Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Aj budi od koristi i prestani da pljujes MS :p

Kako da vidim komandu za Power manager?
Znas i sam da je svchost izvor mnogih muka na winu :D
Na tvom mestu ja bih uzeo zaseban hdd i instalirao svez win, predhodno ivadio sve zvucnu, hardove, uredjaje...

Poslednja izmena:
AHHAhahah ko zna sta je povukao sa MSovih servera, utripovao da je laptop a ne klasican PC XD

Videcu uvece cim dodjem kuci, ako ne probacu cistu instalaciju kao sto Vuk rece.

Ako i dalje izbacuje u tasku PM , ima da bude ALAHU AKBAR :D

a5N1eYL_700b.jpg

Ovo kad vidim da nema ni najnoviji service pack. Zašto zaboga?

Od tih 300miliona korisnika W10 koliko njih su insajderi [emoji41]??

:-D ala ce biti selfie insajder video klipova na YT, gledajte do kraja godine 50miliona insajder i skoro 800miliona u toku sledece godine na W10 [emoji5] moc zene ;-)

Nebih cistu instalaciju pre RS da radim :) za sada sam izgleda izlecio nakazu, praticu ako ima nekih posledica sto sam disableovao P.M.

Capture.PNG

Nego sta kazete za HPET, da ga nekoristim?

Lepo društvance. :D

Telemetrija, špijunaža, nezvani gosti.

Gde je Borat, kad ti treba za žurku! Nigde! :mad:

U vezi Power Manager-a. Imam Asus H81M-K matičnu ploču. U podešavanjima BIOS-a postoje opcije koje dozvoljavaju da se power management prebaci sa BIOS-a na OS. Možda je to i ovde slučaj, većina nas nema Power Manager servis zato što je kod nas podešeno da BIOS upravalja time a ne OS.

Probaću da promenim ova podešavanja u BIOS-u, nadam se do kraja dana pa da vidim da li će se taj servis pojaviti i kod mene.

Nemojte tako , taj jedan W10 pc koristi verovatno gradonacelnica :) Kao glava opstine , daje primer svojim kolegama XD

Windows 10 broj 1 kod Steam igrača. Oni su i jedini koji daju jasnu razliku između 32 i 64-bit verzija.

Ekshli, ta jedna desetka je na mom racunaru. Imamo jos dve koje ERA ne vidi iz kojekakvih razloga (jedan nije u domenu, drugi ima noviji AV pa ne komuniciraju najbolje).
Ali, i dalje, bilo kakve promene sistema i na sistemima su pakao, iako ima tu racunara koji mogu (i trebalo bi) da rade na sedmici, stoje na XP-u, sto zbog korisnika koji odbijaju bilo kakve promene, sto zbog instrukcija iz ministarstava jer im odredjeni softveri ne rade na novijim sistemima od xp-a ili generalno 64-bitnim sistemima....
Elem, htedoh reci, sumnjam da je takva situacija samo kod nas, i verujem da ce se i XP i 7 vuci jos jako dugo, pogotovo u ne-bas-razvijenim zemljama, jer je opstepoznato kako ljudi reaguju na bilo kakve promene, poggotovo oko stvari u koje se ne razumeju previse.

Ekshli, ta jedna desetka je na mom racunaru. Imamo jos dve koje ERA ne vidi iz kojekakvih razloga (jedan nije u domenu, drugi ima noviji AV pa ne komuniciraju najbolje).
Ali, i dalje, bilo kakve promene sistema i na sistemima su pakao, iako ima tu racunara koji mogu (i trebalo bi) da rade na sedmici, stoje na XP-u, sto zbog korisnika koji odbijaju bilo kakve promene, sto zbog instrukcija iz ministarstava jer im odredjeni softveri ne rade na novijim sistemima od xp-a ili generalno 64-bitnim sistemima....
Elem, htedoh reci, sumnjam da je takva situacija samo kod nas, i verujem da ce se i XP i 7 vuci jos jako dugo, pogotovo u ne-bas-razvijenim zemljama, jer je opstepoznato kako ljudi reaguju na bilo kakve promene, poggotovo oko stvari u koje se ne razumeju previse.
Ma što vam nisu ažurirani računari sa zadnjim zakrpama/service pack?

U vezi Power Manager-a. Imam Asus H81M-K matičnu ploču. U podešavanjima BIOS-a postoje opcije koje dozvoljavaju da se power management prebaci sa BIOS-a na OS. Možda je to i ovde slučaj, većina nas nema Power Manager servis zato što je kod nas podešeno da BIOS upravalja time a ne OS.

Probaću da promenim ova podešavanja u BIOS-u, nadam se do kraja dana pa da vidim da li će se taj servis pojaviti i kod mene.

ako je svchost legitiman

Nagledao sam ih se.

Mislim da sam bio dovoljno jasan.

S druge strane, nastavite da se igrate žmurki. Slobodno. WX obožava žmurke sa korisnicima.

Poslednja izmena:
Sam XD ugasio sam onaj Power Manager u services kao Manual sam postavio , i servis je utihnuo.
Zurka se nastavlja, posle restarta, sve je bilo mirno pa se posle pojavila fantomska ikonica Svchost.exe ali bez Power manager servica, isto drlja kao i PM, neverovatno - zlo!

Ono sto mi je drago kod W10 je sto imam legalnu verziju, W7 nemam legalnu, a poslednji win koji sam imao sa licencom je bio XP :) Nazad necu , napred se bojim XD ako ovo bude i u RS , ja ne znam sta cu... kupovati novu masinu zbog tog MS problema je malo ... cekam jos mesec dana , pa cu videti sta cu, nebih da odustenem od W10, a verujem da je ovo insajderski bug vezan za ovu kombinaciju HW.

a verujem da je ovo insajderski bug vezan za ovu kombinaciju HW

4Sx40gdm_400x400.jpeg

U međuvremenu bi mogao pročitati ovako nešto, ali izgleda da te ne interesuje uopšte. Ili zamoli Trollanu da uradi to. Šteta, jer lepo idu jedno uz drugo.

Poslednja izmena:
Smaras, menjaj tu sliku ili ako ti je draga stavi je kao avatar.

Ma vracam ja ovo na TH2 , siguran sam da je neki bug u insajderu, mada i na TH2 su performanse u igricama bile losije nego na W7 - znaci da je sistem drljao slicno CPU kao i u ovom poslednjem insajderu...ne znam nisam vise pametan.

Capture.JPG

:beat: puko sam XD

Poslednja izmena:
Imam problem sa programom Posta, radilo je sve kako treba da bi samo odjednom posle poslatog mejla program se restartovao i izbacio mi sve naloge koje sam imao. Sad kad hocu da doddam nalog izbaci mi gresku.
Capture.JPG

Ma što vam nisu ažurirani računari sa zadnjim zakrpama/service pack?

Ne znam.
Ja konkretno radim u opstini relativno kratko, i pitao sam isto pitanje vise puta, ali sam svaki put ostao bez ikakvog konacnog odgovora.
Update-ovi i firewall su iskljuceni po definiciji na svim racunarima, i to je prva stvar koja se radi svaki put po (re)instalaciji sistema. Za firewall sam dobio objasnjenje da on zna da pravi probleme u pojedinim slucajevima (a i onako koristimo eset i njegov fw), ali za update sam ostao bez ikakvog logicnog objasnjenja. :\
Tako treba, tako mora, tako kazu "ovi odozgo", i ***, ne mogu ja tu mnogo da uradim.

Imam i ja problem sa poštom meni ne prikazuje mejlove. Čekam da otvori i na kraju me izbaci.

BTW, kul je ova povezanost cortane na kampu i moba, što omogućava odgovaranje na sms sa računara.

I ja sam oduševljen tom neverovatnom pogodnošću.

Nazad
Vrh Dno