Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ne znam defender dobija definicije svaki dan ali nisam u zadnjih par buildova primetio da ga skida preko win update-a, ko zna mozda ga sakriveno skida direktno iz defendera.
Win update zaista radi lepo na W10, da ne pominjem ranije verzije wina, da ne sipadne da pljujem.

Poslednja izmena:
Ne znam, ja sam juce pustao update imala je zakrpa za defender...

U zadnjih x godina, od prilike svaki treci racunar na kom sam reinstalirao sistem (sedmicu), ima problem da mu win update vrti u nedogled

Rešenje je ovde.

Ili još bolje uzmeš i staviš ovo. Tu nema špijunskih update-ova.

Kad imaš toliki monopol, da moraš namerno "kvariti" sopstveni OS, onda znaš koliko je sati. ;)

Moze, samo poskidaj drajvere za zvuk mozes imati probleme sa njima.
Rade drajveri od win7/8.1 bez problema.
Zanimljivo... Devojka mi ima problema stalno sa zvukom, kad se na YouTube-u menja pesma, nešto se zbuni - da li smanji ton, ili ga pojača, ili tako nešto... Našla je neki program koji joj "zaključa" jačinu tona, ako sad, da i je problem do drajvera, ili greška u sistemu koja ni do danas nije ispravljena...

Drugar mi javlja da mu se događa sledeće:
Pokrene računar, uloguje se, klikne ''Enter'' i onda samo crn ekran i vidi se kursor. Može levo desno, gore dole, ali ništa na levi ili desni klik.
Treba da idem da se majam sa time, pa od čega da krenem? Može li to biti problem sa grafikom ili drajverom za nju?

PS: savetovap sam restart na dugme ali sve isto. I kada ga ugasi na dugme i ponovo upali opet sve isto.

Poslednja izmena:
Ctrl+alt+del otvori task manager preko njega idi u boot opcion (kuca msconfig i enter) i stikliraj safe mode, i restart.
Neka pobrise graficke drajvere, restart i instalira nove.
PS: neka odstiklira posle safe mode.

Poslednja izmena:
Hvala na instrukciji, pokušaću to da sredim online sa njime. Ako ne uspe, propade mi pecanje ujutro :)

PS: posumnjao sam i ja da je grafika, ali me malo bunio taj kursor ... mislio sam da ni njega nema kad je grafika problem.

Možda se zbrljao Explorer?

Ipak mi propade pecanje :)

Moraću to da sam uradim. Ali ako je i Explorer kao mogući problem, onda će se tu naći već i nešto treće ... :( Ionako ne idem na pecanje, pa će se zabavljamo :)

Hvala na uputstvima :)

Jel vam radi Cortana na pitanje kakvo je vreme?
Isto izbaci da fali aplikacija kada se klikne na lokaciju u Viberu, dok u desktop Viberu otvori mapu u IE.
Nešto je tu nepovezano sa default UWP aplikacijama za otvaranje nekih tipova sadržaja.

Primetio sam neke sitnice koje baš nerviraju. Ako želim da skratim ime pod ikonicom neke aplikacije, ajd što mi traži "You'll need to provide administrator permission to renama this file", to mi jasno, ujedno jel neko za taj deo koji permissions ili policy treba srediti da ne pita svaki put, al to je manje bitno.
Nego, ako reimenujem ikonice (koje sam ručno izbacio od nekih igrica, ili programa - po sistemu - send to desktop, create shortcut), nekad promeni u momentu, a nekad drlja par sekudni ili možda čak i desetak da promeni ime ikonice, ili ako želim da je obrišem, ko da briše 50GB. Jel neko primetio taj lag, i da li se zna šta ga uzrokuje. Mislim, sistem mi je na SSDu, nema tu šta da čeka.

Oko brisanja fajlova posebno sa desktopa zna i kod mene često da zakove i da stoji kao da briše gigabajte,to je ujedno i jedina zamerka koju imam u zadnjih par meseci,bar kod mene ostalo radi ok...

Sto ne skida poslednji insajder? Zar mu treba vise od 11GB slobodno na ssd-u?
Trenutno nemam u masini drugi hard, sta se inace desava ako je dostupna nova verzija insajdera, a sistem proceni da nema dovoljno da izvrsi update, skida na drugi sledeci hdd gde ima vise mesta ili???

Nije do slobodnog prostora, oko 4GB je download. Probaj da vratiš na Slow, restartuj pa opet na fast, trebalo bi odmah da počne.

meni zadnja 2 insajder builda nije skidao, pa sam morao da skidam esd i konvertujem u iso pa mount i posle instal:trust: nije mi jasno do čega je pokušavao sam sve načine da osposobim update ali uzalud, i da, fast ring sam

Posle zadnjeg update...ispod 15gb.

Screenshot (34).png

Nije do slobodnog prostora, oko 4GB je download. Probaj da vratiš na Slow, restartuj pa opet na fast, trebalo bi odmah da počne.

Hvala, evo skida posle 2 dana XD nije mi jasno sta je ovo, neko je rekao da nema onaj watermark ... ovo neki test pre final build? jos malo je ostalo do 2 avgusta, uskoro ce valjda neki na slow ring...

Poslednja izmena:
Nema...bice tu jos neki pre final build-a.

Screenshot (36).png

Drugar mi javlja da mu se događa sledeće:
Pokrene računar, uloguje se, klikne ''Enter'' i onda samo crn ekran i vidi se kursor. Može levo desno, gore dole, ali ništa na levi ili desni klik.
Treba da idem da se majam sa time, pa od čega da krenem? Može li to biti problem sa grafikom ili drajverom za nju?

PS: savetovap sam restart na dugme ali sve isto. I kada ga ugasi na dugme i ponovo upali opet sve isto.

Ctrl+alt+del otvori task manager preko njega idi u boot opcion (kuca msconfig i enter) i stikliraj safe mode, i restart.
Neka pobrise graficke drajvere, restart i instalira nove.
PS: neka odstiklira posle safe mode.

Upravo na ovaj način sam rešio problem, stim što je bio dovoljan i Rolback driver da sve proradi. Posle ponovo apdejt istog drajvera i sve radi normalno.
Hvala još jednom :)

Pozdrav ljudi treba mi pomoc oko slanja sms-ova sa kompa... Koristim windows insader 14383 na PC i na mobilnom, redovno dobijam obavestenja o porukama koje ne procitam sa fona na pc-u... Medjutim kada zelim da ih posaljem sa pc-a ne funkcionise... Postavio sam da mi region bude UK... Jesam li negde omasio nesto ili sta?!?

Nisi. Izbacili su tu opciju od 14376. Sada planiraju da integrišu SMS poruke preko nove Skype aplikacije pa će preko nje ići slanje SMS poruka.

Sada ću ja da postavim jedno ultra noob pitanje:

Radi se o W10 koji je došao preko legalne (OEM) W7.
Pitanje je - treba li mi Microsoft nalog? :D
Podpitanje je - koji su benefiti ako ga imam, osim OneDrive-a?

Ne moraš da Imaš nalog.
Pritup aplikacijama sa Store, sinhronizaciju nekih podataka sa nalogom, itd.

E, ljudi, šta je bre ovo ???
Pojavilo se niotkud, nikakav apdejt nisam primetio. Nema mi ga desni klik na desktop a nema mi ni minimize dugme u brauzerima :):):) Defender zauzima ceo ceo ekran, ne može da se smanji ...
Deluje kao nešto novo, ali sam ipak skenirao za svaki slučaj ... i kao sve u redu. Jel me napalo neko čudo ili samo M$ ???

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 156
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 130
Uključio ti se Tablet mod. Klikni na ikonu za Action Centar i isključi ga.

A baš mu ništa nisam radio ... :) Samo podigao ''poklopac'' na lapatopa, ulogovao se i iznenadio :)
Znači, to je tablet mod? Nisam znao a nije me ni interesovalo.
U svakom slučaju, hvala na objašnjenju :)

Nazad
Vrh Dno