Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pustio...novi record 6x...:D

Da li ti je sam poceo upgrade sa 8.1 na 10 i nisi uspeo uopste da pokrenes 10?

Nije moj laptop, ja sam administrator na tom lapu, vlasnica kaže da je par puta odbila, iskulirala ili šta već, a onda je posle sledećeg paljenja usledilo neprijatno iznenađenje. Ja na svom desktopu imam clean install od zvanične verzije, insajder sam od oktobra 2014, a na svom laptopu imam upgrade sa sedmice, i generalno sam zadovoljan.

Međutim ovo što je ona dobila upgrade-om je nalik horor filmu. Verujem da bi clean install radio bez problema, dobra je mašina, ali njoj su bili bitni podaci, tj da se vrati kako je bilo...

A ha, interesovalo me to pokretanje jer je i meni poceo pre neki dan sam upgrade ali sam ga iskljucila u toku procesa, nego ne znam da li da to obavim jer sam i ja na insajder 8.1, a nisam ga ja namestala pa ne znam jel onda 10 ima neki expire deo ili sta vec, jer mi je bitno da ostanu da rade neki krekovani programi :D

A ha, interesovalo me to pokretanje jer je i meni poceo pre neki dan sam upgrade ali sam ga iskljucila u toku procesa, nego ne znam da li da to obavim jer sam i ja na insajder 8.1, a nisam ga ja namestala pa ne znam jel onda 10 ima neki expire deo ili sta vec, jer mi je bitno da ostanu da rade neki krekovani programi :D
Rade ti "programi" bez problema...

Sve kapirram ali zensko da se boji promene na bolje pa to ne mogu da razumem. [emoji23] [emoji146]

:D Ne ja bas volim promene naprotiv, nego mi je ovde problem sto nije licenciran 8.1, pa ne znam sta bi moglo da me saceka ako sama sve odradim :D, jer mi se desilo da je prosli OS istekao lol

Vidi, bilo je slučajeva gde je sve proteklo extra, moj laptop prvi, iako je Lenovo SL500, star par godina, doduše naguran skoro do kraja što se hardvera tiče. Upgrade sa 7 prošao glat, svi programi rade, licenciran u full-u. A ovde opet na novijoj mašini poludelo... A taj način nadogradnje na silu je pravo rečeno kur***ski. :)

Sent from Lumia 535 using Tapatalk.

Kakav je ovaj poslednji build na Fast Ring-u? Vredi li se prebacivati na Insider, na Mobile-u sam odavno na Insider-u (dobro radi), ali na PC-u nisam bio dugo, kakva je stabilnost kod 14376?

Kakav je ovaj poslednji build na Fast Ring-u? Vredi li se prebacivati na Insider, na Mobile-u sam odavno na Insider-u (dobro radi), ali na PC-u nisam bio dugo, kakva je stabilnost kod 14376?
Tesko mi je da procenim...mozda se javi neko kome je bio nestabilan, pa se stanje popravilo.
Po meni veoma stabilan...

Lol koji smo vampiri :-D a zato nije hteo prosli build da instalira, ta je fora, cim se pojavi novi u medjuvremenu, win update pauzira..

A ne onda neka hvala, smara to...momentalno na slow vracam [emoji23]

Kako da sklonim, da mi prilikom butovanja sistema ne trazi da biram izmedju Windows 10 i Undo Compression. Izgleda da mi je sistem radio neku kompresiju sistemskih fajlova, da mi kao oslobodi vise prostora na hardu, ili sam ja preko antivirusa to odradio....i sad me nervira sto ne znam kako da sklonim to. Tj. zelim da mi automatski pali win10.?

Ides u bios ili uefi pa vidi da ti bootuje direkno sa HDDa gde ti je sistem a ne sa Windows loader-a ili cega vec..

Stojalo mi je usb, hdd i tipa trece dvd. I ja drzim delete dugme da mi udje u bios, umesto f12, zaboravio...i pojavi mi se od tada Preparing automatic repair. I to se vrti i onda Diagnosing your pc i restartuje se i tako u krug vec pet puta. Ubacio sam win10 sa usba i probao stratup repair i opet isto. Sta da radim?

Nista, probao sam sve moguce, rebuild mbr, reset, itd, itd, ima neki problem c particija, radim clean install. Sta reci...ponovo programe moram da instaliram i podesavam sve...

kreshovo ti je hdd u nekom trenutku.
udji u komand prompt (tamo kad udjes u onaj repair meny pa advanced), u c:windows\system32\config napravi jos jedan folder (backup na primer), pa u njega kopiraj software, system i security (mada mislim da je dovoljno i samo system ali dobro, svaki od fajlova tu moze da bude problem, ali u 90% slucajeva je system ili software), i onda ih vrati nazad preko doticnih fajlova. ako neki od njih ne moze da kopira, znaci da je bas u njemu problem i onda pusti chkdsk, i probaj ponovo.
Meni se to desavalo xx puta, jer mi je napajanje bilo jadno, pa je hdd znao da zabode previse puta. Ne secam se ni sam tacno, neki put samo chkdsk resi problem, neki put samo kopiranje, neki put kombinacija, ali u principu, trebalo bi to da ti resi problem.

Radio sam i to. Ali mi nije posle prepoznavao nijedan folder iz C. Kad sam preko Partition Wizard-a usao u disk management, c mi stoji sa nekim uzvicnikom, kao da ima neki problem. Preko ubuntu live disc-a, c nece da otvori. Nesto se skrsilo bas. Obrisao C (srecom nista bitno tu nisam imao, osim sto sam morao danas da se cimam sa ponovnom instalacijom nekih aplikacija), i ovih dana cu srediti ostala podesavanja da mi budu po volji. Ubuduce moram neki backup da odradim...hvala ti u svakom slucaju.

Nikako ne mogu da igram betman arkham city na windows 10 nikako ne mogu da napravim lokalen akaunt nece da sejfuje igru mora li da instaliram windows 7 za da radi windows live ?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Nakon instalacije onemogucio sam bio automatsko azuriranje sistema.

I sada kada zelim da uradim azuriranje ova stavka se vuce u nedogled 'Upgrade to Windows 10 Pro, version 1511, 10586'

Je l moguce da je ovaj upgrade veci od 5,6 GB?

nece, apdejtuj slobodno...

Nikako ne mogu da igram betman arkham city na windows 10 nikako ne mogu da napravim lokalen akaunt nece da sejfuje igru mora li da instaliram windows 7 za da radi windows live ?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Compatibilaty mod obicno pomaze...

prvi put da imam bsod na win10 a koristim je od izlaska. jeste doduše insider ali opet...hm... izašo mi fensi bsod sa qr kodom kog nisam usliko pa ne mogu da pronađem uzrok.(videti sliku sličnog primera sa neta u attachmentu). gde je lokacija tih dumpova, kako već...kako utvrditi uzrok? :smash:

Prilozi

• bsodwindows10.0.0.jpg
    bsodwindows10.0.0.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 113
prvo što sam uradio je sfc /scannow iz cmd promta(kao admin)....najnoviji drajveri, najnovije verzije programa... konfa radi 4 godine u cugu bez problema...videću dal će se ovaj problem opet javljati. hvala

Prilozi

• 000005.jpg
    000005.jpg
    346.1 KB · Pregleda: 98
  • 000006.jpg
    000006.jpg
    283.4 KB · Pregleda: 88
Nazad
Vrh Dno