Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hvala na intervenciji,ali moguće da nisam dobro objasnio.
Prolazi DL, ali kada se spusti u DOS, tj. nakon izlaska iz sistema i instalacije ,kada se restartuje sistem,BSOD prijavi 0x00000017 (ili tako nekako) i traži Recovery System Tools, jer instalacija nije prošla. Tresnem F9,jer imam dual boot na tom HD-u, i kada udjem u Windows 10, prijavi da instalacija nije prošla.
Da nije zbog dual boot-a,nemoguće da ne ume da se snađe oko boot strap loader-a, pa kakav je to onda operativni sistem :/
Ništa, moraću clean install preko zime.

Windows 10 build 14388 is out

The list of fixes

We have updated the Store to version 11606.1001.39 with bug fixes.We fixed an issue where Narrator keyboard shortcuts would not work after locking your PC and then logging back in and going to your desktop.We fixed an issue where Narrator would not read the date and time under Settings > Time & language > Date & time.We fixed a TPM driver crash that could result in the device bug-checking (bluescreen) and rebooting.

The list of known issues

A recent fix went into place for the Hyper-V firmware that will that affect the ability to boot Windows Server 2016 Tech Preview 5 VMs with Secure Boot enabled. A fix for TP5 builds has been developed however, due to release schedules, the Insider Preview build changes will be released before the TP5 fix is released. During that time, if you try to boot a new TP5 VM with Secure Boot enabled, it will fail. The workaround is to disable Secure Boot during this period.After you install this build on a PC using a non-EN-US language, you may get error code 0x80004005 when enabling Developer Mode on the “For Developers” Settings Page. Even after seeing this error message, your machine is in developer mode and you should still be able to use Visual Studio to develop Universal Windows Applications. In most cases, this error indicates that extra components required by the operating system to enable additional debugging features in Visual Studio or the Windows Device Portal could not be installed automatically.

To fix this:

#1. Go to Settings > System.
#2. Click on “Apps & features”
#3. Choose “Manage Optional features”
#4. Press the button “Add a feature”
#5. Select the package for Windows Developer Mode
#6. Click “Install”
#7. Reboot your PC
#8. Launch Command Prompt as Administrator
#9. Run: sc config debugregsvc start=auto

Finally, return to the “For Developers” Settings page. You will still see the error code, 0x80004005 but you should now be able to enable Windows Device Portal and the Device Discovery features.

ja sam tek sada prešao na zvaničan win 10 preko Windows 10 media creation tool-a sam skinuo i prebacio na flešku pa instalirao clean/format ssd/a. da li sam se zeznuo obzirom da uveliko pišete za zvanični neinsajderski build za 20ak dana? pod "zeznuo" pitam jesam li trebao da sačekam aniversary update? ili ću lako instalirati rs1 preko ovoga zadnjeg neinsajderskog builda bez problema. insiderske verzije su mi se smučile svakih par dana novi build...

Mogao si i da sačekaš. Samo si trebao da prebaciš na Slow i ne bi dobijao nove verzije toliko često. Ja ću da odradim kompletan reinstall kad izađe AU, čisto da raskrčim stare repove raznih aplikacija, programa i prethodne verzije sistema.

Taman sam doterao win kako mi odgovara i dobio sam ovaj adejt.
Da li ce mi promeniti podesavanja ako adejtujem ili ne. Ko ce sve ponovo da trazi i podesava.

Prilozi

• sshot-47.jpg
    sshot-47.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 172
Ne treba ništa da menja. To je standardno sigurnosno održavanje utorkom.

Taman sam doterao win kako mi odgovara i dobio sam ovaj adejt.
Da li ce mi promeniti podesavanja ako adejtujem ili ne. Ko ce sve ponovo da trazi i podesava.

Windows 10 nije baš toliko drugačiji od Windows-a 7 ili 8.1. Svakog drugog utorka u mesecu idu zakrpe vezane za stablnost i bezbednost sistema. Na svakih 6 meseci (tako je najavljeno) će ići nadogradnje. Od izlaska W10 jedna je već bila, tzv. TH2 i sada, 2. avgusta ide druga, Redstone 1, takođe poznata kao Anniversary Update. Redstone 2 je najavljen za proleće 2017.

Ove zakrpe koje idu svakog drugog utorka u mesecu su istog karaktera kao i one na Win 7 i 8.1 pa ne treba mnogo brinuti i mistifikovati stvari. Velika fama je stvorena oko W10 i to, moram priznati, bez nekog naročitog razloga. I zato imamo sada ljude koji godinama koriste računare a kad instaliraju Windows 10 ponašaju se kao da prvi put sedaju za računar jer očekuju ko-zna-šta. Ko je bar probao Win 8.1 ili ima Android/W10M telefon već ima neku početnu osnovu da se snađe i sa univerzalim aplikacijama i načinom na koji funkcioniše ta platforma. Nije MS izmislio toplu vodu, mehanika je ista ili vrlo slična.

Sent from mTalk on PC

Nece ni upgrade na novi build nista poremetiti, podesavanja uvek ostaju...

Ne bi trebalo da poremeti ali, ako se sećaš bio je bag zimus koji je resetovao default aplikacije nakon nadogranje i sve vratio na MS aplikacije. Ne mogu da se setim da li je to bilo sa dolaskom TH2 ili neki od regularnih update-ova.

Sent from mTalk on PC

TH2, i to je bio veliki upgrade, ne bug fixing.

Ok, hvala svima na odgovorima.

Tacno je da je fama stvorena oko win10, ko da je bauk... :p
Podesavanja su promenjena, pa sam imao dosta bezveznih banalnih situacija prilikom instalacije i kasnijeg doterivanja, tako da sad pazim da ne poremetim nesto jer nemam vise zivaca da ponovo cackam..
Sad jos da nateram win da krene sa onim apdejtima..:D ..jos uvek stoje na 0%..:p

Ukoliko imam legalan W8.1 i za sada nemam nameru da prebacujem računare na W, jer imam jedan koji je stigao sa W10 i uglavnom imam neki problem sa njim.

Kako preuzeti/aktivirati W10, da iskoristim free update, a da ipak ostanem na W8.1?

Koliko ja znam, ne moze i pare i jare.
Mozes preci na win10 i, ako ti se ne svidja, imas mesec dana da se vratis na win7/8.
A da imas i win8 i win10, to ne moze.

Imao veceras nezgodu kod instalacije novog builda 14390 nestade struje i sad nemogu instalirati isti.
Capture.PNG
Sta mi je ciniti?

Koliko ja znam, ne moze i pare i jare.
Mozes preci na win10 i, ako ti se ne svidja, imas mesec dana da se vratis na win7/8.
A da imas i win8 i win10, to ne moze.

Ako instaliram W10, vratim se na W8.1, nemam više mogućnost da free of charge idem na W10?
Verovatno ću probati neku opciju sa kloniranjem SSD-a na neki stari HDD sa police, prelazak na W10 i onda vraćanje SSD-a u mašinu. Ako ne upali, ostajem na W8.1, koji radi bez greške. Dok mu ukinu podršku, promeniću računare.

Imao veceras nezgodu kod instalacije novog builda 14390 nestade struje i sad nemogu instalirati isti.
Pogledajte prilog 204814
Sta mi je ciniti?
Idi u servise i stopiraj windows update onda idi u folder windows/software distribution i obrisi sve, opet udji u servise i pusti windows update resetuj kompjuter i probaj da updejtujes

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Sigurnije je da brises samo ono sto je u folderima DataStore i Download.
Ostale foldere ne diraj.

Jedno pitanje.
Imam Win10 na dva racunara koji su povezani u kucnu mrezu. Oba su vezana za isti Microsoft account. Kada na jednom racunaru promenim wallpaper ta promena se desi i na drugom, cim ga uklkucim sledeci put. Kako da sprecim ovo? Da li je potrebno da napravim jos jedan account ili se to moze drugacije resiti?

Ukoliko imam legalan W8.1 i za sada nemam nameru da prebacujem računare na W, jer imam jedan koji je stigao sa W10 i uglavnom imam neki problem sa njim.

Kako preuzeti/aktivirati W10, da iskoristim free update, a da ipak ostanem na W8.1?

Q. Still me with the OEM and Windows 8.1 with the embedded key. What if I upgrade now, and let’s say 16 months from now I want to go back to Windows 8.1 --can I do that? And then back to windows 10 a few months after that? Can I go back and forth whenever I want long as its on the same PC ?

A. YES, YES and YES, although I can’t imagine any usage scenario where you’d actually want to keep flipping back and forth between two operating systems like that.

To the first YES: the ability to simply revert your upgrade from 8.1 to Windows 10 is for just 30 days. After that you can revert back but it will require a reinstall of 8.1.

To the second YES: If you do the Windows 10 upgrade in the first 12 months it will be free for the lifetime of that device so you will be able to install Windows 10 after that on that system.

http://winsupersite.com/windows-10/...on-faq-we-figured-out-who-pays-and-who-doesnt

Windows 10 u Ujedinjenom Kraljevstvu u ovom julu presisao Windows 7:

United Kingdon win 10 july 2016.PNG

Ovo je dobar rezultat s obzirom da Ujedinjeno Kraljevstvo ima preko 65 miliona stanovnika.

Poslednja izmena:
To je verovatno po prodaji OEM-a, ne upotrebi. Instaliranih 7mica sigurno da ima mnogo više. Na svetskom nivou nema 2 ista rezultata i to za instalirane systeme ne može ni da bude ni približno tačno. Neki pokazuju diamtralno različite rezulatate. Ni MS nezna tačno a tek nelegalne da ne računamo.

Nazad
Vrh Dno