Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

To je system resirved ili recovery particija mozes u disk manager da odstikliras drive za nju mada mozda ti ne bootuje , tako meni jednom nije bootovao kad sam driver letter oduzeo system resirved particiji.

Da mi je znati koji ***** je podesio da u Calculatoru kada racunas nesto i prisnes enter ono umesto da pokaze rezultat udje u podesavanja...

Da li imaš najnoviju insider verziju?
14367
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Da kada misem kliknem recimo 5 + 5 i stisnem enter on izbaci 10 , mozda ne moze ako udjes u calculator i tastaturom kucas brojeve a ne misom?

To je system resirved ili recovery particija mozes u disk manager da odstikliras drive za nju mada mozda ti ne bootuje , tako meni jednom nije bootovao kad sam driver letter oduzeo system resirved particiji.

Ne znam, ali bas me nerviralo I obrisap sam tu particiju, i spojio je na C.

Capture.PNG

Sada je ovako, dva x sam butovao win , sve ok nema greske.

Tu particiju pravi Win7, kad se instalira klot Win10 bez nadogradnje instalira se samo sa ove prve dve particije sa slike.

Tu particiju pravi Win7, kad se instalira klot Win10 bez nadogradnje instalira se samo sa ove prve dve particije sa slike.
Ah da jeste, pre w10 sam instalirao w7 kako bi nadogradio na w10 zbog aktivacije.
Znaci sada je sve ok? Sto se tice stanja na slici, tako treba? Ta efi particija je dovoljna?

Da, Win10 pravi samo te dve, EFI sistemsku, i klasičnu C: particiju sa podacima.

Poslednja izmena:
Kod mene je pri čistoj instalaciji, napravio 4 komaTa, kao i 8.1, stim što su različite veličine u odnosu na one u 8.1.
jedna od 450MB, druga od 100MB, neka mala od 16MB(???) i sistemska ''C'' sve ostalo. A iz Windowsa se vide 3 komada, 450MB,100MB i ''C'' sve ostalo

Kod mene je pri čistoj instalaciji, napravio 4 komaTa, kao i 8.1, stim što su različite veličine u odnosu na one u 8.1.
jedna od 450MB, druga od 100MB, neka mala od 16MB(???) i sistemska ''C'' sve ostalo. A iz Windowsa se vide 3 komada, 450MB,100MB i ''C'' sve ostalo
Nisi brisao i formatirao kako treba....

Pre pola sata win je poceo sam da se updatuje na win 10, sa win 8.1 pro, ali sam ga obustavila iz razloga sto imam neke krekovane programe, ako pustim da se odradi taj upgrade, da li ce i ti programiri raditi? Pogledah na stranici microsofta i pise da je besplatna nadogradnja do 29. jula.

Pre pola sata win je poceo sam da se updatuje na win 10, sa win 8.1 pro, ali sam ga obustavila iz razloga sto imam neke krekovane programe, ako pustim da se odradi taj upgrade, da li ce i ti programiri raditi? Pogledah na stranici microsofta i pise da je besplatna nadogradnja do 29. jula.
Ne brini radi sve, to je fora...kao nece radititi takvi programi, to je izjava za javnost a u realnom svetu nije ih briga.

Meni rade narodni Office 2016 i NBA2k16, to su jedine stvari koje nemam legalne na kompu.

Instalirao sam Windows 10 na jednom kompu od nule (OEM kljuc), na drugom sam apgrejdovao sa 8.1 (KM aktiviran) a na laptopu sam apgrejdovao sa legalnog 8.1. Nisam na insajder verziji. Od problema u dva navrata sam imao da mi Start nije radio, reseno restartom. Nikakvih drugih problema nisam imao. Za sada ne vidim neku veliku razliku u odnosu na 8.1 ili 7, sve je to meni isto.

Poslednja izmena:
A, da li je nekom na insajder verziji poceo sam update sistema? :D Bila sam na pauzi i kad sam se vratila, vec je poceo da se upgraduje, medjtim restartovala sam uredjaj, pa je pisalo obavestenje kako se vracam na prethodnu verziju, e sad najvise me zanima da li ce biti enterprise verzija win 10 ili ce biti 10 pro? Koristim vise linux, dok mi win treba samo zbog fotografije, tako da nisam upucena u ove novine oko update sta i kako.

A, da li je nekom na insajder verziji poceo sam update sistema? :D Bila sam na pauzi i kad sam se vratila, vec je poceo da se upgraduje, medjtim restartovala sam uredjaj, pa je pisalo obavestenje kako se vracam na prethodnu verziju, e sad najvise me zanima da li ce biti enterprise verzija win 10 ili ce biti 10 pro? Koristim vise linux, dok mi win treba samo zbog fotografije, tako da nisam upucena u ove novine oko update sta i kako.
Pro, nema enterprise kroz upgrade.

Vuce [emoji41] sta kazes oce li ugasiti spijunazu za obicne korisnike? Logicno za insajdere ostaje :-D
Iskreno TH2 vs RS1 kao da nema razlike, ne vidim nista spektakularno, aj da kazemo Settings je malo normalniji, uredjen ali i dalje je CP tu..
El ima negde sta i kako planiraju za 2017,2018.. U kom pravcu taj W10 treba da ide.!!??

Da, sve je sam iskrojio i napravio :)
Malo sam se začudio da je tako, jer na drugim uređajima nije tako bilo. Samo na ovom Asusu X205TA koji i nema HDD ili SSD, nego neki integrisani flash od 32GB.

Nisam siguran da ovo pitanje bas spada u ovu temu, ali nisam imao ideju gde da ga postavim.....
Imao sam instaliran Win 7 na HDD. Tu sam uradio upgrade na Win 10 I zatim iz AOMEI Partition manager-a uradio "Migrate OS to SSD". Sve je dobro proslo sistem je na SSD ali mi je na HDD ostala system reserved G particija sa koje se sistem boot-uje.
Pitanje je kako da I ovu particiju prebacim na SSD a da nesto ne zeznem? Da li prosto da uradim Copy partition ili se to radi nekako drugacije.
Unapred hvala za svaki koristan savet.

Vuce [emoji41] sta kazes oce li ugasiti spijunazu za obicne korisnike? Logicno za insajdere ostaje :-D
Iskreno TH2 vs RS1 kao da nema razlike, ne vidim nista spektakularno, aj da kazemo Settings je malo normalniji, uredjen ali i dalje je CP tu..
El ima negde sta i kako planiraju za 2017,2018.. U kom pravcu taj W10 treba da ide.!!??
Ne verujem, mada nije to ni posebno bitno...imaju oni vec nacina da saznaju ako su zainteresovani za nesto.

Jesi li probao šta sam ti rekao? Je li našao nešto?

Pronašao je neke "stvarčice", ali u Task Manager-u pod sekcijom Startup još imam YTDownloader, postoji li način da se ukloni, moguće da je ostao neki cache?

Ne brini radi sve, to je fora...kao nece radititi takvi programi, to je izjava za javnost a u realnom svetu nije ih briga.
Nije ni izjava za javnost. Nego je neko pogrešno shvatio, pa se kao svaka netačna glupost raširilo kao kuga.

odradih drugaru malopre 10-ku medjutim ne postoje ati drajveri za hd4800 seriju. ima li neka fora, neki custom driver koji rad ili slaba vajda?

^ Probaj drajvere za Windows 8.

Vrh Dno