ja sam omašio u proceni kad će biti. :D Razočarali me odlaganjem za 2. Avugust.
U svakom slučaju ne verujem da bi krili da je ovo RTM, neko je stavio ovde da je prema informacijama 14400 RTM.

Hvala druze, kako da resim ovaj drugi problem sa googlechrom sto nece da mi otvori odredjeni site, a sada sam video da sam izbrisao i calculator i pregledac videa/slika, kako da ih vratim ili je bolje koristiti nesto alternativno i koje?
Da li ovaj metro moze da se ukloni?

Poslednja izmena:
Neće da mi radi internet. Treba da deinstaliram drajver za matičnu - a njega nema

Matična je Asus Crosshair V Formula

Drajver za mrežnu Intel 82583v

Šta da radim ?

Jel neko ima problema sa procesom pod imenom "Antimalware service executable" ? Taj proces mi oduzme (ponekad, ne stalno) i do 40% CPU usage i 100% disk usage. Cesto me iritira, a ne znam sta da mu radim.. jel neko imao problema sa ovim ? Mislio sam da je neki malware, medjutim Malwarebytes ne pokazuje nista, kao ni antivirus...

@antena
Too druze, to ga je konacno sredilo. Pokusavao sam i ono iznad sto je postovano, ali nista.. i neta tutoriale sa neta, nista.
Evo ovo upalilo. Hvala, izludjivalo me je :)

Svejedno ce ti svaki proces u RAM-u arčiti CPU.
Zasto je loša kombinacija windows fw i defender, bez 3th party AV zastite, ako si siguran koje sajtove posecujes?
Ako se neko baš maneri da ti skrcka sistem, ili počisti HD, ne mozes to izbeci,svakako.

Vidim taj se problem ovde vuce od pocetka, stalno se neko zali na zauzece ram/cpu.
Ja to jos nisam svojim ocima video, ni normalna verzija niti insider...
Pominje se negde sam citao da moze biti do nekog od outdated drajvera i "Show me tips about Windows"
koji bi trebalo iskljuciti ako se ima ovaj problem.

Mene su injsider verzije itekako zezale prosle godine , ove sve ok, nemam zamerke....u stvari ima nesto:
Komp se posle odprilike pola sata probudi sam iz sleep moda? Radi konfa ali nema slike?! Jel to neki bug u insajderu ?

Poslednja izmena:
Ne mogu da se ulogujem na forum preko googlechrom, da li sa ovim problemom moze da ima veze defender tj da li u njemu nesto treba da se deaktivira?
Da li ovo treba da bude ovako?
111.jpg
Ovaj proces sa cime ima veze 4444444444444444444444.PNG

Poslednja izmena:
Ne mogu da se ulogujem na forum preko googlechrom, da li sa ovim problemom moze da ima veze defender tj da li u njemu nesto treba da se deaktivira?
Da li ovo treba da bude ovako?
Pogledajte prilog 205204
Ovaj proces sa cime ima veze Pogledajte prilog 205206

"Kopas" nesto?...to ti je Miner, skini Malwarebytes pa skeniraj.
To ti je verovatno i uzrok problema, ne treba da gasis Defender ili bilo sta.
Defender moze samo da ti blokira neku igru, ali to odobris i nema problema.
Radi u pozadini i ne opterecuje sistem, tako da ti on nije krivac vec virusi.

Poslednja izmena:
Proradio googlechrome, bio sam gotov da ga deinstaliram ali hvala bogu nesto sam procackao u CCleaner-u (neznam ni sam sta) i poiskljucivao je sve ekstenzije i proradilo je, extenzije sam ponovo ukljicio nisam morao da ponovo sve podesavam (najveca mi je bila muka oko podesavanja zato sam izbegavao da deinstaliram browser).

Vuk40@ kakva crna moja kopanja, za to sam samo cuo pokusaovao da saznam sta je to, kada sam poceo da citam o tome nisam znao sta uopste citam i dan danas ne znam sta je to kopanje.

Sve mi je radilo kako treba nisam imao nikakvih problema osim sa googlomchrome, juce sam instalirao CCleaner zbog Googlechrome i instalirao sam Sony Vegas 13. CCleaner-om sam obrisao sve sto je bilo po default-u stiklirano, kada je brisao kao da je deponiju cistio, opet pominjem nisam imao nikakvih problema sa racunarom, jedino ako tu nesto nije bilo ili vec sta?

sto je najgore ajde reko da ocistim one app sa metroa, kada ono obrisem calculator i preglednik slika/videa, kako bar da ovo vratim ono sto je bilo, mislim originalne app?

"Miner" virus, default app vratis lako, ponovo ih instaliras...imas tamo sve pod stavkom app.

Mene su injsider verzije itekako zezale prosle godine , ove sve ok, nemam zamerke....u stvari ima nesto:
Komp se posle odprilike pola sata probudi sam iz sleep moda? Radi konfa ali nema slike?! Jel to neki bug u insajderu ?

Meni se desavalo ovo, ali je vremenom prestalo. Verovatno je neki update to sredio kod mene.

Proradio googlechrome, bio sam gotov da ga deinstaliram ali hvala bogu nesto sam procackao u CCleaner-u (neznam ni sam sta) i poiskljucivao je sve ekstenzije i proradilo je, extenzije sam ponovo ukljicio nisam morao da ponovo sve podesavam (najveca mi je bila muka oko podesavanja zato sam izbegavao da deinstaliram browser).

Vuk40@ kakva crna moja kopanja, za to sam samo cuo pokusaovao da saznam sta je to, kada sam poceo da citam o tome nisam znao sta uopste citam i dan danas ne znam sta je to kopanje.

Sve mi je radilo kako treba nisam imao nikakvih problema osim sa googlomchrome, juce sam instalirao CCleaner zbog Googlechrome i instalirao sam Sony Vegas 13. CCleaner-om sam obrisao sve sto je bilo po default-u stiklirano, kada je brisao kao da je deponiju cistio, opet pominjem nisam imao nikakvih problema sa racunarom, jedino ako tu nesto nije bilo ili vec sta?

sto je najgore ajde reko da ocistim one app sa metroa, kada ono obrisem calculator i preglednik slika/videa, kako bar da ovo vratim ono sto je bilo, mislim originalne app?

https://malwaretips.com/blogs/remove-gplyra-miner-virus/

Da li sam deinstalirao kako treba ili napravio gresku ako sam otisao preko Task Manager-a, gplyra desni klik Open the file location i tu mi je ponudjeno uninstall?

Vidi me Mama!...za 29 sekundi sa raspalim hardom i 800mhz CPU.:d
Jos zauzece memorije 1gb na 64 bit sistemu.:)

Screenshot (6).png

Jel to na Redstone-u? Ako jeste onda su ga dobro ispeglali.

Nazad
Vrh Dno