Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Prvi put danas vidim da u Task Menager-u aplikaciju YTDownloader, potražim na netu, kad ono virus. (Moguće da on izaziva probleme na mom PC-u). E sada kako najlakše ja njega da obrišem, probao sam MalwareBytes, međutim on ništa ne pronalazi, na spisku aplikacija u Control Panel-u nema YTDownloader-a, Defender ništa ne pronalazi??

Evo kako to izgleda, ovo što je u plavom pravougaoniku predstavlja još 2 aplikacije koje su mi još sumnjive.
n.png

Mada kada bi mi neko dao savet kako da obrišem ovaj YTDownloader, bio bih mu baš zahvalan.

Ne mogu da otvorim store, photos, a verovatno ni ostale slicne win aplikacije na w10. Pocelo pre par dana. Samo ih otvori i zatvori automatski u sekundi.
Guglao i vidim da hiljade ljudi imaju isti problem. Resenja, u sustini, nema. Restore sistema ili obaranje sistema nije resenje, sto vecinom predlazu ovi iz microsofta po netu. Razloga takodje nema.

Slicno mi se desilo na jos jednom desktop racunaru, samo sto je tamo izbacivao neki error, ovde nista.

Znaci ja ne verujem koliko je ovo bagovit i nedovrsen sistem.

Prvi put danas vidim da u Task Menager-u aplikaciju YTDownloader, potražim na netu, kad ono virus. (Moguće da on izaziva probleme na mom PC-u). E sada kako najlakše ja njega da obrišem, probao sam MalwareBytes, međutim on ništa ne pronalazi, na spisku aplikacija u Control Panel-u nema YTDownloader-a, Defender ništa ne pronalazi??

Evo kako to izgleda, ovo što je u plavom pravougaoniku predstavlja još 2 aplikacije koje su mi još sumnjive.
Pogledajte prilog 202849

Mada kada bi mi neko dao savet kako da obrišem ovaj YTDownloader, bio bih mu baš zahvalan.

regedit, nađeš ga tamo u localmashine/software i u currentuser/software i pobrišeš. Takođe otkriješ skrivene fajlove i gde god ga nađeš u appdata brišeš.

Ne mogu da otvorim store, photos, a verovatno ni ostale slicne win aplikacije na w10. Pocelo pre par dana. Samo ih otvori i zatvori automatski u sekundi.
Guglao i vidim da hiljade ljudi imaju isti problem. Resenja, u sustini, nema. Restore sistema ili obaranje sistema nije resenje, sto vecinom predlazu ovi iz microsofta po netu. Razloga takodje nema.

Slicno mi se desilo na jos jednom desktop racunaru, samo sto je tamo izbacivao neki error, ovde nista.

Jesi li probao da resetuješ Store? Kucaj u search wsreset i enter.

U taskbaru mi pokazuje 16h a na lock screenu sat prikazuje 4? Kako da mi prikazuje normalno kad je podne 16h...

Razloga sigurno ima a i resenja.

regedit, nađeš ga tamo u localmashine/software i u currentuser/software i pobrišeš. Takođe otkriješ skrivene fajlove i gde god ga nađeš u appdata brišeš.

Nema ga u Registry-u, postoji li mogućnost da je to čudo obrisano, ali da je ostao podatak o njoj u Task Menager-u? Nigde je na računaru nema, ne znam više gde da tražim. A zna li neko šta je ovo TrayTipAgentE, jel i to neki malware??

Jesi li probao šta sam ti rekao? Je li našao nešto?

Nema ga u Registry-u, postoji li mogućnost da je to čudo obrisano, ali da je ostao podatak o njoj u Task Menager-u? Nigde je na računaru nema, ne znam više gde da tražim. A zna li neko šta je ovo TrayTipAgentE, jel i to neki malware??
To je kazu process za monitoring programa EaseUS Partition Master.
Ako ga imas instaliranog ili si imao onda bi trebalo da je bezopasno.

Jesi li probao da resetuješ Store? Kucaj u search wsreset i enter.
Ne, pratio sam neka uputstva sa neta za reinstall, a završio sam sa potpuno obrisan store-om.
Na kraju sam uradio onaj reset, kao ponovno instaliranje sistema, samo mi ostaju stari fajlovi.
Sad radi. Videćemo dokle.
Sledeći put kad mi se desi nešto slično, odoh na W7.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ajd i ja da priupitam nesto..
Napokon sam resio da odradim upgrade na win10 (sa win7 ultimat) medjutim problemi na prvu.:mad:
Nakon instalacije dodjem do dela kad treba da se logujem sa mojin nalogom (zena ima svoj nalog) medjutim cvc..
Ne prepoznaje pasword, probam vise puta ali nece, nakon 4-5 probe zavrti ono welkom ali opet se vrati na staro..pasword nije dobar..:smash:
A jeste dobar, nije mi valjda prvi put da se logujem sa njim.:wall:
Sta je ovde problem ili ja nesto pogresno radim???

I jos jedna sitnica :p , da li mis treba da reaguje prlikom logovanja (na win7 mis radi ok), Jer ni mis ne reaguje pa koristim tastaturu...??
Sta li ce dalje da bude ako me ovako zeza od samog pocetka..:trust:

Uđi na ženin nalog pa u podešavanjima obriši ili promeni šifru za svoj nalog(ako ti žena ima admin account)
Da, miš bi trebao da radi normalno. [emoji1]

Sta ti stoji kao user? trebalo bi email adresa od naloga. Mis treba da bude aktivan pri logovanju.

Uđi na ženin nalog pa u podešavanjima obriši ili promeni šifru za svoj nalog(ako ti žena ima admin account)
Da, miš bi trebao da radi normalno. [emoji1]

Ne mogu da se logujem ni sa zeninim nalogom.. isti problem.

Sta ti stoji kao user? trebalo bi email adresa od naloga. Mis treba da bude aktivan pri logovanju.

Nema email, samo user i ispod sifra..Mis svetli kao da je aktivan ali nije..

Hteo sam da odradim upgrade sa 7-ce da ne instaliram sve programe ispocetka, ali izgleda cu morati da probam citu instalaciju.

Nemoj, sad se setih...ako si OC bilo sta vrati na default.
Imao sam isto takav problem sa jednim kompom sa OC nije hteo mis da radi a i sifru nije prihvatao.

Jesam klokovao komp..probacu i sa def podesavanjima.
Za sad sam se vratio na 7-cu dok malo ovo ne sazvakam..,)

Ne, pratio sam neka uputstva sa neta za reinstall, a završio sam sa potpuno obrisan store-om.
Na kraju sam uradio onaj reset, kao ponovno instaliranje sistema, samo mi ostaju stari fajlovi.
Sad radi. Videćemo dokle.
Sledeći put kad mi se desi nešto slično, odoh na W7.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Imao sam isti problem, i nisam ga rešio, već sam našao zamenske programe. Medjutim, pre neki dan vidim, sada mi radi, nakon poslednjeg update, problem se rešio sam od sebe.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Kako sam se ja juce iscimao, temp za cpu je bio kontantno na 0 i core temp i hw monitor nista, nema ocitavanja [emoji23]
Kad ono u biosu, ukljucena opcija za UCC...neverovatno koja nebuloza [emoji23]

Jel neko ima problem na Win 10 kad se upali PC, login ekran je za "Other user", a ne moj nalog koji moram da odaberem prvo na levoj strani pa tek onda kucam šifru?

Jel neko ima problem na Win 10 kad se upali PC, login ekran je za "Other user", a ne moj nalog koji moram da odaberem prvo na levoj strani pa tek onda kucam šifru?
Ako imas vise naloga na kompu, izbrisi nepotrebne...

da li si koristio netplwiz za isključivanje logovanja?
Ako jesi, prvo vrati obavezu kucanja sifre, restartuj pa onda opet ugasi ako ne želiš da kucaš šifru

@subtractor Hvala, uradio sam kako si sugerisao i sada ne traži lozinku :)

da li si koristio netplwiz za isključivanje logovanja?
Ako jesi, prvo vrati obavezu kucanja sifre, restartuj pa onda opet ugasi ako ne želiš da kucaš šifru

+1

Hvala,i ja sam imao isti problem koji me je strašno nervirao.

Molim za savet, konvertovao sam SSD iz mbr u gpt bez gubitka podataka ali "stvorio se" E drive... Ne znam sta da radim sa tim drive-om, najradije bih ga obrisao ako moze, tj ako nicemu ne sluzi. Ne znam da li je to recovery particija? zar nije ova EFI particija bitna?

Capture.PNG
2.PNG

Vrh Dno