Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Molim za jedno pitanje, zanima me kako to da mi update sada "nudi" restart za install update (Requires a restart to finish installing):
Cumulative Update for Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems (KB3163018)
a taj isti update je već uspešno instaliran 15.06.2016 - Successfully Installed on 06/15/2016
Postavio sam sliku.Hvala.

1.PNG

Napokon sam presao na win10..iz malo muke.
Sta smem da obrisem od ovih foldera, da mi ne zauzimaju bespotrebno C particiju?? Nemam nameru da se vracam na win7.
I da li moze da se menja boja pozadine u exploreru, da ne bude ova bljestava bela?

Prilozi

• sshot-42.jpg
    sshot-42.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 137
Napokon sam presao na win10..iz malo muke.
Sta smem da obrisem od ovih foldera, da mi ne zauzimaju bespotrebno C particiju?? Nemam nameru da se vracam na win7.
I da li moze da se menja boja pozadine u exploreru, da ne bude ova bljestava bela?

moze za insajdere...
moci ce uskoro i za ostale.

Prilozi

• sshot-43.jpg
    sshot-43.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Prvo pokreni Disk Cleanup pa otštiklari sve u njemu pa vidi šta onda ostane?

Mozes sve nista nece biti , zato se i zove disc cleanup , ja sve stikliram.

Da se nadovežem na pitanje sa samog vrha ove stranice, sada imam situaciju da mi je isti update instaliran dva puta: 15.06.2016 i 09.07.2016 tj. juče. Postavio sam i sliku od update history...Dali je to normalno...? Hvala.

2.PNG

imam 2 pitanja. na insideru sam.
nije mi radio update pa sam pokušao da stopiram insajder buildove, pa sada kad idem na "resume" (videti sliku) ništa se ne događa iako je uključen/linkovan microsoftov nalog
2. da li je moguće linkovati licencu za office 2016 na hotmail nalog :-devil-: (telefonski aktiviran a ne kms)

Prilozi

• 000016.jpg
    000016.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 96
imam 2 pitanja. na insideru sam.
nije mi radio update pa sam pokušao da stopiram insajder buildove, pa sada kad idem na "resume" (videti sliku) ništa se ne događa iako je uključen/linkovan microsoftov nalog
2. da li je moguće linkovati licencu za office 2016 na hotmail nalog :-devil-: (telefonski aktiviran a ne kms)
Restartuj pc, nekada ne pokrene odmah nego sacekas neko vreme.
Proveri u Registry Editoru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability
EnablePreviewBuilds treba da je setovan na (1)
Office 2016 koristim odavno, istekla probna licenca ima tome neko vreme...ne diraju me, koristim i dalje.

nema watermarka,ne videli se,poakali mi bench sesiju sa apdejtom a ja rekoh umire mi hard. :) moracu na toj masini ili da zaustavim insajder build-ove ili da odem na slow ring,nema se kud sa ovim tempom izbacanja build-ova.

nema watermarka,ne videli se,poakali mi bench sesiju sa apdejtom a ja rekoh umire mi hard. :) moracu na toj masini ili da zaustavim insajder build-ove ili da odem na slow ring,nema se kud sa ovim tempom izbacanja build-ova.
Cekaj jos uvek te ne obavestava? napada onako mucki iz potaje?
Ja sam sad pustio moj, uredno stajalo obavestenje..."krecemo tad i tad, ako se jelte predomislite sami se opredelite..."
Sve tako kulturno, na note...inace sad mi se dernja vent cpu na max, jadnicak nisu ove vrucine za 3.7ghz.

Vuk:

moguce da sam ja iskliktao jer sam bio koncentrisan na bencheve,ali sam poprilicno siguran da je on mucki sa ledja skinuo sve,upropastio bench sesiju i samo me obavestio za restart.nemam ja problem sa tim,sam sam se pridruzio insajder sekti,ne vadi palicu odmah,samo kazem. :)

Wzor javlja da ce finalni build biti 10.1.14400.16384.
Daleko je 29-ti, moze tu da se uglavi jos par build-a.

umart:

Bas je djubre jedno podmuklo...hoce on, hoce, samo ga ne drzis na oku 5 minuta...cuvaj nogavice.
Pristigao...

Screenshot (37).png

Poslednja izmena:
Cekaj jos uvek te ne obavestava? napada onako mucki iz potaje?
Ja sam sad pustio moj, uredno stajalo obavestenje..."krecemo tad i tad, ako se jelte predomislite sami se opredelite..."
Sve tako kulturno, na note...inace sad mi se dernja vent cpu na max, jadnicak nisu ove vrucine za 3.7ghz.
A sta ja da kazem lc cc 94 mi hladi 955 koji sam btw spustio na 1.250v [emoji4]
Nikad da kupim lc 120 da ga hladi kako valja, ovako sam mu dodao drugi vent da ubacuje hladan vazduh i nekako se drzi na 35 u idle do 55 - 60 full load, prime radio 6 sati small fft, sve proslo bez greske, undervolt mu spustio i potrosnju sa 117 na 105W [emoji41]

On topic, moracu clear install sa tim buidom kada ga puste, cisto da ne pljujem W10 ako bude nekih bagova, da ne bude zalim se a nisam ni clear instal radio.
Mada! Ne mogu da se pozalim na ove insajder verzije na fast ringu vec par meseci nisam imao ni jednu zamerku, upeglali su ga za medalju.

Biće tu još peglanja, samo pogledaj "Known issues" listu koja dolazi sa opisom update-a. Bilo koji OS ima ispravke stalno a i dodatnih stvari koje će ranije ili kasnije nešto promeniti a možda i probleme napraviti. Kada prestanu update i ispravke, to je onda "Mrtav" OS.
I ja planiram clean install kada dođe vreme za Rs1, dosta je bilo od 7 na 8 pa na 8.1 i onda insider od prvog izlaska. Imam i "muzej" svih ISO od prvog do poslednjeg. Prvih nekoliko skinutih a ostali napravljeni od install.esd.

Poslednja izmena od urednika:
Nisam pratio na času... hoće li i LTSB edicija Win desetke dobiti predstojeću nadogradnju?

Biće tu još peglanja, samo pogledaj "Known issues" listu koja dolazi sa opisom update-a. Bilo koji OS ima ispravke stalno a i dodatnih stvari koje će ranije ili kasnije nešto promeniti a možda i probleme napraviti. Kada prestanu update i ispravke, to je onda "Mrtav" OS.
I ja planiram clean install kada dođe vreme za Rs1, dosta je bilo od 7 na 8 pa na 8.1 i onda insider od prvog izlaska. Imam i "muzej" svih ISO od prvog do poslednjeg. Prvih nekoliko skinutih a ostali napravljeni od install.esd.

Vala, i ja planiram clean install kad izađe RS1. TH2 sam reinstalirao zimus ali sam nešto isprobavao programe i stavio Insider Fast preko njega. Ovako ću svežu instalaciju i tako će da se izbrišu svi repovi od prethodne instalacije i update-ova.

Fino su ga sredili do sada. Nimam nijedan od zvaničnih bagova a nijedan nezvanični.

Sent from mTalk on PC

Ista stvar kod mene. Insider je na fast, updates ne prolaze već duže vreme. Moraću preko zime da odradim kompletan uninstall.

da li je probao neko da instalira kompiz na bash-u na desetci? da li mu je proslo?

Vrh Dno